Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

drackula 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlé, ale ani ničím výnimočné. Žiadny akčný nášup v duchu Taken nečakajte. The Marskman je skôr milá road-movie o vzťahu vyslúžilého vojaka, ktorého cesta sa pretne s chlapcom, ktorý vyrastá v kraji, kde vládne kartel. Chýbala tomu šťava a nejaký moment prekvapenia, ale inak to bolo vcelku plynulé. Trochu mi vadili tie neustále narážky na to, že americký sen je pod intenzívnou paľbou, či už zo strany bánk (Liam zamotaný v zástave debatuje s bankárom), prisťahovalcov, alebo doby ako takej. Ako celok teda skôr priemer na upršané víkendové poobedie. 50% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Vlastně vůbec nechápu proč tenhle film vzniknul. Vše, opravdu vše už tu bylo a bylo to uděláno lépe. Asi někdo potřeboval vyprat prachy... Možná nějakej ten Mexikánskej kartílek, tak proč nezaplatit starýmu dobrýmu Skotovy a nejdrsnější Vikingský divožence aby pobíhali před kamerou a plácaly xkrát omleté blbosti. 2* a 42% ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Chcete natočit akčňáček, ale máte k dispozici jen tuctovou zápletku, s předvídatelným vývojem, nezajímavé postavy a přiškrcený rozpočet, a přesto všechno chcete uspět? Jednoduchá rada, obsaďte Liama Neesona. Já jako fakt nechápu, jak to ten téměř sedmdesátiletý chlapík dělá, ale on ať se objeví i v té nejbéčkovější slátanině, tak to díky němu stejně nějakým záhadným způsobem dopadne v rámci možností fakt dobře a i přes jeho zmiňovaný věk je v těch svých hrdinských rolích natolik výrazný a přesvědčivý, že mu to prostě pokaždé zbaštím i s navijákem a právě ani Poslední výstřel není výjimkou. Otázkou samozřejmě je, jak by celý tento film fungoval právě bez něj, ale já osobně myslím, že asi moc ne, jelikož jak jsem též zmiňoval, právě krom Liama už nemá tato podívaná příliš co jiného nabídnout. I když tedy abych nebyl zas až tak přísný, celé to má relativně svižný a rozhodně nenudící spád, akce také nepůsobí vůbec špatně a i atmosféra budí poměrně přesvědčivý dojem, jinak je to ale skrz naskrz béčko jako hrom, se všemi svými pravidly, plusy i zápory. Tudíž, kdo má podobné snímky rád, tímto chybu rozhodně neudělá, já se bavil poměrně slušně a charismatický a přesvědčivý Neeson je tu pak už jen velkým bonusem, který celý film oživuje o 100%. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Absolútny základ príbehu síce reálny (situácia na hranici, vykoľajený život staršieho muža po strate manželky), ostatné však zabalené do jasného B-čkového obalu. Liam Neeson starne decentne. Škoda, že to isté sa nedá povedať o jeho posledných vybraných filmových projektoch. Záverečná scéna je „voľne“ interpretovateľná. Osobné hodnotenie: 69% (**) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby mu tie gumené medvedíky kúpil hneď, nemusel mať v úvode také patálie. Čo sa filmu týka, zaujimalo by ma, do kedy bude Neeson neustále naskakovať do rolí, ktoré sú všetky na jedno kopyto. Veď toto už snáď ani nikoho nemôže baviť. K samotnému scenáru sa radšej nebudem ani vyjadrovať, to je doslova ostuda. A toto prosím pekne trvá takmer 2 hodiny. Vy vyjebaní, nevkusní okrádači času .. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama