Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vědecký experiment, který se značně vymkl kontrole a zmutoval do velmi nebezpečného stvoření. Zápletka není příliš originální a je pěkně okoukaná. Na štěstí se ocitla v rukách schopného režiséra a tím del Toro určitě je. Pohrál si s atmosférou a vytvořil slušný film, který se po většinu času odehrává v podzemí nebo metru. Tma dokáže skrýt cokoliv. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Genetický zmutovaný chrobák začne zabíjať,už to znie bizarne a aj to je.Že v tomto projekte je zapísaný Del Toro je očividné.Chcelo sa to tváriť ako Alien,no to určite nie lebo Alien vyhralo vo všetkých bodoch ale aj tak to má svoju strašidelnosť a niekedy aj atmosféru.Po príbehovej stránke to bola jedná veľká chrobácka kravina,ktorá postrádala napätie.A dosť kopírovala Aliena ale bolo to dosť prehnané a divné.Je to predvídateľný prírodopisný film o tom ako sa chrobák človekom chcel stať alebo keď si nedáš chrobáka na večeru,tak si chrobák dá teba. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film je síce nakrútený podľa literárnej predlohy, avšak výsledok pôsobí ako x-tá variácia na Votrelca a Votrelcov. A treba pridať aj to, že ide o jednu z najvydarenejších napodobenín, či už zámerných, alebo nie. Viac tu ide o atmosféru, ktorá sa vážne vydarila a stupňovanie napätia (druhá polovica je podstatne lepšia ako prvá), než o filozofovanie nad zapojením ľudstva do evolúcie, o ktoré sa scenár opiera len aby sa nepovedalo, že ide o béčko. Ale ono sa to povedalo a hovorí a osobne mi to vôbec neprekáža. Mimic je typ filmu, ktorý má spád a je vo svojom žánri zábavný, takže nie je problém sa k nemu po čase, v rámci správnej nálady, vrátiť. 70% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi pozrieť niekoľko sekúnd traileru aby som si na film spomenul. V jednom z komentárov sa spomína legendárny pán Divnobotka, aj toto meno sa mi po spomínaných niekoľkých sekundách vynorilo z pamäte. Je možné že ak by som film pozrel teraz išiel by som s hodnotením ešte vyššie, takto hodnotím na základe spomienok spred mnohých rokov a to, že mi nielen stručný obsah ale aj spomínané meno ostali v pamäti svedčí o tom, že Mimic patrií k tým lepším filmom, určite však nie natoľko legendárnym aby som si ho pozrel opäť. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Obří brouci, kteří se vyvíjejí v něco nepředstavitelně děsivějšího a to prosím pěkně v podzemních prostorách metra a ke všemu to je od Del Tora? No tak to snad ani nešlo, abych nebyl nadšenej. Každopádně ten kdo tehdá zabékal českou píseň "Nech brouka žít" by po zhlédnutí tohoto snímku hodně rychle změnil názor. Brouci jsou mírně řečeno pěkný sviňáci a jejich úmysly jsou jakékoli jen ne přátelské. Podzemní prostory metra jsou nádherně ponuré, hudba se přesně hodí a atmosféru to má hustší než je smog nad Děčínem (kdo v tom městě byl, ten chápe) . Masky brouků jsou na tu dobu pěkný a ty jejich "osobní masky" no to byl hnus. Ode dneška likviduju všechen hmyz co překročí práh mého domu a měří více než dva metry. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Scénu, ve které Mira Sorving a Jeremy Northam kráčí chodbou s postelemi plnými nemocných dětí, natáčel jeden z producentů filmu, Ole Bornedal. (HellFire)
  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)
  • Režisér Guillermo del Toro se vzdal natáčení filmu pod záštitou stuida Weinstein Company, jelikož Bob Weinstein často navštěvoval natáčení a vznášel nesmyslné požadavky, co se týče scénáře. O té doby del Toro s tímto studiem nikdy nespolupracoval. (HellFire)

Reklama

Reklama