Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (228)

claudel 

všechny recenze uživatele

Grand Prix nebude patřit k nejsilnějším počinům Jana Prušinovského. Zvláště excelentní Chyby půjde překonat jen stěží. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k oddechové komedii vezoucí se na vlně čím dál více rostoucí popularity Štěpána Kozuba a jeho kumpánů a hereckých jistot, tak se dostaneme k průměrnému hodnocení - nějaký elementární humor a vtip je přítomen, některé scény jsou povedené, atmosféra ošklivého maloměsta již tradičně rovněž zaručena. Příště by slušelo možná zase něco více vážnějšího. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Jan Prušinovský se svým Grand Prix po dlouhých odkladech projel cílem, ale bohužel hluboko v poli poražených. Výsledku citelně chybí skloubení společenských témat s chytlavou komikou, čímž se předchozí díla autora vyznačovala, a občasné záblesky dobrých nápadů to nezachrání. Více zde. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý.. Dramatický oblouk je vícevrstevnatý a poměrně dotažený. Postavy fungují a dohromady tvoří funkční mozaiku. Nikde to netlačí na pilu. Je to střízlivé. Relativně vkusné. Řemeslně úplně do pohody. Některé fóry se opravdu povedly. Jen ten Kozub už prostě leze krkem (naštěstí tady nemá zbytečně mnoho prostoru pro své nekonečné variace jednoho pitvoření). ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Aj, a je to tady. Ani Průšovi se nevyhne to, že natočí doslova a do písmene srágoru. Kobry a Užovky sou pro mě jeden z top českých kousků, takže od tohodle týpka mám vždy obrovské očekávání. Tenhle film je zbytečnej. Ano, párkrát sem se zasmál, ale fakt jen párkrát. Jednoznačně nejslabší je scénář, kterej se snaží být "světovej", ale je to obyčejnej českej brak. Rádoby vtipný scény mě nechávaly v klidu no a Donutil? Ten to uplně celý dojebal. No, snad to už zase příštšě bude film jako ze spartesu... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Když pominu fakt, že tuhle brutálně sprostou komedii uváděla ČT v neděli v hlavním vysílacím čase, uznávám, že jde o jeden z neskutečných filmů, do kterého se podařilo dostat snad každé sprosté slovo, sex s tlustou černoškou, jednoho autistu, který se v domácích podmínkách naučil vyměňovat gumy na formuli jedna, gangstera z JZD s polskými slouhy a Mirka Donutila jako nerudného důchodce. No není to málo. A když k tomu přidáte spoustu času pro naprosto nekorektního zloděje a hajzlíka Štěpána Kozuba, tak zaručeně nepůjde o klasickou komedii. Kdo má rád ujeté sprosté komedie s tenkou morální linkou, bude spokojen. PS: nejlepší scéna je hysterický telefonát Hádkovy manželky, to je jak ze života :-) ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Poté, co policista Holeček (Marek Daniel) domluví jako cyklista v JZD předání kol, následuje záběr na dodávku pana Nováčka (Miroslav Donutil) jedoucí po dálnici, která má ale pravé zadní kolo hliníkové. V dalším záběru, v kempu, již má opět rezervní černé plechové kolo. (marcel5)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)
  • Emil (Robin Ferro) se dostane k mechanikům týmu Haag. Jedná se narážku nebo napodobeninu skutečného týmu Haas. (Zix.)

Reklama

Reklama