Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka, která ale postupem času ztrácí na svém kouzlu (jestli kdy nějaké měla) tím, jak jí neustále opakují v televizi. Herci mizerní, ale Radek Valenta se mi stejně odjakživa protivil nejvíc. Jeho dokonalý švarný jinoch je neskutečně trapný. Jakési probuzení z nekonečné nudy a hluchoty jsou (mají být) postavičky čerta a vodníka, kteří jsou sice občas vtipní, ale většinou spíš trapní. Nutno uznat, že na Trošku (kterého opravdu nemusim) je to ještě docela výkon, ale byla bych Zdeněčkovi docela vděčná, kdyby se vybodnul na jakékoli pokračování, protože pohádka prostě pokračování mít nemá! Někteří lidi tohle asi nejsou schopni pochopit... (viz. Z pekla štěstí 2) ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Když mi bylo deset, dal bych 5*. V 15 letech bych hvězdičku ubral za Jindru, v 17 bych jednu ubral za hastrmana, v 18 za čerta, v 20 letech i za tu Éééééééélišku, v 23 bych dal regulérní odpad, ale dnes - v 27 letech, se zdržím hodnocení a podotknu, že si pan kníže měl raději vzít princeznu z Knödelsteinu (IMHO jediný výborný vtip!). Pro mě ta pohádka evidentně natočena nebyla. Jen se bojím, že z jejího "kouzla" drtivá většina diváků časem vyroste, neb pitvoření, šišlání, huhňání, žužlání, žvatlání, šmrndání a hihňání příjemné není. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka, kterou nenávidí celá moje rodina, včetně mě. Příběh nic moc a postavy chovající se občas úplně nereálně. A nejvíc ze všeho mi na ní vadí ta připitomnělá napodobenina čerta. Blanarovičová tuhle roli absolutně nezvládla. Navíc je Jindra olysalý! No vážně...Hruď, nohy, snad i ruce...ve výsledku vypadá jako ženamka s parukou (Brali ho voskem veet? Nebo Braun epilátorem? Dodatek: Doporučuju se na tuto pohádku podívat s někým koho a) milujete b) nenávidí tenhle film stejně jako vy. Vyjde z toho báječné odpoledné plné záchvatů smíchu... Dodatek 2: Jediné dvě dobré postavy zde jsou Král a Žán. Ti dva si tu hloupost náramně užívají a výsledkem je aspon nějaká sranda. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Sluncem zalitá malebná jihočeská krajina se zlatými klasy, křišťálovým rybníkem a uvřísklým čerchmantem. Pozastavovat se nad desetiletí přetrvávající masovou popularitou Troškovy pohádky je holý nesmysl. Je to přesně ten typ filmu, který cílového diváka plně zaujme a osloví. A jako takový ho i respektuji. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pohádku "Princezna ze mlejna" mám prostě spojenou se svým dětství - viděl jsem ji, když mi bylo osm let, a zanechala ve mně jen pozitivní dojmy. A i když ji teď vidím, tak ty dojmy přetrvávají. Nejvíce mě ale baví hudební složka, ta mi prostě uvízla v hlavě. Za mě pohádková klasika, která je prostě tak nějak líbezná. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • „Mlýn, který byl postaven kvůli natáčení, dokonce mátl i místní. Jeden pán se u něj zastavil a podivoval se, že sem jezdí už čtyřicet let na houby a nikdy si ho nevšiml,“ vzpomíná herečka Andrea Černá. [Zdroj: iDnes.cz] (SONY_)
  • V momentě, kdy Jean (Ladislav Županič) poručí pochopům, aby Jindřicha (Radek Valenta) připoutali ke stromu v lese, v jednom záběru oba pochopové vedou Jindřicha s nasazenými třírohými klobouky, ovšem v dalším záběru už jeden ze sluhů klobouk nemá, aniž by mu viditelně spadl. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama