Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Proč je Monster tak dobrý film jako je? 1) Proto, že Patty Jenkins sáhla po kontroverzním tématu a využila populární fígl "natočeno podle skutečné události". 2) Proto, že při svém psaní a natáčení narozdíl od mnoha jiných v podstatě nekecala (tedy neužívala uměleckou licenci:P). 3) Proto, že věděla přesně, co chce napsat a natočit. 4) Proto, že si k tomu vybrala zejména dvě skvělé herečky, a to skvělé jak individuálně, tak v tandemu. Myslím si, že šanci na Oscara měly obě, ale Charlize měla přece jen větší prostor a musela toho obsáhnout víc - a hlavně naprosto vůbec nebyla sama sebou. Chůze, gesta, hlas, VŠECHNO u ní bylo naprosto jiné než jak jsme ji mohli do té doby i potom vidět. A bylo to v té nejenom fyzické odpudivosti fascinující. Až by jeden skoro chápal, jak se to všechno mohlo stát, a jak se ty dvě mohly takovým způsobem chovat jak k sobě tak k ostatním. Sociologové a psychologové musí z tohohle filmu jásat, protože takováhle pozoruhodně kompaktní a emotivní dramata, dávající nahlédnout do světa (psycho)sociálně narušených lidí takovýmhle způsobem, se nevidí každý den (a to je tam ještě pořád to s těmi skutečnými událostmi;)). Třeba momenty, kdy si Aileen na kratičký okamžik uvědomí, že se ve svém odsudku zmýlila, a kdy začne automaticky omlouvat svoje jednání, jsou nezapomenutelné... Patty Jenkins to prostě měla promyšlené do nejmenšího detailu a díky dokonalému fungování trojúhelníku, v jehož vrcholech stojí režisérka a její dvě hvězdy, si podle mě Monster zaslouží 90%. Nejenom za Christinin poslední telefonát a Charlizino závěrečné ohlédnutí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odporný film, od kterého se to už předem musí čekat. Jen mě dost zaujalo to, jak pracně dokázali z nádherné Charlize Theron udělat právě onu zrůdu, která je odporná, příšerná, ubohá a bůhví co ještě, a rozhodně není hezká, což jsem absolutně nechápal. A ona to ještě k tomu dokázala zahrát naprosto precizně a bez problémů, a za to se musí tedy složit řádná uctivá poklona, protože za tohle se člověk rozhodně nemusí vůbec stydět. Zrůda je film sám o sobě klasickým, co se týče těhlech příběhů masových vrahů, takže prakticky žádná změna, ale rozhodně se na to nekouká s radostí, za to se zaujetím ano. Nevidím na tom filmu nic špatného, jenom je to prostě rutina, které ale právě Charlize Theron dodává osobité kouzlo, díky kterému na tento film nedokážu zapomenout, a na oči hlavní herečky už vůbec ne. Tady je prostě Christina Ricci někde uplně mimo...tohle je jednoznačně koncert jedné osoby. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $34,469,210Tržby Celosvetovo $60,378,584Charlize Theron v hereckej podobe ako zo zlého sna, presnejšie v jej podaní to je až neskutočný prerod či už charakterný alebo výzorovo, popri jej úlohy psychopatičky sa dobre zhostila svojej úlohy aj Christina Ricci. /75%/ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)
  • Podle Charlize Theron (Aileen Wuornos) její maskování vypadá tak přirozeně "proto, že ho mám méně, než se zdá. Sice mám třeba falešné zuby, ale většina fyzické proměny musela být opravdová. Kdybychom měli větší rozpočet, mohli na mě denně lepit latex, ale (...) díky tomu, že jsme měli tak málo peněz, musela jsem doopravdy vypadat tak opotřebovaně. Což bylo nakonec samozřejmě mnohem lepší, a když se na sebe ve filmu podívám, mám z toho moc dobrý pocit." (NIRO)
  • Majitel podniku, kde byla Wuornosová zatčena, hraje ve filmu sám sebe. (Karlos80)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama