Reklama

Reklama

Jakob's Wife

Trailer

Obsahy(1)

Anne (Barbara Crampton) žije v malém městečku se svým manželem reverendem Jakobem (Larry Fessenden). Posledních 30 let se snažila býti vzornou ženou a hospodyňkou, ale přesto nikdy nezapomněla na své sny a touhu po dobrodružství, které coby mladá měla. Nyní se po letech vrací pracovně do města její bývalá láska a první myšlenky na nevěru jsou na spadnutí. Dříve, než se tak stane, se však Anne střetává z tajemnou bytostí (Mistrem). Od té chvíle započne její proměna a touha po čerstvé krvi je stále větší a větší. Jakob si brzy všimne změn v chování své ženy a navíc v okolí začnou záhadně mizet nebozí obyvatelé. Reverend nyní stojí před nejtěžší zkouškou své víry. Dokáže zachránit svou ženu, než se z ní stane již navždy upírka? Otázkou však zůstává, zdali ona sama touží po spáse! (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Reverendovu manželku hryzne upír a ona si díky tomu začne uvědomovat, že ve své podstatě není tou flanďáckou ženuškou, za kterou se je celé roky nucena vydávat. Průhledné a poplatné době, ale Barbara Crampton je tu naprosto boží, krve a roztrhaných hrdel je tu dostatek, dojde i na krysy a samotné ztvárnění hlavního upíra, který jakoby sem zabloudil z pravěkého Nosferatu, se mi jednoduše líbilo. Upírský žánr to sice nenakopne, ale ortodoxní fandové budou potěšeni. 60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Jakob's Wife" sa neberie nijak vážne. Na podaktorých stránkach, ktoré sa venujú recenziám v zahraničí sa uvádza, že ide čiastočne o komédiu, a presne tak by mal divák samotný snímok aj vnímať. Nie, že by tu nebola žiadna dramatizácia, či snaha o vyvolanie napätia a strachu, no predsa len, podaktoré scény pôsobia naozaj odľahčene. Mňa film bavil, gore scén je síce pomenej, ale zato sú solídne, snáď aj "splaterovsky" prevedené, takže Ja sa nemám prečo sťažovať. Ušlo to .. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když Anne ochutná upír, její manželství s Jakobem, pastorem, se obrátí naruby. Náhle zjistí, jak byl dosavadní život fádní a nudný. Objeví vášeň a chuť do života...společně s chutí na krev. Nemůžu si vzpomenout, že bych někde viděl podobný způsob konzumace krve jako zde. Přeseknutá či rozervaná hrdla, hlava visí na vlásku a z krku připomínajícího okapní rouru chlístá krev hladové Anne přímo do chřtánu. Ona totiž zvířecí krev není nejlepší volba pro upíra a tráva navodí sice příjemný stav, ale jen na chvíli. Jenže bude Jakob ochoten tolerovat manželčinu chuť na lidskou krev? A pak je tu samozřejmě ten upír, co si vypůjčil hubu od Nosferata a z Prokletí Salemu. Tohle není normální horor, spíše manželské drama s komickými vložkami. A tedy výborná muzika, co dělá z filmu chvílemi videoklip a jindy zas navozuje pohřební atmosféru. Ocení menšinové publikum, co nebude brát film až tak vážně. Jo a Fessenden tu vypadá jak Nicholson. Jack Nicholson. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jsem už zvyklý a viděl jsem ledasco, ale tenhle film ve mně zanechal hodně rozporuplné pocity. Šel jsem do něj hlavně díky hereckému obsazení, protože jak Larry Fessenden tak Barbara Crampton patřili (patří) mezi moje oblíbence. Zápletka samotná ovšem v mých očích příliš dobrá nebyla. Bohužel. Zajímavá – to určitě, nikoliv však něco, co by ve mně zanechalo bůhvíjak skvělý pocit. Upířiny celkově mám docela rád (hlavně tedy ty staršího data), tady šlo o dost netradiční podání, jen nevím, jestli to bylo dobře.     Z hororového hlediska se mi to totiž zas až tak moc nelíbilo. Bylo tu pár povedených gore scén, ale ta tryskající krev to už bylo místy až moc. To by si upír asi moc necucl, leda že by rád lízal z podlahy, jak se ostatně dělo i tady. Scénky s krysami určitě zajímavé, ale mohli je zapojit mnohem více. Navíc ta omáčka okolo těžce připomínala spíše nějaké drama postarších manželů a jejich hledání cesty k sobě samým. A to už tak atraktivní z mého pohledu nebylo. Když k tomu připočítám i nepříliš zdařilou masku samotného „Mistra“ bylo téměř vymalováno. Mnohem lepší bylo, když nám nebyl ukázán v celé své kráse, ale spíše byla vidět jen jeho temná silueta a pařáty.    Larry Fessenden tu vypadal jak vysloužilý pedofil spíš než kněz a Barbara Crampton (kdysi múza mého mládí zvláště ve svých starších kouscích) už taky vypadala poněkud strhaně. No jejich cca šestisekundový sex ostatně mluvil za vše. Čumím, že se nechala překecat, aby se svlékla i tady. Za oba však mluví jejich herecké výkony (především) a ty byli docela slušné. Což je taky důvod, proč tomu nakonec udělím alespoň průměrné ohodnocení. 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Proměna church mouse na Masterˈs Beast. Není jediná. Když reverend Fessenden zvlčí, začne připomínat (především z profilu) Jacka Nicholsona.. Když se lusknutím prstu přechází ze seriózního vampýrského hororu do komedie s nadhledem, nejde to vždycky hladce a submisivitu vysávající otvírák na konzervy spíše připomíná mimozemšťana z Enemy Mine, nicméně jako celek to šlape, i když se stanovuje rozsah emancipace v manželství. Krize v něm pijí krev, ale tady se zrcadlí zřetelně.. P.S.: Jakob je psán s „k“ určitě jenom proto, aby to hezky vypadalo na posteru.. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama