Reklama

Reklama

Projekt Adam

  • USA The Adam Project (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Stíhací pilot Adam Reed, který cestuje v čase, musí nouzově přistát v roce 2022. Tam pak spojí síly se svým dvanáctiletým já, aby společně zachránili budoucnost lidstva. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (392)

Kothy 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupoval lehce s odstupem a bylo to dobře. Přece jen Free Guy mi ze spolupráce Levy/Reynolds přišel lepší. Tohle je spíše rodinný snímek a ani to není moc vtipné. Akční scény ujdou, ale není jich moc. Herecké obsazení je celkem slušné. V roce 2050 je cestování časem běžné. Ryan Reynolds se jako pilot vrací do roku 2022, aby zachránil svou ztracenou, ženu. Shodou okolností narazí na své 12 leté já a věci se začnou komplikovat. Tu si s tím ale poradili po svém, takže žádné časové paradoxy nečekejte. Poté následuje rok 2018 a záchrana budoucnosti. Celou dobu po nich jde záporačka v podání Catherine Keener, která není nic moc. Škoda, že tu Zoe Saldana nemá víc prostoru. "Přistání superhrdiny!" ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Jako jó... jasně že to byla blbovinka. Ale já si prostě nemůžu pomoct. Nejraději bych hodnotil 2-3* protože takhle nějak jsem to do poloviny filmu cítil... Ale pak přišel na scénu Mark Ruffalo a najednou to prostě nejde. Z Walkera Scobella udělal super herce, Reynolds najednou nebyl zase až takový Deadpool. A díky němu se najednou trochu změnil i styl humoru, který mi byl mnohem bližší. Finální scéna se i bez jeho účasti nesla ve stále stejném duchu, takže byla skvělá. Za mě je tohle skvělá ukázka toho, jak jeden herec může změnit film v jeho polovině i díky tomu, že ho režisér dobře zná a dokáže naplno využít jeho silné stránky. První část filmu 2-3* druhá část s Markem 4-5*. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď poviem, že je to prísne tajné, ty počuješ čo? Čokoláda?“ Cítil som sa pri tom, ako pri sledovaní osemdesiatkových spielbergovčín, ktoré Steven režíroval a produkoval, prípadne tých, ktoré ho kopírovali. Keby som mal štrnásť, asi by som dal 4*, ale po štyridsiatke to na ne vážne nevidím. Tak neoriginálne napísaný scenár plný klišé, predvídateľných zvratov (a povinných scén) a gýčových okamihov som už dávno nevidel. Dobrou správou je, že príbehy o synoch a ich otcoch sú samé osebe silné. Je to dojemné i vtipné, ale takým tým spôsobom „ó bože, toto už som videl stokrát, aká je šanca, že ma to bude baviť? Hm, ale veď je to celkom dobré“. K tomu fajn kasting. Povedal by som, že ak by bol o triedu horší, bolo by to na 2*, ale práve vďaka Reynoldsovi, Rufalovi, Zoe Saldana, prirodzenému Walkerovi Scobelovi a dokonca Jennifer Garner (a to už je vážne čo povedať) je to uveriteľné, sympatické a akceptovateľné. Prvých 40 minút máme dočinenia s konverzačkou troch hercov v dome, bare a na ulici, čo by bolo hrozné, keby si to herci tak neužívali. Následne sa dočkáme množstva CGI a akcie, ktorá vám neodpáli dekel a vlastne je strašne odfláknutá, ale natočená je tak, že vás neuráža. Čiže ako celý film. Nad scenárom vám samozrejme neodporúčam premýšľať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasický Shawn Levy, rozumej opäť ide o film ako stvorený na nedeľňajšie popoludnie v telke. Lenže s týmto obsadením a s komplikovanou zápletkou o cestovaní v čase čakáte výsledok s vyššími ambíciami. Tie sa nedostávajú, rovnako ako sa nedajú pochopiť tie hrátky s časom, ktoré skrátka nemôžu dávať v žiadnom prípade zmysel. O ne ale nejde, ide "len" o tú pohodovú atmosféru, ktorú ale narúšajú postavy s neustálou chuťou nonstop mlieť a nikoho nepustiť k slovu (hlavne otec). A že to majú v rodine nie je ospravedlnením toho, že mi liezli na nervy. S béčkovými hercami by išlo o milé prekvapenie. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná a atmosférou mírně nostalgická zábava. Levy není úplně dobrý režisér ale překvapivě dobře navozuje atmosféru filmů jako E.T. nebo Starman. Na netflixovskou produkci překvapivě svěží a ani ukecany Reynolds zde nevadí. Jako třešnička potěší slušně zvládnuté akční scény a svižné tempo. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (12)

  • V čase 1:18:01, když Adam (Ryan Reynolds) a Louis Reed (Mark Ruffalo) nastupují do výtahu, říká Adam Louisovi, že ho vzal do práce po 44 letech, čímž odkazuje Ryan na svůj skutečný věk v době natáčení. Ve filmu se narodí v roce 2010 a do minulosti cestuje z roku 2050, takže by mu ve filmu bylo „jen“ 40 let. (SJS)
  • Když je ke konci filmu otevřena bedna se sportovním náčiním, lze na ní vidět nálepky Deadpoola a Hulka, tedy dvou marvelovských hrdinů, které hrají v jejich filmových verzích Ryan Reynolds a Mark Ruffalo. (NiWi)
  • Walker Scobell nosí při hraní Adama hnědé kontaktní čočky. Přirozeně má modré oči. (BMW12)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama