Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý tím, zda dokážu zůstat objektivní při hodnocení jákékoliv novodobé pohádky a to zejména proto, že na rozdíl od všech těch klasických československých filmových pohádek, jsou ty dnešní prošpikované triky a efekty, ve snaze je udělat atraktivnější, ale buď to u nás ještě stále neumí, nebo to do těch klasických pohádek prostě nepatří. Zdeněk Troška se s tím dokázal ukázkově poprat a přihmouřím li oči, tak to co nám Princezna ze mlejna předvádí, je asi to nejlepší co dnešní moderní filmové pohádky nabízí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Podle me jedna z nejlepsich novodobejch pohadek a to hlavne diky faktu, ze spis nez pohadka to je komedie a to hlavne zasluhou vedlejsich postav. Hlavni dvojice je takova sice krapet netradicni, ale prece jen klasicka pohadkova romantika, ale postavy jako vodnik, knizepan, carodejnice a hlavne cert dodavaj filmu 90% vtipu a to vtipu na pohadku velice slusnejch. A ani se neomrzi to certovo kvikani, za coz muze hlavne Blanarovicova, ktera je fakt skvela. Moc prijemna a vtipna pohadka. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě teda neuchvátila ani Trošku;-). Kladní hrdinové mi nebyli sympatičtí, záporáky si nemůžu vybavit, jak byli slabí a nevýrazní, hlučné pohádkové postavičky mě vyloženě sraly! Přijde mi to vhodné tak pro příznivce Teletubbies. Jednou jsem to přetrpěla, ale tu třetí hvězdičku dávám jen ze soucitu a vzhledem k faktu, že z pohádek natočených po revoluci tohle není zdaleka nejhorší. Podruhé už fakt ne... A seru na to, žádná třetí hvězdička nebude! 45% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi mnou nejvícekrát viděná česká pohádka, která je už pro mě hotová klasika. Je sice pravda, že chvílemi jsem dostával facky od infantilnosti a že na některé scény jsem nikdy nebyl tak malý, abych je žral. Ale! Pohled na vtipnou dvojku čerta (životní role Blanarovičové) a vodníka mi to hned rozmluvil. A pak je tu samozřejmě kníže a jeho věrný Žán, kteří celkovou atmosféru humoru ještě dohustili. Třešničkou na dortu byla Lucie Bílá, kterou sice moc nemusím, ale jako čarodějnice byla skvělá. Rovněž oceňuji hudební doprovod a prostředí českého venkova. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, mám Élišku s Jindřichem raději než Jasněnku s Jírou. Komerce nekomerce na mě to působí jako balzám. Nádherná krajina, krásnej mlejn, čert s vodníkem, kníže pán s Žánem a jejich zapamatovatelný písničky patří k mým evergreenům. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (38)

  • Mlýn, který se ve filmu objeví, byl postaven z polystyrenu a kartonu. (M.B)
  • Do roly mlynára si Troška pôvodne predstavoval Josefa Beka. Napadlo ho, že by Princeznú ze mlejna prepojil s rozprávkou Hrátky s čertem (1956), v ktorej si Bek zahral Martina Kabáta. Teda, že by sa z vyslúžilého dragúňa stal nakoniec mlynár. Z plánu ale zišlo. Herec mal v tom čase zdravotné problémy, okrem iného mu opúchali nohy a nezmestil sa ani poriadne do topánok. Preto namiesto neho nakoniec obsadil Aloisa Švehlíka. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama