Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Léta panoval mezi lidmi a Cylony zdánlivý klid. Před 40 lety vyhlásili tito lidmi stvoření roboti lidstvu válku, ale během ní záhadně zmizeli. Teď se vracejí. Silnější, vyvinutější, s modely schopnými imitace člověka a s jediným cílem. 12 lidských vesmírných kolonií čelí drtivému a dopředu připravenému útoku, ve kterém se lidstvo brzy ocitne na pokraji zkázy. Pilotní minisérie k stejnojmennému seriálu. (berg.12)

(více)

Recenze (254)

honajz2 

všechny recenze uživatele

1/2 - Zatím z toho mám dost rozporuplné pocity, ale ne tak rozporuplné, jako u Firefly. Mám za sebou půlku tříhodinového (!!!) pilotního dílu a už teď se obávám, že Battlestar Galactica časem nebude mít o čem vyprávět, natož aby vystačila na čtyři série. A jestli mě natolik zaujmou postavy fakt netuším, pamatuju si jich jménem asi pět, z čehož dvě už to stejně nejspíš mají za sebou. A ten zbytek si pamatuji jen podle ksichtu a nebo mi splývají s ostatními - a to je bohužel většina. Ale zase na druhou stranu, první půl hodina je docela nudná, ale pak se to konečně rozjede, má to nějakou atmosféru a konec byl kupodivu docela napínavý. Prostě kvůli něčemu se mi to líbilo, kvůli něčemu zase ne. Zatracovat to ale určitě nebudu, třeba mě to v druhé půlce nadchne nebo aspoň zalíbí. Uvidím. ---- 2/2 - Sice si mě to pořád tolik nezískalo a sice mi to pořád připadá zbytečně utahané, taky ty vesmírné bitvy mě moc nebraly, nicméně mě to tady už konečně začalo nějak zajímat, postavy už si začínám pamatovat a hlavně už to vypadá, že ten seriál o něčem bude a že v něm bude postupně se rozvíjející děj, protože tady se načrtlo a poodkrylo dost zajímavých věcí. Pilotu vyšší hodnocení než slabé čtyři nedám, ale ta druhá polovina mě na rozdíl od té první víc zaujala a donutila k rozkoukání seriálu, takže to svůj účel myslím si splnilo. Slabé 4* ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Schválně zhodnotím tento pilot ještě před tím, než se pustím do samotného seriálu. Vypadá to nadějně, ze začátku se to tváří o něco víc sci-fi, než například StarGate, ale i zde se objevují vědecké nesmysly. Mno budiž, s tím se asi budu muset smířit. Jedná se ale rozhodně o inteligentně a seriózně se tvářející science fiction, které sice nebude v mém případě až taková sranda sledovat (jako ve zmíněné SG-1), ale některé charaktery vypadají obzvláště zajímavě (jako například role Jamese Callise a postava "Starbuck" Katee Sackhoff) a rozhodně se na to těším. Jinak mě překvapila profesionalita - hudba, efekty a především kamera je na té nejlepší úrovni a zaslouží jenom chválu. ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Fakt, že se jedná o pro mně velmi blízkou tématiku, nemá s napálením pěti hvězd moc co dělat. BSG totiž začíná naprosto epickým, tří hodinovým pilotem, který rozdupává veškeré obavy ze seriálu ve vteřině na prach. Počáteční rozpaky opadají a hutná atmosféra drásavě nastiňuje o co tu půjde. Za mě bez okolků jeden z nejlepších pilotních dílů vůbec. Uvidíme co připraví seriál. ( Tento názor je napsán jako zhodnocení vůbec prvního setkání s tímto univerzem ) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Napínavý tříhodinový film, který byl vysílaný i jako čtyřdílná minisérie, je skvělým úvodem do světa Battlestar Galactica. Cyloni napadnou lidstvo a díky souhře náhod je Battlestar Galactica jedinou bitevní lodí schopnou odporu. Stará bitevní loď má být v den útoku vyřazena z provozu, přesto se stane jedinou nadějí lidstva. Skvělá hudba jenom umocňuje zážitek z perfektního příběhu, který je nejen napínavý ale i velmi chytrý. postavy jsou jako živé, hned si je zapamatujete, a finále navnadí na pokračování. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak raz Zem zničia mimozemštania (alebo cyloni :)) a na vzdialenej stanici sa zachráni len reprezentačná hŕstka ľudí, toto je film, ktorý by som im pribalil, aby nezabudli, aký bol filmový TV svet na Zemi krásny. Konečne žiadne laseríky ani elasťáky, a hrdinovia, z ktorých dýcha život... Film, ktorý nie je bezchybný, ale rozoberá témy, ktoré berú dych... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Během FTL skoku Galaktiky k Ragnaru jsou vysunuté hangáry, přestože je v předchozí scéně zasunuli. (Pepy)
  • Na začátku filmu, kdy se Laura Roslin (Mary McDonnell) dozví výsledky testů na rakovinu, je krátký záběr na oblohu, na níž je několik prolétávajících lodí. Jedna z nich má původ v seriálu Firefly (od r. 2002). (Jan_K)

Související novinky

Z Iron Mana je sirotek

Z Iron Mana je sirotek

18.12.2010

Třetí díl totiž přišel o režiséra. Dvojka byla sice úspěšná, ale sklidila spíš kritické reakce, takže je možná opravdu čas na změnu. Jon Favreau skutečně odchází. On tvrdí, že už jej nebaví být… (více)

Reklama

Reklama