Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Síce je to prostoduchá kingkongovská variácia, ale ako milý rodinný film to funguje na jednotku. Z detstva naň mám jedine príjemné spomienky. Dnes mi to príde trochu infantilné, naopak krásu Charlize Theron som vtedy ešte nevnímal, kým teraz ju považujem za veľký klad snímky. Má to ale dobré triky (Joe sa môže kľudne porovnávať s Kongom Petera Jacksona z roku 2005), fajn hereckú zostavu a rodinnú atmosféru, akú môže mať len film podobného typu. (70%) ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Silny pribeh velkej rozkosnej opice, ktoru som si hned oblubil a prezival s nou kazdy moment jej zivota, ci uz na slobode, za mrezami, alebo na velkom kolotoci. Koniec filmu takmer slzivy, aj ked nie az tak ako by mohol a mal byt. Ale Charlize Theron a jej opicka, to ma vzdy prinuti pozriet si to aj ked som to videl minimalne 5 krat. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti lety, prosím. Zub času zahlodal mohutně. Film má rozplizlý vizuál, technicky je zastaralý. Pokud chcete vidět, jak Charize Theron vypadala před dvaceti lety, máte možnost. U mě dobrá. Film je pořád hezkou rodinnou podívanou, která se zřetelně inspirovala u King Konga, jen to celé nemá takové charisma. Jede se na předvídatelné vlně. Z opičáka je sirota, z malé holčičky je též sirota, tak to dají dohromady, z malé holky je posléze píchatelná Charlize, zlá minulost v podobě maniakálně vraždících pytláků dá o sobě po letech vědět. Takže nucený útěk z divočiny do civilizace, nové prostředí, nové problémy, finální zúčtování. Prostě všechno v lajně. Zrežírované tak akorát, režisér Ron Underwood nikdy v ničem neperlil. Zesnulý Bill Paxton, toho je škoda, zde byl ještě ultrahodný, později už hrál lotry. A zesnulý James Horner dodal svoji snadno identifikovatelnou hudbu. Celkově se z filmu nikdo neposere, efekty ujdou, ovšem jen na dobu vzniku, opičák a Charlize jsou dobrá dvojka. 5/10 ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Není nad remake, i když nutno dodat ukázkový. Velký Joe od Disneyho totiž už tenkrát projížděl pásovou výrobou tak dokonale, že nedokáže v ničem urazit ani teď. Vše je na správném místě (včetně záporáků) a na konci přijde očekávaný doják/happyend. Cokoli navíc ale člověk bude postrádat, včetně nějaké tvůrčí vize a definovatelnějšího ksichtu samotného projektu. Ale co, funguje to a to je hlavní. PS: Kdo má vytrénované ucho, pozná Jamese Horna na sto honů. Zároveň tohle zjištění zamrzí, neboť soundtrack je 80% vykradačka Zorra a v ten moment ani ta hudba nemá čím překvapit. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Filmů na motiv King Konga už tady bylo hodně a tenhle se od nich moc neliší, ale přece jenom příběh je v různých částech pozměněn a tak to naštěstí neni jenom remake. Za to je to ale typicky rodinný film a tak v něm nemůžou chybět totálně záporný postavy a na druhý straně zase strašně hodný, ale jelikož hodnou hraje Charlize Theron tak mi to ani nevadilo a když už to bylo na mě přílišně trapný, tak jsem se mohl aspoň koukat na ní. Ale jediný co mě na tomhle docela překvapilo jsou triky velkýho Joea, protože na to že to je celkem starý a že to nevypadá na nějaký vysokorozpočtový film, tak vypadal dost dobře a to u takovýhleho filmu docela potěší. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama