Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to, protože jsem si myslel, že třičtvrtěhodinový film nemůže nudit. Obzvlášť, když má tak zajímavý námět. No a zmýlil jsem se. Už po pěti minutách jsem hledal důvody k tomu, abych to nemusel vypnout. Stal se z toho totální nonsense a ani zajímavé prostředí a povedená hudba ničemu nepomohla. Za snahu zůčastněných dávám 1 hvězdu, ale i ta je s odřenýma ušima. Myslím, že existuje mnoho lepších filmů "o ničem", než je tenhle. Chudáci králíčci. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Králíčci proč králíčci? Že by byli tak nevinní a tak ovladatelní? Proč ten smích mimo děj, který přichází od diváků, kteří tam nejsou? Vysmívá se tu někdo snad všem seriálů, které smích používají a pro které je to často jediné vtipné co divák uvidí za celou dobu sledování? Jsou už dnes diváci natolik zničení televizí, že se smějí i tomu čemu nerozumí a co je jim pouze příkázáno tím velkým nápisem Smích? A co já mám dát tomuto snímku, který vlastně není ničím v mých očích 5* nebo odpad!? Podle čeho mám hodnotit něco čemu jsem nepozoruměl tak jak bych si představoval, protože je celý příběh vystaven na surrealistických vizích Davida Lynche? Každý jeho film na mě udělá dojem a podle toho hodnotím, protože jistě pocity a emoce, které se převedou z filmového plátna na diváka jsou to nejdůležitější. Tentokrát jsem s údivem sledoval, jak příběh ne/postupuje, králíci chodí stojí a otevírají dveře(jako vždy se smíchem jako by vstoupila nějaká velká hvězda). Nevím co s tím a proto volím 3*, protože snímek je vyhnán až do maxima únosnosti nudy, snahy něco říct a naprosté nepovedenosti. ()

Reklama

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Myslel som že Lynch ma po tých rokoch už nedokáže ničím skutočne prekvapiť. Mýlil som sa. RABBITS sú aspoň pre mňa jeho najdrsnejšie dielko. Predvádza niečo, čo by sa dalo nazvať surreálnym minimalistickým "sitcomom" skríženým s absurdnou drámou toho najhrubšieho zrna. Scenár asi neexistoval žiadny a dialógy musel vymýšľať chvílu pred natáčaním (alebo vznikali až pri postsynchrónoch a herci len afektovali). Vizuálne spracovanie je excelentné, dokonca aj kamera občas poteší milovníkov skvelých rozostrovačiek (ktoré ma tak zaujali v MULHOLLAND DR.), David by si ich mal dať patentovať. Zhrnutie: Lynch sa trochu vrátil ku koreňom a to je dobre. Jeden z jeho najlepších výtvorov, imho znepokojujúcenšie než ERASERHEAD. (btw. toto je len predbežné narýchlo spíchnuté hodnotenie ktoré som napísal ihneď po zhliadnutí asi štyroch epizód na jeden záťah, teda, nevidel som ešte všetko a je možne že dojde k mnohým úpravám, ostaňte naladení). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Film je pohyb. FILM JE POHYB! Mám chuť za tohle Lynche zlynčovat. Za celých dvaačtyřicet minut se vystřídají pouhé čtyři pozice kamery, přičemž dvě z nich jsou pouze jednou se objevící prostřihy (na telefon a na dveře) a další dvě od sebe prakticky nelze rozeznat! Viděl jsem téměř všechny Lynchovy filmy, krátkometrážní i celovečerní a většinou se mi hodně líbily. Tohle je přinejmenším pro mně to nejhorší a hlavně NEJNUDNĚJŠÍ, co kdy Lynch natočil. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Návod bez záruky. Poskládejte si všechny věty jak zazněly v pořadí, od konce do začátku. Prý je to tak záměrně pozpátku. Tudíž, 1.věta je časově poslední. Když uvážíme, že zpětná reprodukce hlasů a zvuků hrála již svou roli v TP, tak by to dávalo "smysl". 😁 Jo a sorry, ale 50min. to nemá. Uberte si 8min. a máte to. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)
  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)

Reklama

Reklama