Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Des sleduje jeden z nejnechvalněji proslulých případů v historii britského zločinu, který se točí kolem sériového vraha Dennise Nilsena. Seriál, vyprávěný očima tří mužů – Dennise Nilsena (David Tennant), hlavního vyšetřovatele Petera Jaye (Daniel Mays) a spisovatele Briana Masterse (Jason Watkins) – zkoumá, jaké jsou osobní i profesní důsledky setkání s člověkem jako je Nilsen. Mezi lety 1978 a 1983 zavraždil Nilsen ve svém bytě řadu chlapců a mladých mužů. Pět let následně unikal odhalení. 9. února roku 1983 byl však vrchní inspektor Peter Jay vyslán na Cranley Gardens do domu s číslem popisným 23, aby prozkoumal zbytky lidské tkáně a kostí v ucpané kanalizaci. Právě tehdy si policie uvědomila, že má co dočinění s masovým vrahem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (67)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Asi jsem možná jen čekal nějaký detailnější/psychologičtější rozbor samotného Nielsena a taky více scén ze soudní síně. Začátek je slibný a dobře navnadí. Jenže tak 2/3 celé minisérie ze zabývají jen tím aby identifikovali všechny oběti a to mě nějak zvlášť neuhranulo. Na to, že se jedná o jednoho z nejhorších vrahů Anglie a máme na to tři díly, tak bych očekával trošku podrobnější zpracování. Co ale musím vyzdvihnout je výkon Davida Tennanta jako Nielsena. Zřejmě životní role. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Číslu 12 som urobil omeletu. Neviem či ho zabila omeleta, alebo Ja, ale omeleta mu asi nespravila tie červené čmuhy na krku”. “Des” je další z rady mini krimi TV-seriálov od Britov, ktorý sa tematicky opiera o skutočný príbeh sériového vraha, tentokrát: Dennisa Nilsena. Za mňa jedno výborné spracovanie, ktoré by si zaslúžilo celovečerák, v dokonale temnom šate. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně není, co bych vytkl. Angláni tu ve třech hodinách psychologicky rozebírají činy jednoho z nejslavnějších sériových vrahů ostrovního státu. A v hlavní roli ho hraje naprosto bezprecedentní David Tennant, u kterého je teda sakra znát, že si tu hereckou roli dost dává. Tři hodin jsem jenom zíral a snažil se pochopit skrz Davida, proč to ten Dennis Nilsen dělal. No a, co Vám budu povídat, nepochopil jsem to. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Des byl docela děs. To nebudu lhát. Dosti zvláštní seriál, který má skoro vše, co já chci a vyhledávám. Historické, kriminální téma zaměřené na nějaký případ jako od Finchera, ale z britského prostředí. Co by mohlo být špatného? No, ve výsledku dramaturgie a nějaký obecný prožitek z této "zábavy" Jste nějak vhozeni do děje, který není nijak extra zajímavě pojatý. Postavy se plácají z místa na místo s cílem dostat může za mříže, který jim to sice nejdřív usnadňuje, pak komplikuje, ale nijak se nezdá, že by se o něco hrálo, nebo by v tom mělo být nějaké napětí. Suché a nijaké. Bohužel. Mohlo to být velké. A je to malý otisk v roce 2020, který se v něm ztratí i přesto, že rok 2020 je katastrofa na všech pozicích. ()

andalin 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá minisérie o skutečném masovém vrahovi, který v 80. letech zavraždil údajně až 15 mladých mužů, pár dní si s nimi "hrál" a pak je řezal na kusy. Policie o jeho působení neměla tušení po dobu cca 5 let. Mrazivé. David Tennant hrál postavu Dese samozřejmě perfektně, až se mi z něj kolikrát dělalo špatně. ()

Galerie (221)

Zajímavosti (2)

  • „Des“ je Nilsenova přezdívka, kterou si sám vymyslel a kterou požíval pro označení jeho „temné persony“, která lákala mladíky do svého domu, aby je zabila. (IvcaSammet)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno