Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson veze mexického smrada (za to co řekl na začátku bych ho tomu kartelu předhodil hned a ještě si připlatil, aby ho mučily a mohl to vidět možná se i přidat) do Chicaga za náhradními rodiči (otce mu zabil kartel a matka to taky schytala nedivím se jí taky mět takové děcko radši bych bral kulku). Je to nízkorozpočtové a největší akce je na začátku a na konci jinak většinou vidíme Liama a toho smrada jak jezdí po Americe a ten kartel (zhruba 6 členů) je nahání vždy Liam někam dojede zaplatí kartou (proč jí platil, když měl celý pytel peněz nebo proč volal tomu realitákovi, že má peníze, když věděl, že má vypálený ranč nevím taky) oni ho vystopují přijedou tam někoho zabijou (nikdy to neukážou) Liam ujede a tak to pokračuje až do konce. Koukat se na to dá a není zde až na to pálení peněz moc wtf momentů. 60 procent díky za titulky titulkomat. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Šediny a vrásky přibývají, ale ty Liamovi sluší a on určitě umí stárnout s grácií. Není to klasická akční neesonovka, kterou asi lidi čekali, spíš takový lidský, civilní příběh jednoho stárnoucího mariňáka, ve dvou scénách okořeněné nějakým tím malým střílením, kde ke konci padne i nějaké to klišé, které tak nemám rád (vykecávání se záporákem). Docela příjemné dvě hodiny, ale za měsíc už to zapomenu. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Neslané, nemastné drama s akčními náznaky. Koukat se to dá, ale celou dobu jsem měl nutkání dát jen dvě hvězdy, což jsem nakonec také udělal. Jelikož je to celé takové o ničem a Neeson není příliš zajímavý ani sympatický. V podstatě se jedná jen příběh o důchodci, co uniká před kartelem a přitom občas střílí. Tedy nic nového, ani převratného a po většinu času je to vlastně dosti nudné. 49% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké tri hviezdy, ale aj to s privretím oka. Je to také netradičnejšie (na Neesona) road movie. Už mal ďaleko lepšie počiny aj v poslednej dobe a dokonca aj tie nasledujúce vyzerajú lepšie ako napr. Memory či Blacklight. Ale hej, stále je to herec, ktorý tieto úlohy berie jednu za druhou a čuduj sa svete, oni mu celkom sedia, aj keď priznajme si, časy Taken sú už dávno nenávratne preč. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Děj plyne spíš pomalu, příběh se snaží být jakž takž uvěřitelnej a těch pár akčních scén na reálnost vsází taky. Po delší době jsem uvítal, že byl hlavní hrdina (ač bývalej mariňák) v podstatě normální chlápek bez abnormálních dovedností. Na straně záporáků se mi zase líbilo, že nepodnikali žádný extrémně přehnaný akce (minimálně po Jimovi šlo jen pár lidí v jednom autě, nikoliv desítky lidí, jak bývá jinak v zvyku). Scénář měl sice pár logickejch nesrovnalostí, nicméně jinak byl i přes zvolený téma a akci spíš civilní až reálnej. Ze začátku hodně pateticky a klišoidně vyhlížející motiv záchrany migrantskýho syrotka byl nakonec solidně zpracovanej a závěr byl taky vcelku fajn (SPOILER: na závěru mi však trochu vadila jeho nejednoznačnost, kdyby Jim v buse jednoznačně zemřel, bylo by finále působivější. KONEC SPOILERU). Jak už někdo psal, asi se na celym bijáku pozitivně projevilo, že ho nakroutil producent Eastwoodovek. Nejde sice o nic, co bych musel nutně vidět znova, ale nakonec jsem byl oproti původním očekáváním (standardní akční béčko) vlastně hodně mile překvapenej, tři jistý hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa v amerických štátoch Ohio a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama