Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

Torision 

všechny recenze uživatele

Tak pro tenhle film mám od mala slabost. Tohle je pro mě jednoznačně nejlepší rodinná komedie, film, kterej mi udží úsměv po celou hoďku a půl, ale kterej když chce, tak dokáže bejt vážnej. Výborná hudba Hanse Zimmera je myslim jasná věc. :) Příběh je hodně sympatickej, někomu se může zdát klišovitej a po technický stánce asi film ne zrovna tak dokonalej, ale koho to sere, když se tenhle film nese na tak pohodový vlně. Když jsem byl malej, byl to pro mě kult a vono to nějak nestárne. :) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť hnusný, alebo vulgárny, ale skúste si zameniť jedno písmeno v prvom slove názvu a dostanete možno najlepšiu charakteristiku hlavnej štvorice. Ale tak to nemyslím až tak úplne vážne. Problémom, alebo možno pre niekoho výhodou filmu bude jeho voľné narábanie s realitou olympiády v Calgary. Škoda, že to tam nevyhrali, z toho by potom mohli byť Oscary. Alebo jeden kolektívny. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po ZOH Calgary 1988 bylo největším komerčním trhákem tričko s "Orlem" Eddie Edwardsem a čtyřbobem Jamajky. Orla Eddieho neviděl nikdo z přítomných skákat na lyžích, protože se svými asi deseti dioptriemi dopadal nahoře do emblému olympiády a když se kopec začal naklánět, tak Eddie už jen odvážně plužil dolů. To byl můj hrdina, ale tyhle mírně netypické bobaře netrénující ve Švýcarsku taky nebylo možno přehlédnout. A na tomhle filmu já prostě žádnou chybu vidět nechci. ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedička, která i po desítkách zhlédnutí nenudí, naopak právě stále ujebává. Scéna jako - Dennis: "Co to kouříš Sanko?" "Já nekouřím....já dejchám." odvětil zmrzle Sanka, je prostě čistý život, kerý napsal sám. Vepředu je kurva Dennis, za ním fracek Džunior, frajer Jul a kokot(ale taky frajer:D) Sanka = Fakin epic story ze země Džamajka. P.S.:Tento film nám také dal jednu z nejchytlavějších filmových písní a to - NĚKTEŘÍ LIDI NEVĚŘÍ, ŽE JAMAJSKEJ BOB ZVÍTĚZÍ! Fuckin hard lyrics! ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Moje hodně oblíbená komedie - a nejen proto, že je opravdu vtipná...Kokosy na sněhu jsou totiž o něčem, vyprávějí příběh o tom, že opravdu nic není nemožné. A vyprávějí o tom s nadhledem a bez přílišného sentimentu...Navíc humor je místy zcela odzbrojující - ScreamJayem citovaná hláška se v mém okolí uchytila již natrvalo. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • První návrhy scénáře vypadaly spíše jako drama než jako komedie. V té době se film jmenoval "Blue Maaga" a měl jej režírovat Brian Gibson. (Maulincio)
  • Na výsledkové tabuli v jamajské restauraci je k vidění Finsko. To se ale ve skutečnosti nikdy ZOH v bobování nezúčastnilo. (Maulincio)
  • Během tréninku na Jamajce, kdy se hrdinům poprvé podaří odstartovat pod 6 vteřin, upadne bobu kolečko. Na dalším záběru, kdy je vidět celý bob, však kolečko opět má. (jirijost)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama