Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné oslovení Joe od nádherné blondýnky. Přetrvávající a hluboký jejich vztah. Schovávání pořádného opičáka někde v centru zoo mě téměř vehnalo slzy, dojem a do toho lásku do mého mohutného těla. Památka na dětství. Památka s velmi příjemnými zážitky. Tento film se mi líbil a středohodnotově bych se na něj rád podíval. Jinak hodnotím 2 hvězdy. Nic moc zajímavého, co by mi dávalo do života, kromě zvláštního dojetí z ještě zvláštnější dvojice. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Není nad remake, i když nutno dodat ukázkový. Velký Joe od Disneyho totiž už tenkrát projížděl pásovou výrobou tak dokonale, že nedokáže v ničem urazit ani teď. Vše je na správném místě (včetně záporáků) a na konci přijde očekávaný doják/happyend. Cokoli navíc ale člověk bude postrádat, včetně nějaké tvůrčí vize a definovatelnějšího ksichtu samotného projektu. Ale co, funguje to a to je hlavní. PS: Kdo má vytrénované ucho, pozná Jamese Horna na sto honů. Zároveň tohle zjištění zamrzí, neboť soundtrack je 80% vykradačka Zorra a v ten moment ani ta hudba nemá čím překvapit. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Pětimetrová gorila si žije utajená kdesi v poklidu v džungli, kde bude její jediná spřízněná duše krásná blondýnka. Hah, Mark Rosenthal asi neměl vlastní nápady a tak vykradl jeden z nejznámějších dobrodružných filmů starého Hollywoodu. Režijně a herecky je to sice dost šedej průměr, ale dívá se na to hezky. ()

Merggie 

všechny recenze uživatele

Krásna Charlize Theron v úlohe Jill, ktorá si vždy dokáže nájsť pochopenie pre Joea - velikánsku gorilu. Vychádzajú spolu výborne, no všetko sa komplikuje po príchode do kalifornskej ZOO. Nemení sa vzťah, ale rozsah výbehu. Joe sa stáva atrakciou i terčom zároveň. Zálusk na mäsko má totiž kadekto. A tak prichádza Rade Šerbedžija, vďaka ktorého intrigám sa LA poprevracia naruby. Znie to ako rozprávka, ale je to naozaj tak. Dokonca je v tom aj pomsta. Vynikajúci casting, naivný príbeh, ale určite pútavejší ako ten s veľrybou. Samozrejme, záverečnú dobročinnosť si tvorcovia mohli odpustiť, ale na mňa to zabralo. Som asi nejaký precitlivelý. Ozaj, rád by som vedel, kde sa počas nakrúcania zdržiaval Michael Clarke Duncan. Je tiež mocný, urastený a ľudia mu spočiatku nedôverujú! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy to s náma Disney zase až tolik neuměl nám naservíroval příběh o obrovském gorilákovi, kterého je potřeba zachránit z Africké divočiny, tím že jej přesunou do LA, aby následně přemýšleli jak jej dostat do Africké rezervace. No prostě nepovedená variace na King Konga se šťastnějším koncem pro opičáka. Bill Paxton v naprosto zbytečné roli, snad jen proto aby zde hrály dvě Hollywoodské hvězdy místo jedné. 40% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama