Reklama

Reklama

Dávné rituály

  • USA The Old Ways
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka, která přijela do rodného města Veracruz napsat článek o kultuře tamního kmene, se stane obětí únosu. Místní lidé totiž mají za to, že je posedlá ďáblem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

petikacka odpad!

všechny recenze uživatele

Jejda, to byla blboidnínesmyslovina. Ovšem když tady vidím ta červená pole hodnocení, tak si říkám jestli jsme viděli stejný film?! To co jsem viděla já, byla totiž absolutní kravina, která bez ladu a skladu hodila do placu "mexické domorodokmenové" jakože rituály a to málo jako mělo stačit na celý film?!  A ještě to mělo být bububu a s jakýmsi přesahem?  Já jsem tam viděla pouze nějakou chatrč s divnýma lidma s nepochopitelnými úmysly a pak už jenom bláblablá...blabla...bláblablábla... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zklamání. Fajn kamera, neokoukané tváře, zajímavé prostředí a exorcismus trochu jinak. Tím to dobré ale končí. Strojené dialogy s neherectvím hlavní postavy, spolehlivě utloukly atmosféru, která se místy drala ven. Dílo zkázy ale dokonala velmi primitivní kostra příběhu. Nepřekvapí vás vlastně nic ...s výjimkou podivného chování postav v závěru, které hraničí se parodií. Jakoby se tvůrci na poslední chvíli rozhodli, že Old Ways bude pilot k odlehčenějšímu seriálu s názvem Bruja nuevo. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som neveril, že film o exorcizme má bude ešte baviť. Lebo latka je veľmi vysoko a je toľko filmov a seriálov na tuto tematiku, že je nemožne do tohto subžanru dať niečo nové či zaujímavé. A tento sa aspoň o to pokúsil i keď nie je prevratný, vie zaujať viacerými slušnými scénami. Strašne sa mi páčilo, že film na nič nečaká, ale hned ide do tuhého, žiadna 45 minútová nudná zoznamovačka nehrozí. A tak vidíme sympatickú babu, ktorá si bude musieť prejsť peklom. Ale všetci herci boli vynikajúci i sympatický. Ku koncu to bolo aj atmosférické a démon bol parádny. Celkovo masky, triky, vizual i prostredie bolo bravúrne, naozaj som nečakal, že takto neznámy film o exorcizme ma môže až tak zaujať. A to som si na začiatku hovoril, len aby to bolo aspoň na 2* a on si ľahkosťou trúfol aj na tú 4*. Konečne ďalší svieži vetrík , ktorý ma nielen v sebe plno emócii a napätia, ale i niekoľko slušných zvratov i keď prišli skoro v hodine dvanástej, ale prišli. Na moje prekvapenie ten prvý exorcizmus nebol posledný. Ku koncu má tak veľmi bavil, že by som ho v pohode pozeral, ďalšiu  hodinku. Viac takýchto filmov. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se nejedná o šablonovité vymítání s blábolícími kněžími, ale o mexický přístup řádně říznutý místním folkórem. Hodně se mi líbila herečka v hlavní roli, pár atmosférických prvků se našlo a těch několik málo maskérských výtvorů dokázalo zapůsobit efektivně. Jenže problém je, že podobných momentů bylo málo. Zejména první dvě třetiny, ve kterých se vymítači i posedlá snažili identifikovat démona, byly úmorné. Pak se to trošku zvedlo, ale pořád tu nebyl nějaký souvislejší sled událostí, který by mě přikoval k obrazovce. Navíc když došlo na efekty, které vlastně spočívaly jen v umělém kouři, púsobil to celé dost amatérsky. Čekal jsem podstatně víc. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Filmy o vymítání mám celkem rád. Poslední dobou ale téma exorcismus moc kloudnejch filmů nepřinesl. U The Old Ways je tomu jinak a do exorcistickýho žánru vlévá novou krev. Většinu filmu jsem byl z filmu nadšenej a dokonce jsem si říkal, že to vypadá na 5 hvězd. Líbil se mi vizuál, hudba byla dobře zvolená a povedl se i výběr herců. Brigitte Kali Canales je sympatická a svou roli si střihla výborně. Stejně tak Julia Vera která si střihla roli staré vymítačky(ve filmu se jim říká Bruja). Jenže moje nadšení nevydrželo až dokonce. Konec byl na můj vkus už trošku přestřelenej ve smyslu toho, že ještě z nedávno vymítané dívky se najednou stává zkušená Bruja. K mé nelibosti se nepovedlo ani poslední vymítání. 3/4 stopáže filmu jsem byl nadšenej. Po dokoukání ale převládá zklamání. Ikdyž jsem sice ve výsledku zklamanej tak si pořád myslím, že jde o hodně zajímavej film, kterej má co nabídnout a ti co mají rádi filmy o exorcismu by si ho neměli nechat ujít. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama