Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak hrom. První a jediná telenovela pro kterou jsem měl ve své době skutečně slabost! Sledoval jsem ji s rodiči a se sestrou, nevynechal skoro jediný díl. Moji oblíbenci krásná leč tragická Graciela a místní blázen jojojo Melesio to jeho Esmeraldíček. Bylo to dobře natočené jak po komediální tak i dramatické stránce, skvělý příběh, zápletka, luxusní dabing viz třeba Zawadské Dominga. Většina herců z tohoto pro drtivou většinu lidí braku, strčí hravě do kapsy drivou většinou našich seriálových ba dokonce i filmových herců! Lidi nebuďte pokrytečtí, sundejte si ty brýle za tou umělou pseudointelegtuální maskou a nepodléhejte davu OVČánci! ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Esmeralda je slepá, žije s nějakou starou ženskou, Chozé je pohledný syn zámožného Mexikána. Esmeralda není slepá, žije ve velkém městě, Chozé taky, oba pracujou v nemocnici. Esmeralda není slepá, Chozé je slepý, po zbytečných dvou stech dílech je Esmeralda dcera zámožného Mexikána a Chozé by měl žít s nějakou starou ženskou, kdyby si kdysi ta ženská s Mexikánovou ženskou nevyměnily děti. Dobrej čenž. Mně bylo 8 nebo 9, když to Nova začala vysílat. Já se na to koukal a bavilo mě to. Od té doby jsem to neviděl a je jasné, že se mi to líbilo jen kvůli tomu, že jsem jako osmiapůlleté dítě těžko rozeznával mezi brakem a kvalitou. Nicméně odpad! tomu nedám, budu se řídit vzpomínkami a ne zdejším pseudointelektuálním mainstreamem :-) ...za pravdu musím dát ale uživateli Lima, že Esmeralda přinesla našim televizím strašlivou zkázu: měla úspěch a její kolegiální vejšplechty z oblasti "jižně od Rio Grande" na sebe nenechaly dlouho čekat. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Davové šílenství lidí od 5 - 95 let, enormní spotřeba elektriky ve vysílacím čase, cedule u novinových stánků: "Vlastu s Esmeraldou už nemáme!", nekonečné, fakt nekonečné rozhovory lidí v autobuse o tom, kdo komu víc fandí, nebo jak to dopadne (po 5 minutách jsem hledal něco, čím bych spáchal sebevraždu) a třeba i přeobjednávání se u zubaře, aby se stihla.....Esmeralda. Nevydržel jsem, musel jsem se na pár dílů podívat, abych věděl, proč jsem tak out, proč si nemám s kým povídat, proč nevím, kdo je José Armando apod. Já ten odpad dám, protože TO, co jsem viděl, mě jednoduše znechutilo. Tak moc, že velmi... Od jisté doby jsem alergický na slovo telenovela...nikdo ho přede mnou nevyslovujte:-) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Své hodnocení odůvodňuji takto: a) Leticia Calderón byla v roce 1997 pořádnej kus baby a jistou dobu se mi o ní i zdálo; b) u Esmeraldy jsme si s babičkou vždycky dávali kapučíno, sice hnusný a z prášku, ale po 5 kostkách cukru mi to bylo stejně jedno a navíc jsem dostal zmrzlinu nebo oplatek, tak co, bylo to krásný; c) babička u tohoto pořadu vyprodukovala celou řadu hlášek jako "A teď zhučí z teho koňa. Vidíš! Už je dule." nebo "Proboha, dyť stojí vedle tebe!" (na slepou Esmeraldu:); d) ten příběh byl tak strašně blbej, až byl vlastně krásnej :) P.S. Kvůli zachování nostalgických vzpomínek nehrozí, že bych se na to ještě někdy v životě znova podíval :) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po jednorázové zkušenosti, kterou učinila svého času Premiéra TV s Manuelou v 90. letech, po roce 2000 přišla Nova s fenoménem telenovel Delie Fiallo. Kdo by se byl nadál, že taková nenápadná paní z Kuby má na svědomí tolik námětů pro tolik telenovel a že si Nova začne myslet, že celá ČR bez nich nemůže existovat? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Přibližně v půlce seriálu byl herec Juan Carlos Serrán, představitel Dionisia Lucera, vystřídán kolegou Rafaelem Amadorem, který postavu Dionisia dohrál až do konce. Důvod této výměny je neznámý. (Agatha)
  • Představitelka Fátimy Laura Zapata je nevlastní o 15 let mladší sestra populární mexické zpěvačky Thálie. (Agatha)
  • Postava Crisanty byla poslední rolí herečky Diny de Marco. Po 7 měsících od skončení natáčení podlehla vě věku 60 let rakovině. (Agatha)

Reklama

Reklama