Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní film. Myslím, že lépe to snad zrežírovat ani nešlo. Navíc Charlize Theron tu podává BEZ NADSÁZKY životní výkon, který byl po právu oceněn Oscarem. Jenže ani Christina Ricci (sakra, od prvních Addamsů se výrazně změnila :-)) nezaostává a více než zdatně jí sekunduje. Takže suma sumárum mohu doporučit, ale věřte tomu, že je to vážně silný snímek. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Celkem suverénní HERECKÁ záležitost. Nadpozemský výkon Charlize Theron (ale prosím maskéry- Tohle jí už nikdy nedělejte!) pozvedá sám o sobě snímek do nadprůměru, a k tomu ještě neméně precizní Christina Ricci a velice profesionální režie, která sice chvílemi upadá do rutiny, ale najde se i několik originálních, emocionálně našponovaných momentů. Patřím sice k těm, kterým se prostituce od přírody příčí, ale po tomhle zážitku musím uznat, že ty holky někdy asi opravdu nemají na vybranou. Ale averze mi zůstane bohužel pořád, obzvlášť po tom, co tady hlavní postava předvedla... 85% ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemožno absolútne uprieť to, že Charlize Theron podala nadštandardný herecký výkon a predpokladám, že si dala dosť veľkú prácu, aby naštudovala pohyby, mimiku, chôdzu a správanie skutočnej ženskej zrudy... Film ako celok ma však nehodil do kresla, ani som po jeho skončení neupadol do zádumčivej nálady, aby som sa zamyslel nad skutkami hlavnej postavy .... Filmu by určite pomohol lepší strih , ktorý bol absolútne konzervatívny, kamera bola podpriemerná a hudbu som zaregistroval takmer len pri záverečných titulkoch ... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Čím to, sakra, je, že posledních 14 dní sleduju samý, podotýkám dobrovolně, filmy, který mně šlápnou do xichtu, kopnou na solar plexus a já pak jen s otevřenou tlamou a bez dechu čumim do rána do stropu, nebo ještě lépe, pustím si další....to je už čistá zvrácenost. Tenhle kousek ovšem beru jako takový (nechtěný) bonus, respektive se mu dlouho vyhýbám až mě dohonil dnes večer v bedně. A je to tady zase, rozžvejkanej a vyfluslej příběhem hledám marně slova. Ne, nikoho nelituju....taková kráva naivní ani amatérskej psycholog nejsem. Ani nechci a nebudu rozebírat coby kdyby ( nejsem želbohu ani sociální kurátor). Na druhou stranu, pokud má každý mrak stříbrný okraj, pak věřím, že si s Bohem rozumíme všichni...pravil ortodoxní ateista. Našláplá záležitost s hereckým koncertem obou zmiňovaných v komentech drahých kolegů.... Film by si měl pustit každej úchylnej Helmut mířící na E55, povinně! Anebo vlastně ne. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)
  • Charlize Theron (Aileen) musela nosit během natáčení zubní protézu a hnědé kontaktní čočky. (Martinibaby)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama