Reklama

Reklama

Řezník

  • Francie Le Boucher (více)

Obsahy(1)

Jednoho dne se ředitelka základní školy na svatbě seznámila s řezníkem, který se jmenoval Popaul. A zrovna v té době začne městem otřásat série záhadných vražd.... Kdo, nebo co je má na svědomí? (duklak2)

Recenze (42)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(15) Pomalý, priam nevýrazný snímok, ktorý je skôr drámou než krimi thrillerom. Vyšetrovanie je potlačené do úzadia, identitu vraha divák pozná od úvodu, čiže ani očakávania z prekvapivého rozuzlenia nie sú na mieste. Ako film pre pamätníkov dobre. Ako film, ktorý by mal vo voľnom čase vyslovene žánrovo potešiť, určite nie. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Já bejt malý dítě a začít mi na výletě do svačiny kapat ze skály krev, tak mě asi normálně jebne, ovšem francouzští piškoti ze 70. let byli asi zocelenější. Jako kriminálka slabší, jako psychologické drama s lehce průhlednou kriminální zápletkou (a bez pointy) obstojné, pár výborných záběrů i několik atmosférou našlapaných scén, pro mě především obohacení v poznávání tvorby Claude Chabrola. Byť jsem asi nepochopil ty vzdělávací exkurzy o Balzacovi a člověku kromaňonském, které mi zřejmě měly podprahově něco sdělit, což neproběhlo. Ovšem! Na liduprázdné maloměstské ulici ráno po flámu to Stéphane Audran v šachovnicovém kostýmu a cigárem v ruce neskutečně slušelo! Po jejím boku nudný Jean Yanne s rádobypózou pošuka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Něco mezi podivnou romancí, kriminálkou a reklamou na cigarety. Já hlavně vůbec nechápu, proč tento film vůbec vznikl, proč chtěl kdokoli něco tak prázdného natočit. Le Boucher rozhodně není špatně udělaný, ale celou dobu působí tak strašně nezajímavě, až mě to opravdu udivilo. V podstatě to ve mně svou obyčejností vyvolalo zvědavost - dlouho jsem doufal, že v závěru přijde nějaké obrovské překvapení, protože takovéto "nic" by přece jen tak nemohlo vzniknout! Bohužel. Je ale zajímavé, že i přesto mě ten film celkem byvil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mäsiar je pre mňa filmom, ktorý považujem za zástupcu istého žánru, ale ten nie je vôbec uvedený žánroch filmu a Chabrol sa mu absolútne vyhol. Takýto kontrast som si v žiadnom inom filme ešte nevšimol. Takže takto: Mäsiar je podľa mňa vojnový film, pretože ukazuje hrôzy, ktoré vojna pácha na psychike človeka (koľkože sme takých filmov z frontu videli), ale nevidíme z nej ani jednu retrospektívu a navyše sa jedná o zmes detektívky a akejsi love story. Film musel byť vo svojej dobe značne kontroverzný a ani dnes by mnohým naoko myšlienkovo otvoreným divákom nesadol. Ľudia sú rôzni a pre spasenie, respektíve ukľudnenie duše jednej stratenej existencie môže stačiť jeden bozk od niekoho, kto Vás dokáže svojim spôsobom pochopiť. Ja som vopred o filme nič nevedel, takže identita vraha mi ostávala skrytá relatívne dlho, čo znamená, že som si dokázal vybudovať vzťah ku každej postave vo filme a v podstate som toho vraha mohol rovnako, ako jeho jediný blízky človek v okolí, považovať za sympatického. Tiež svojim spôsobom. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Mladá ředitelka základní školy se na svatbě seznámí s vysloužilým vojákem a řezníkem Popaulem. Zhruba ve stejnou dobu začne provinčním francouzským městečkem, ve kterém oba žijí, otřásat série záhadných vražd. Ačkoli film má žánrově lavírovat mezi thrillerem a hororem, stěží se nám dostane aspoň jednoho z nich. Příběh se odvíjí ve velmi pomalém tempu a přestože nenudí, nenabízí žádanou dávku napětí - toho se nám sice dostane v samotném závěru, ale to už je trochu pozdě. Některé scény zavánějí křečovitým symbolismem (např. nález druhé zavražděné), ale naproti tomu příběh samotný je velmi jednoduchý a s takřka nulovou zápletkou. Divákovi není nic skryto a o pachateli může pochybovat jen málokdo. Film není špatný, ale po předchozím Bestie musí zemřít je to přece jen znatelný sešup. Chabrol tímhle snímkem jenom naznačil, co v něm je. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Claude Chabrol původně plánoval natáčet film v obci Les Eyzies, ale nakonec se rozhodl natáčet v Trémolat, protože chtěl vesnici s prehistorickými jeskyněmi v okolí a Les Eyzies se mu zdála příliš turistická. Místa natáčení byla většinou ponechána beze změn, včetně místního řeznictví, které sloužilo jako Popaulova (Jean Yanne) prodejna. (classic)

Reklama

Reklama