Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

mo cuishle 

všechny recenze uživatele

Mladá matka co jen bere, bere, bere ale nic nedává. Seanovi se popravdě nedivím, že mu kolikrát ujely nervy a zařval si a zaházel věcmi. Mít dvě zaměstnání, chodit z práce do práce, živit rodinu a když přijde domu večeře nikde...To nase*e. Takový běžný den spousty manželství. Ale v USA tomu říkají emoční týrání. Tak jó no. Mohla se mít dobře s Natem. Takovej fešák ale ten pro ni nebyl dost dobrý. Auto, bydlení a stravu zadarmo to jo ale běda jak taky někdo něco chce na oplátku po ní. Brzo mi začala byt protivná. Andie výborná. Seriál si ukradla pro sebe :) Dceruška se má ještě co učit a hlavně přestat v každé scéně koulet oči. Za tři ☆.  Shoop shoop ba-doop Shoop ba-doop Shoop ba-doop ba-doop ba-doop :) ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná síla! Až taková, že jsem u toho měl tendenci nahlas cosi naléhavě sdělovat televizi. To když už se Alex chovala ale jo divně- pod vlivem všech těch neblahých okolností a nemoci, která se u ní na základě toho rozvinula. Mám pocit, že zejména některým ženám přijde ten seriál jako hotový zjevení. Schválně si kvůli tomu prolezu všechny komentáře. Jen mám obavu, že týraný ženy alkoholiků a jiných psychopatů na Netflix moc nekoukají. P.S.: Před pár lety mi v negativním slova smyslu trochu zamotala hlavu manželka fotografa Jindřicha Štreita, která v dokumentu o svém choti hodila do placu moudro své babičky, která ji poučila, že od zlého se neutíká. Já naopak říkám (a klidně vám to i podepíšu), zdrhejte a neohlížejte se. Máme jen jeden život a je děsně krátkej. ()

Ninivius 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle knižní předlohy, která je inspirována skutečnými událostmi. Dramatická minisérie Maid vypráví příběh který je poněkud temný a depresivní ale také velmi reálný, emocionální a bez obalu. Hodinové epizody jsou velmi pomalé, ale i přesto je těžké se od příběhu odtrhnout. Prostředí amerického severozápadu je nádherné a dodává sérii tu správnou atmosféru (husté lesy kde se člověk lehce ztratí, mlha a obloha bez slunce, moře a hory které je třeba překonat). Soundtrack lehce zaostává, až na pár výjimek je utlumený a hodně v pozadí, což ale odpovídá tónu celého příběhu. Za vyzdvižení stojí rozhodně herecké výkony. Billy Burke a Andie Macdowell jako problematičtí rodiče hlavní hrdinky a Nick Robinson jako přítel/otec byli úžasní a skvěle zahráli že lidé nejsou černobílí a problémy nedělají ze člověka zločince(většinou). Nejvíce mě ale na celé sérii ohromila Margaret Qualley v hlavní roli Alex, matky samoživitelky. Její herecké výkony byly neskutečné a dokážou diváka vtáhnout do děje i jejích pocitů, problémů, snů a přání. Věřím že série není pro každého, a pro některé lidi může být těžké sledovat něco s tématem domácího násilí a tempo celé série tomu moc nepomáhá ale i přesto mohu Maid doporučit a doufám že více lidí dá této minisérii šanci, i kdyby jen pro Margaret Qualley. 9/10 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Presne ako jeho otec. Vták, čo nikdy nelietal.“ Sean je problematický partner a tak od neho Alex uteká. V celej sérii sa rieši ich vzťah a snaha Alex nájsť samu seba a osamostatniť sa. Ak to mala byť dráma, presvedčila ma len piata, pre mňa najlepšia časť - „Zlodej“. Ak to mala byť komédia, okrem excentrickej mamy - Pauly (v podaní Andie MacDowell), som tam nič komediálne nenašla. Seriál považujem za dobrý vtedy, ak sa neviem dočkať ďalšej časti. V tomto prípade ma idea minula a seriál som viac-menej pretrpela. (Patrím k tým, ktorí ak niečo rozpozerajú, vydržia do konca, dúfajúc, že vo filme predsa len niečo, čo malo osloviť, objavia). Bohužiaľ, v tomto prípade sa tak nestalo a myšlienka matky, ktorá má vo vrecku 6 dolárov na benzín a nič viac, ma nebavila. Navyše, robí presne tie nezmyselné rozhodnutia, aby svoj osud spečatila. (nechať auto odstavené na štvorprúdovke, dieťa s nesprávnymi ľuďmi, nepodarená narodeninová párty, aj neuveriteľný a nevyvážený vzťah s milionárkou Reginou). Problém nájsť si  postavu, ktorá by vám bola sympatická. Vlastne najlepšie z celej série bolo trojročné dieťa, Maddy, fascinuje ma, ako režiséri dokážu spracovať detského predstaviteľa tak, aby vyznel vierohodne. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama