Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

petero 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert ktorý predviedli Charlize Theron a Christina Ricci je jednoducho úžasný. Zručná režisérka nás zasype prívalom krásnych scén, ako je zbližovanie sa týchto dvoch odpadlíkov spoločnosti, aby nás potom šokovala drsnými scénami vrážd potenciálnych zákazníkov. Bezkonkurenčne najlepšia emocionálna scéna filmu: Aileen telefonujúca z väzenie vyzná lásku Selby a prizná sa k svojim hrozným činom a pritom ich odpočúva polícia. Škoda, že príbeh stráca na spade pri scénach, kde sa tieto dve postavy hádajú. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

..možné spoilery.. Ze Zrůdy jsem se vzpamatovával dlouho. Říkal jsem si: to byla fakt Charlize Theron? nepoznatelná, jiná, drsná, skvělá, tak skutečná.... a Christina Ricci, to byla tak podlá mrcha, že to ani není možný. Ale obě jsem zároveň miloval i nenáviděl, asi jako ony sebe navzájem. Která z nich je zrůdou? Neznám odpoveď... zrůdný je systém, který toto dovolí, systém, kde jsou ženy znásilňovány jak na běžícím páse a nikoho to nevzrušuje. HUDBA: BT - dobrá, milá, když má být milá, znepokojivá, kdy má být znepokojivá. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $34,469,210Tržby Celosvetovo $60,378,584Charlize Theron v hereckej podobe ako zo zlého sna, presnejšie v jej podaní to je až neskutočný prerod či už charakterný alebo výzorovo, popri jej úlohy psychopatičky sa dobre zhostila svojej úlohy aj Christina Ricci. /75%/ ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se projeví v plné síle spojení slov "emocionální horská dráha". Hlavní postavu Aileen chvilku nenávidíte a hned s ní zase soucítíte. Začínající Petty Jenkins napsala perfektní scénář a překvapivě jej i velice dobře zrežírovala. Možná mi jen chyběla jistá větší syrovost, režisérka se bála zajít do detailů. Syrovost by totiž diváka naprosto vtáhla do děje a ona emocionální horská dráha by s ním pořádně zaházela. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dá sa podľa šokujúcich, drastických a strašných skutočných udalostí nakrútiť nudný film? Dá. Prvá obeť dostala, o čo si koledovala. Následne Aileen Wuornos prestala rozlišovať medzi zlým a nadržaným a nakoniec sama dostala to, čo si zaslúžila. Máte šancu pochopiť ju, ale nebudete s ňou súhlasiť. Snímke chýba údernosť a strhujúcosť, navyše obsahuje priveľa klišé. Réžia, herecké výkony (Theron, Ricci a Bruce Dern) zvádzajú k nadpriemeru, ale scenár je príliš triviálny a zjednodušujúci. Jedna dobrá maska a už máte Oscara. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Jednou z vůbec nejtěžších věcí při napodobování Aileen Wuornos byly pro Charlize Theron oči: "V dokumentu Nicka Broomfielda (...) se Aileen hodně naštve. A je vidět, jak měla ve zvyku zdůrazňovat věci tím, že doslova vytřeštila oči. V jednu chvíli to vypadá, jako by jí měly vylézt z důlků. Já obvykle dělám pravý opak, mhouřím oči. Takže to pro mě bylo dost nezvyklé. Stejně tak jí často úplně ztuhla brada. To všechno byly věci, které jsem se snažila zachytit a použít ze sledování skutečných záběrů. Ze začátku jsem si to nacvičovala před zrcadlem, aby se mi to dostao do krve. Potřebovala jsem si osvojit její mimiku, její gesta a její držení těla tak dobře, abych na to pak před kamerou vůbec nemusela myslet. Abych se ve správnou chvíli podvědomě pohybovala a tvářila jako Aileen." (NIRO)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)
  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno