Reklama

Reklama

Počas jednej búrlivej noci prišli na svet dve deti. Každé z nich by malo mať rovnakú šancu na šťastný život a na rodinu, ktorá by ich ľúbila. Ale otcova posadnutosť mať mužského potomka a neľútostný obrat osudu zmení ich životy. Chlapec, ktorý prišiel na svet, bol vychovaný v prepychu a obklopený bohatstvom. Naopak, sladké malé dievčatko urobilo svoje prvé kroky na špinavej podlahe v chudobe. Dva drahé drahokamy, ktoré slúžili ako úplatok na zachovanie strašného tajomstvo, strácajú svoju hodnotu v porovnaní s nespravodlivosťou, ktorá sa stala. Čas, keď by mali byť zahojené všetky rany, sa zmenil na zraňujúcu pieseň lásky... Esmeralda (Leticia Calderón) sa narodila slepá, ale dobrota v srdci naplnila jej život svetlom a šťastím. Žije s túžbou, že raz stretne pravú lásku. Zaľúbi sa do Josého Armanda (Fernando Colunga), syna z bohatej rodiny. Ich láska však bude musieť odolávať mnohým ťažkým skúškam. Posadnutosť, sebecké záujmy rodiny, falošná láska jednej ženy, konšpirácia proti neveste, len aby sa zachovala čistá krv v rodine - to všetko je súčasťou krutého sprisahania proti láske dvoch mladých ľudí. Esmeraldu a Josého Armanda začne od seba deliť rozbúrený oceán, plný nenávisti a pochybností ... (TV Doma)

(více)

Recenze (478)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ale jděte odpaďáci, vždyť jsme se na to dívali všichni a asi nás to bavilo, protože peoplemetry to mohlo ztrhat. A proč? Protože to v té době prostě bylo dobré! Ano, dívali se všichni, děti, rodiče, prarodiče, tetičky, strejčkové, puberťáci, dojičky, doktoři, študovaní a renomovaní. Neopakovatelné. Nikdo nikoho nezblbnul, ani pan ředitel Železný. Prostě jsme se koukat chtěli. Jen si to dneska nikdo nechce přiznat. A já se za to nestydím. Mně se to v té době líbilo a ta pátá * je právě kvůli tomu kdy to bylo vysíláno, to bylo ještě všechno fajn, takže tak trochu z nostalgie.... Esmeralda ze začátku nabízí krásné exteriéry s krásnou hudbu, sympatické a výborně hrající mexické herce (mj. v porovnání s našemi VIP herci v nekonečných seriálech podávájí nesrovnatelně lepší výkony) a zajímavý příběh plný lásky a zklamání. Když se děj přesunul z venkova do města, už to nemělo to kouzlo a spád, prospělo by prostříhat několik dílů, ale stále to byli na ši staří známí. Nebojím se přiznat, že Esmeraldu jsem s velkými počátečními obavami a ve slovenštině shlédnul po x letech znovu v roce 2012, obavy se však rychle rozplynuly, pamatoval jsem si to dobře...vůbec to není takový patos, jak se tady většina snaží ostatním nabulíkovat. Bavilo mě to a prožíval jsem to úplně stejně jako kdysi a smekám klobouk před slovenským dabingem, který je daleko lepší než ten náš český. Na odreagování a zavzpomínání si na staré časy můžu jen doporučit! Tak, a teď mě klidně můžete lynčovat, je mi to vážení, úplně fuk. Esmeralda, José Armando, Graciela a Adrian forever! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tento seriál viděl od zrodu až do konce:-D Vím, že to byla blbost, ale po letech při zhlédnutí intra mě popadla taková nostalgie, že bych si ty časy rád zopakoval:-) Opakuji, že když jsem se na tuto telenovelu díval, tak jsem byl děcko a ještě nedokázal ocenit kvality filmů či seriálů. Intro: http://www.youtube.com/watch?v=2WL2CkyqFCA ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jak hrom. První a jediná telenovela pro kterou jsem měl ve své době skutečně slabost! Sledoval jsem ji s rodiči a se sestrou, nevynechal skoro jediný díl. Moji oblíbenci krásná leč tragická Graciela a místní blázen jojojo Melesio to jeho Esmeraldíček. Bylo to dobře natočené jak po komediální tak i dramatické stránce, skvělý příběh, zápletka, luxusní dabing viz třeba Zawadské Dominga. Většina herců z tohoto pro drtivou většinu lidí braku, strčí hravě do kapsy drivou většinou našich seriálových ba dokonce i filmových herců! Lidi nebuďte pokrytečtí, sundejte si ty brýle za tou umělou pseudointelegtuální maskou a nepodléhejte davu OVČánci! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Esmeralda přišla v době naší puberty a stala se nám primárním zdrojem všemožných vtípků a narážek. Popularita zelené barvy mezi námi poklesla a o Esmeraldě se mluvilo každý den. Když po závěrečném díle největší fracek a šikanátor naší třídy pronesl slova "..ale měli pěknou svatbu", éra Esmeraldy pro nás skončila. Inu, týnejdžři... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Esmeralda byla první. Alespoň u nás. Schopnost Vladimíra Železného přesvědčit polovinu národa o tom, že to nejlepší, co mohou se svým časem udělat, je sledovat v hlavním vysílacím čase telenovelu, nemá podle mě v západním mediálním světě obdoby. V tomto ohledu je pro mě Esmeralda fenoménem, který stojí za rozbor. Doby, vkusu a síle médií. Který však ale samozřejmě nijak nesouvisí s filmovou kvalitou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (16)

  • Ve 41. dílu čeká Blanca (Raquel Morell) s Domingou (Raquel Olmedo) v její chýši na návrat Esmeraldy (Leticia Calderón). Venku je celou dobu tma, Blanca nakonec odchází. Pak sedí při svíčce u stolu Dominga a Florecita (Esther Rinaldi), těsně před touto scénu je krátký záběr zvenku na chýši, v něm ale tmu nesmyslně vystřídala jasně modrá obloha a slunce. (Agatha)
  • Leticia Calderón (Esmeralda) nechtěla nejdříve o roli Esmeraldy ani slyšet. Zrovna totiž dotočila jinou telenovelu, a navíc se chtěla vdávat. Nakonec ale roli přijala. (Duoscop)
  • Přibližně v půlce seriálu byl herec Juan Carlos Serrán, představitel Dionisia Lucera, vystřídán kolegou Rafaelem Amadorem, který postavu Dionisia dohrál až do konce. Důvod této výměny je neznámý. (Agatha)

Reklama

Reklama