Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Luqi 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa scenárista snažil vybrať prvky z rôznych filmov od King Konga, cez Gorily v hmle až po Vykúpenie z väznice Showshank a čo ja viem čo ešte - v snahe vytvoriť silný film ale nakoniec skĺza do nudnej drámy plnej klišé. Už len z toho scenáru muselo byť jasné, čo sa z toho bude dať vyťažiť a trochu sa aj čudujem Hopkinsovi, že to vzal. Ale jeho výkon, ani C. Goodinga nespochybňujem, dokonca si myslím, že vďaka nim dvom to nie je úplný prepadák. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Byť je filmu 14 let, tak dle mého dokáže zaujmout diváka i dnes. Alespoň mě určitě, a tak nerozumím hodnocení 61% a vesměs záporným komentářům. Asi jsem byl velmi dobře naladěn na tento typ filmu, protože mi parádně sedl a s velkým zaujetím jsem ho sledoval. Anthony a Cuba předvádějí to, co je pro ně typické - tzn. kvalitní výkony. Samotný námět velice zajímavý a oslovující. Nebýt 5-ti (podotýkám 5-ti) reklam, které nám Prima "dopřála", byl by můj dojem ještě lepší. Ale tak...alespoň jsem si mohl dojít 5x na záchod :) 75% ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: V programu nebylo na výběr a já neměl jak ztratit čas, tak jsem dal šanci tomuto snímku se slibným popiskem. » Pozitiva: Rozhodně myšlenky spjaté s životem v džungli, pohledem na lidstvo a jejich činy. Samozřejmě i netradiční vězeňské prostředí. Plus příjemný příběh o podivném přátelství, ale i solidaritě. » Negativa: Film se příliš snaží hrát na strunu emotivity a nedaří se mu to. Příběh vyprávěný na pozadí mohl být mnohem lépe vykreslen a mohl taktéž dostat víc prostoru. » Subjektivně: Bohužel se mi to celé tak nějak moc táhlo. » Celkově: Film plný myšlenek, hereckých es, který ve výsledku ale působí strašně prázdně. » Mé hodnocení: 55% - Nejsou to nejhorší ztracené dvě hodiny, ale ani nejlepší. Pro fanoušky dramat z vězeňských prostředí, zde s méně tradičním námětem, určitě dobrý tip. » Viděno: Na Nova Cinema. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt si hraje na nějakej duchaplnej film a snaží se k propagaci nerůznějších rozumů používat Anthonyho Hopkinse. Ty jeho kecy byly fakt až trapný, pořád se snažil Goodinga přesvědčovat o svý pravdě a jinak to býto nemůže, ale já sem na to měl prostě jinej názor a proto mě nějak nedokázal přesvědčit, spíš to u mě vyvolalo úsměv, protože, spousta jeho rozumů byla dost nedomyšlenejch. Taky mi přišlo pěkně nesmyslný , že Gooding celej film nemohl přijít na to, proč vraždil, když by to muselo být jasný snad i tý gorile. A ještě by mě zajímalo, kdepak vzal tu ohromnou sílu, když kolem těch opic jen tak chodil a posedával, žádný šplhání po stromech nebo tak. Podle mě je to naprosto nedomyšlený. Kdyby se to aspoň nesnažilo tvářit strašně vážně, ale tohle fakt ne ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Občas narazím na hodně nedoceněné filmy. A Instinkt je rozhodně jedním z nich. Je to opravdové, působivé, inspirující a také k zamyšlení. Je mi líto, že hodně místních uživatelů asi tenhle film vůbec nepochopilo. Jinak by jich tolik nemohlo dát 3 a méně hvězdiček. "Svoboda není jen sen. Je na druhé straně ohrad, které jsme kolem sebe zbudovali." Až skončí titulky, zkuste popřemýšlet, jak výstižná slova ze závěru filmu to vlastně jsou... Podle mého názoru Instinkt naprosto přesně ví o co mu jde a zřetelně to také sděluje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)
  • Založeno na románu Daniela Quinna, Ishmael. (PußyMagnet)
  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama