Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (223)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, nicméně to nemění nic na tom, že Prušinovský si zde vybral slabší chvilku. Největší problém je scénář, ale ne protože by byl špatný. Je to dáno tím, že je divný, má divně napsané postavy a celé to působí jako dva filmy v jednom. Problém je, že si Prušinovský myslí, že tohle vtipný a přitom je to trapné - 90% scén s Kozubem. Bohužel pro nás je i Robin Ferro až moc divný, a ne tím dobrým a zábavným způsobem. Ještě že film má Hádka a Kameníkovou - jejich scény a slovní výměny jsou parádní. Neříkám, že pár scén nefunguje, ale pravdou je že většina filmu je prostě divná a nezábavná. 5/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Odlehčené road movie, kde se mi moc líbilo postupné odkrývání kámošskýho vztahu mezi Hádkem a Ferrem. Ze začátku mě ten Hádek sral, ale postupně vidíte, že je vlastně docela dobrák. Díky téhle lince to stojí za zkouknutí. Nechutnej Kozub byl tradičně vtipnej. A Anna Kameníková s tim divnym účesem mi taky utkvěla. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

4/10. Kdybych zde napsal, že jsem se ničemu ve filmu nezasmál nebo že mě film ničím nezaujal a aspoň chvíli nebavil, lhal bych. Ve filmu jsou světlé chvíle, které mě jako prostého člověka co chtěl vypnout u tohoto filmu bavily. Že bych ale film musel vidět znovu, to tedy ne. Kozub v jeho klasické roli a pokud Vám ten chlápek už dlouhou dobu nesedí, od tohoto filmu dejte ruce pryč. Ostatní si jedou svojí klasiku a nikdo tak nepřekvapí/nenadchne. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý.. Dramatický oblouk je vícevrstevnatý a poměrně dotažený. Postavy fungují a dohromady tvoří funkční mozaiku. Nikde to netlačí na pilu. Je to střízlivé. Relativně vkusné. Řemeslně úplně do pohody. Některé fóry se opravdu povedly. Jen ten Kozub už prostě leze krkem (naštěstí tady nemá zbytečně mnoho prostoru pro své nekonečné variace jednoho pitvoření). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho žena si vrzla s policajtem, přišel o oblíbenou kšiltovku, neustále přemlouvá autistického bratrance, aby nastoupil zpátky do auta, v gumách na „vypůjčeném“ autě veze cosi cenného a navíc v kufru najde problémového zlodějíčka. Postavy v tvorbě Jana Prušinovského často zažívají nějakou neveselou životní situaci. Nespolehlivý egoista Kryštofa Hádka určitý čas seděl, autodíly nebo motokrosové závody jsou mu bližší než vlastní děti, manželce típá telefon a teď se díky výhře v televizní soutěži podívá do Španělska na závody F1. Jenže cesta se od začátku sype, postavy překážky překonávají nahodile, zatímco jiné se doma v Čechách zaměřují na „vyšetřování“ zločinu. Výsledek je překvapivě plynulý a přehledný, ale zároveň naprosto zbytečný. A nevtipný. Navíc s postavami, které jsou nám absolutně ukradené. Potenciál to přitom mělo. Prostě pár nápadů poslepovaných dohromady, na které zatraceně rychle zapomenu. Oproti celovečerním Třem tygrům mi pošuk Štěpána Kozuba sednul, Robin Ferro vůbec, Hádek si odehrál svůj standard, Anna Kameníková mile překvapila, Tatiana Vilhelmová a zdrogovaná troska? To mi k sobě prostě nešlo. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co policista Holeček (Marek Daniel) domluví jako cyklista v JZD předání kol, následuje záběr na dodávku pana Nováčka (Miroslav Donutil) jedoucí po dálnici, která má ale pravé zadní kolo hliníkové. V dalším záběru, v kempu, již má opět rezervní černé plechové kolo. (marcel5)
  • Premiérové uvedení na televizní stanici ČT1 sledovalo na 602 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Postavu mechanika, kterého na Velké ceně Španělska inzultuje a následně nahradí Emil (Robin Ferro), si zahrál český reprezentant ve skateboardingu a influencer David Luu. (Olík)

Reklama

Reklama