Reklama

Reklama

Pojídač hříchů

  • USA The Order (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kněz z New Yorku Alex Bernier (Heath Ledger) pomáhá policistce Maře Sinclair (Shannyn Sossamon) vyšetřit případ mrtvého francouzského ambasadora, jehož tělo bylo pokryto mysteriózními náboženskými znaky napsanými v aramejštině. Alex je poslán svým učitelem otcem Dominikem do Říma, aby nechal znaky ve Vatikánu rozluštit. Záhada v Itálii pokračuje, vypadá to, že za vraždou stojí poslední ze starých křesťanských kněží, který se nazývá Sin Eater (pojídač hříchů), člověk, který dokáže z kohokoli vysát všechny hříchy. Má to však jeden háček. Hříšníka to stojí život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Ako koľvek absurdne tento film mohol vyzerať, mňa to celkom pohltilo. Kňaz, ktorý tak celkom nechce byť kňaz, samozrejme "zakázaná " romanca a tragicky koniec veľkej lásky.... A hľa dokonalý Heath Ledger, ktorý postavu zahral excelentne..Stal sa tým, kto rozhoduje či máš nárok na očistu duše, alebo nie... Hodnotenie za 4*...asi by som prijala vyššiu minutáž pre niektoré dejové linky, ktoré zostali otvorené ()

Alexis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude kravina, takže v tomhle ohledu mě film rozhodně nezklamal. Popravdě, jediným důvodem, proč jsem rozhodl obětovat čas tomuto braku bylo jméno Shannyn Sossamon v titulcích. Ta se bohužel na plátně nevyskytuje v žádané míře, místo ní jsou k vidění příšerné herecké výkony, průměrné triky a děravý scénář, zřejmě sepsaný po vydařeném mejdanu, spojeném s promítáním Stigmat. Atmosféra mě nepřesvědčila, rádo-by-tajemné řeči postav nudí + několik perel, které nutí prst k polechtání tlačítka EJECT (undergroundový sektářský klub a démoni ve formě dětí, tedy nic s čím by si Heath Ledger neporadil) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa… To jsem si u Helgelandova rozháraného thrilleru o neobvyklém praktikování svátosti smíření docela dlouho opakoval, ale pak jakýmsi zázrakem (snad za tím byla i Tornova atmosférická hudba ala Carpenter) z toho lejna upletl autor něco, co se vzdáleně podobalo biči. Doufám, že když s ním polaskal po zádech církev za alibistický systém udělování rozhřešení, použil jej následně i k sebemrskačským aktivitám, protože na poli scénářů toho umí mnohem víc.. Spoiler: „Žer ten chleba, Robocope! Dneska přesnídávka nebude..“ ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina kterou nezachrání nic. Příběh je hodně slabej a zbytečně pomatenej s dialogama tak debilníma že by člověk brečel a herci v čele s Ledgerem naprosto strašní. Film jsem měl co dělat abych dokoukal. 98 minut? Moment....Cože? ten film netrval 180 minut? Protože mě to rozhodně přišlo. Slabota, nuda a obrovské zklamání. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce áčkové podívané je to málo rafinované a bez uměleckých ambicí, pro příznivce béček pro změnu málo atraktivní, v podstatě nudné a s prapodivným námětem. Brian Helgeland se nicméně problematický scénář snažil zpracovat v rámci možností důstojně a tak bych filmu atmosféru neupíral. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Vincent Cassel byl původně obsazen do role Williama Edena, avšak po třech týdnech spolupráci ukončil kvůli tvůrčím neshodám. Místo něj roli získal Benno Fürmann. (HappySmile)
  • Světová premiéra filmu měla být původně už 17. ledna 2002. Vydání bylo odloženo kvůli speciálním efektům, které se musely celé přepracovat, protože někdy vypadaly značně směšně. Hříchy, které po smrti vystupovaly z těl, totiž vypadaly jako kalamari. (HappySmile)

Reklama

Reklama