Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Zločincov vo výkone trestu by som nútil sledovať celý seriál so špendlíkmi nalepenými pod viečka a následne požadoval robiť štátnice zo zápletky, diel po dieli. Takéto skvosty majú ďalekosiahly dopad na sociálne správanie ľudí, v priebehu vysielania akejkoľvek telenovely naši rómski bratia s úľubou dávajú svojim ratolestiam mená po alfasamcoch a alfasamiciach z telenoviel, napr. poznám jednu Manuelu Č. Príchod Esmeraldy Č. na svet je púhou otázkou času. Je to zaiste tvrdenie politicky nekorektné, z hľadiska etnografického a sociologického však má táto informácia cenu zlata, tak si vyberte. PS: S odstupom času radikálne mením hodnotenie. Isté okolnosti ma prinútili si toto dielo pozrieť a pochopil som jeho zmysel a estetiku. Telenovely sú kultový fenomén, tak ako ako sú kultom niektoré brakové horory, ktoré mám zase rád ja. Dávam šalamúnovské tri hviezdičky a v budúcnosti sa radšej komentovania telenoviel zdržím. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Není to tak jednoduché. Já jsem se na to začal dívat poměrně brzy, už nevím proč. Nejspíše mě informovaly moje sestry, které se dozvěděly zas od někoho jiného. No a po prvním dílu, jsem se nepozvracel a ani mi nepřipadlo, že by se vskutku jednalo o takovou kravinu. Naopak jsem se začal dívat pravidelně a dohromady jsem mohl zhlédnout dobrých 70% procent seriálu. Docela jsem se zajímal o zápletku, s mnoha kamarády jsem se o Esmeraldě bavil, v naší vesnici byly bohoslužby přesunuty o hodinu, abychom mohli stíhat obé. Nevím, jestli to bylo kvůli tomu, že se tu jednalo o úplně nový fenomén, či zda se mi vkus průběhem doby tak změnil, ale dnes už telenovely opravdu nesnesu. Každopádně, možná se skutečně jedná o takovou příšrnost, ale z mého osobního pohledu musím uvážit, že normálně, pokud se mi něco skutečně nelíbí, neřku-li hnusí, v žádném případě mě to tak nezaujme, abych pokračoval v sledování tohoto až do úplného konce, aniž bych pociťoval jakékoli nelibé pocity. Proto bude pro mě Esmeralda vždy spíše světlou vzpomínkou. Kdyby ji však někdy opakovali, svůj vkus pokoušet nebudu. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ale jděte odpaďáci, vždyť jsme se na to dívali všichni a asi nás to bavilo, protože peoplemetry to mohlo ztrhat. A proč? Protože to v té době prostě bylo dobré! Ano, dívali se všichni, děti, rodiče, prarodiče, tetičky, strejčkové, puberťáci, dojičky, doktoři, študovaní a renomovaní. Neopakovatelné. Nikdo nikoho nezblbnul, ani pan ředitel Železný. Prostě jsme se koukat chtěli. Jen si to dneska nikdo nechce přiznat. A já se za to nestydím. Mně se to v té době líbilo a ta pátá * je právě kvůli tomu kdy to bylo vysíláno, to bylo ještě všechno fajn, takže tak trochu z nostalgie.... Esmeralda ze začátku nabízí krásné exteriéry s krásnou hudbu, sympatické a výborně hrající mexické herce (mj. v porovnání s našemi VIP herci v nekonečných seriálech podávájí nesrovnatelně lepší výkony) a zajímavý příběh plný lásky a zklamání. Když se děj přesunul z venkova do města, už to nemělo to kouzlo a spád, prospělo by prostříhat několik dílů, ale stále to byli na ši staří známí. Nebojím se přiznat, že Esmeraldu jsem s velkými počátečními obavami a ve slovenštině shlédnul po x letech znovu v roce 2012, obavy se však rychle rozplynuly, pamatoval jsem si to dobře...vůbec to není takový patos, jak se tady většina snaží ostatním nabulíkovat. Bavilo mě to a prožíval jsem to úplně stejně jako kdysi a smekám klobouk před slovenským dabingem, který je daleko lepší než ten náš český. Na odreagování a zavzpomínání si na staré časy můžu jen doporučit! Tak, a teď mě klidně můžete lynčovat, je mi to vážení, úplně fuk. Esmeralda, José Armando, Graciela a Adrian forever! ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadkový koš, plný plesnivějících zbytků jídla, vypadá vedle toho "skvostu" jako umělecké dílo. Nedopatřením jsem byl donucen shlédnout asi 2,5 dílu. Následků na psychice z toho "kulturního" zážitku jsem se nezbavil dosud. Podobnými "perlami" nás bohužel Nova zásobuje pravidelně, tohle je jen vrcholek ledovce, jenž je ale tak obrovský, že i ten legendární ledovec, který stál u zkázy Titaniku vypadá vedle něj jako kostka ledu ve sklence s whisky. "Je to zelené a naráží to zdí" - ano, i to je Esmeralda. A přesně tohle by se vám mohlo stát také, pokud budete tento, ale i jemu podobné výkvěty "novácké kultury" sledovat. Možná neoslepnete, ale bude vám z nich špatně, až zezelenáte a při klopýtání na záchod budete také vrážet do stěn. To, co vyvrhnete, bude vypadat bezesporu vábněji než to, co nabízí tento seriál. ()

Kri-kri odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná hovadina a vymývárna mozků o jedné mexické krávě, co neustále chodila v jedněch zelených hadrech a kolem ní kroužil zjizvený felčar a cvok v ponču pobláznila celou generaci důchodců a bohužel i mnoho mladších diváků. Já se tomu davovému šílenství naštěstí ubránil. Co se mi ale líbilo byla parodie na tento seriál od Kaisera a Lábuse v podání dílu 418. Esmeralda ze seriálu Tlučhořovi, to nemělo chybu! "Aurora onemocněla!" "Co chytla?" "Někdo si z ní vystřelil!":-D ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)
  • Telenovela byla prodána do 80 zemí a dabována do 15 jazyků. (HappySmile)

Reklama

Reklama