Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

decouble 

všechny recenze uživatele

Ty dějové zvraty mě dodnes fascinují: Esmeralda zjistí, že je sestrou José Armanda, brzy má operaci očí a opět vidí, pak zjistí, že José vlastně není její bratr, jenže to zas přijde o zrak José Armando a tak dále a tak dále.:-D A pak ty dva hlavní trademarky, které dělají z každé latinskoamerické telenovely to, co je. 1) Někdo přijde do místnosti plné lidí, oznámí šokující zprávu, všichni se zděsí - kamera rychle zazoomuje zděšené obličeje herců a ještě pět minut zabírá jejich výšeříkající obličeje. 2) Velký rozpor mezi sexalitou, která přímo čiší z krásných žen v přiléhavých kostýmcích a katolickou vírou, bez níž by si většina postava nemohla představit svůj život. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

A došlo to tak daleko, že jsem si vyprosila knihu, knihu přečetla, po přečtení ji zapsala do čtenářského deníku, čtenářský deník prezentovala ve škole i s knihou a se ségrou jsem uzavřeli alianci proti Alvarovi a kdykoli se objevil na obrazovce, házeli jsme po televizi polštáře. To bylo dávno, když mi bylo málo. když mi bylo víc, plakát letěl pryč ()

Reklama

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Je to zelené a naráží to do popelnic. Co je to ??? ESMERALDA !!! Každodenní výplach na TV Nova z doby před mnoha a mnoha lety ... no a Nova drží tradici a stále vysílá jednu sračku za druhou. Ale je to prostě nostalgie ... nenáviděná mrcha Fátima, idol ženských srdcí Chozé Armando a strhující doktor Malavér po boku již zmíněné Esmeraldy, se nesmazatelně zaryly do srdcí mnoha diváků. A stejně je to sračka. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Pamatuju, jak se na to má mamča pořád dívala a já protože jsem nevěděl roupama coby, tak jsem se díval sní. A nepřipadalo mi to tak otřesné jako ty nové a nové telenovely ze kterých se opravdu zvedaj žaludky. Oproti těm, je Esmeralda královna telenovel. A klidně si mě za toto prohlášení i ukamenujte. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Všichni dnes moc dobře víme, že je to kravina. Prostě typická telenovela, jenže.. kdo se na to tenkrát nekoukal? Esmeraldu sledoval snad každý, lámalo to rekordy a čas vysílání se poté přesunul na pondělí a pátek od 20,00 hodin, takže pro mě je Esmeralda sice teď už nekoukatelná, ale kultovní. Až potom vznikalo plno nových telenovel, ale žádná už neměla takový úspěch jako tahle. Takže na co odpady? Já jsem to jako malej totálně žral ! :D ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Literární předlohou byl román mexické spisovatelky Oliete Lourdes. První filmová verze Esmeraldy vznikla v roce 1968 ve venezuelské produkci. (HappySmile)
  • Natáčelo se od 5. května 1996 do 31. října 1997. (HappySmile)
  • Raquel Olmedo, představitel Domingy, se nedlouho po svém odchodu z rodné Kuby v roce 1959 stala uznávanou mexickou herečkou. Za svou práci pro televizi dostala v 1984 svou hvězdu na „Paseo de las Luminarias“ v Mexico City, mexické obdobě hollywoodského Chodníku slávy. Mimoto je také úspěšnou zpěvačkou, na svém kontě má více než 6 alb. (Agatha)

Reklama

Reklama