Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍTE SE VÍC SNAŽIT…“ ///    Seriál pro ty, kteří nemají kam jít, ani komu zavolat a přesto se nebojej vzít osud do svých rukou... Drama s podtextem „sociální“ pro svobodný matky…. Tak kurva, proč na to koukám já? Asi proto, že je to po těch všelijakých thrillerech a vyvražďovačkách příjemná změna. Vobčas to teda se mnou cloumá stejně jako při hororu a nejsem schopnej přijít Alex na slušný jméno. Hold život a nikdo nejsme dokonalej. Napadaj mě různý myšlenky, vybavuju si příběhy ze svýho okolí a i když jí třeba nadávám do „krav“, přeju ji štěstí. Protože o tom nejsou jen tyhle příběhy, ale vo tom je přece celej život (Ty vole, ty fakt asi budeš ženská…) Ale bacha! Jestli se vás tohle opravdu týká, je možný, že vás během sledovačky opustí touha „odejít“. A ne proto, že se dá „starej“ dohromady…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive“, kterou v roce 2019 napsala Stephanie Land, neznám. 2.) Lžu sama sobě. Abych přežila.  /// Thx za titule „Petr Miklica“.     /// PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Někdy, když nečekáš nic, tak dostaneš hodně, což se v tomto případě stalo. Příběh mladé matky, která se jedné noci rozhodne utéct se svou dcerou od partnera někam pryč, není ničím výjimečný, ale čím se tento počin naprosto vymyká jsou herecké výkony a geniální scénář. Andie MacDowell jsem nikdy nemusela, ovšem zde v roli neléčené bipolární matky je naprosto na zabití, ale zároveň úplně k sežrání. Její filmová dcera ( až na konci série jsem si uvědomila, že je to její vlastní dcera) se o ni celý život stará i když je sama v prdeli a má malou dceru. Ono dostat se z vlastních sraček, když navíc nemáš nikoho na koho se můžeš obrátit je dost na hovno, ale zde je to o level sraček výš. No, sama jsem to zažila a vím, že to jde, ale chce to mít koule a jít si za svým. Za mě 90% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Presne ako jeho otec. Vták, čo nikdy nelietal.“ Sean je problematický partner a tak od neho Alex uteká. V celej sérii sa rieši ich vzťah a snaha Alex nájsť samu seba a osamostatniť sa. Ak to mala byť dráma, presvedčila ma len piata, pre mňa najlepšia časť - „Zlodej“. Ak to mala byť komédia, okrem excentrickej mamy - Pauly (v podaní Andie MacDowell), som tam nič komediálne nenašla. Seriál považujem za dobrý vtedy, ak sa neviem dočkať ďalšej časti. V tomto prípade ma idea minula a seriál som viac-menej pretrpela. (Patrím k tým, ktorí ak niečo rozpozerajú, vydržia do konca, dúfajúc, že vo filme predsa len niečo, čo malo osloviť, objavia). Bohužiaľ, v tomto prípade sa tak nestalo a myšlienka matky, ktorá má vo vrecku 6 dolárov na benzín a nič viac, ma nebavila. Navyše, robí presne tie nezmyselné rozhodnutia, aby svoj osud spečatila. (nechať auto odstavené na štvorprúdovke, dieťa s nesprávnymi ľuďmi, nepodarená narodeninová párty, aj neuveriteľný a nevyvážený vzťah s milionárkou Reginou). Problém nájsť si  postavu, ktorá by vám bola sympatická. Vlastne najlepšie z celej série bolo trojročné dieťa, Maddy, fascinuje ma, ako režiséri dokážu spracovať detského predstaviteľa tak, aby vyznel vierohodne. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Miluju tyto dramatické napínáky. Pestrá směsice různorodých vztahů, předvídatelnost žádná a Nick Robinson ikdyž je o pouhé dva roky starší než já, tak prostě Pan herec. Po tomto seriálu mám okamžitě chuť, si s ním zopakovat seriál učitelka ať si opětovně zopakuju nejen jeho skvělé herectví, ale i jeho krásu. Jinak doufám že matkou samoživitelkou snad nikdy nebudu. Bojím se už i tak sama o sebe že dopadnu stejně jak toto mladé děvče a nemusím mít k tomu dceru. Pokud člověk není bohatý a nemá jisté zázemí plynou z toho pro psychiku dítěte velké problémy. Vystřídá řadu strýců, okruh lidí, domů, bytů a není to dobrý.. No, ale jelikož nebyl tento seriál nekonečný jako Ulice na TV Nova, tak mladá maminka našla trvalé zázemí na vysoké. Kde by se jí nemuselo taky dařit, ale tím příběh skončil. Ale samozřejmě u mě došlo i k dojetí. Ať žije Netflix! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama