Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril (Jiří Mádl) se obává svých lechtivých představ o studentkách. Neomalený erotoman a notorický záletník Eda (Milan Šteindler) si stále dokazuje svoji mužnost. Mladý ajťák Martin (Martin Leták) se prezentuje jako velký milovník, ale jeho vystupování budí spíše rozpaky. Postarší scenárista Přemek (Bolek Polívka) by se rád ubránil svodům své dlouholeté múzy, zatímco vyhořelý rocker Gigi (Zdeněk Žák) už má to nejlepší očividně dávno za sebou… Nebo ne? Sezení výstředních účastníků probíhají pod taktovkou atraktivní, ale nepříliš zkušené psycholožky Lindy (Kristýna Hrušínská), které se terapie brzy vymkne z rukou. Otěže přebírají samotní „klienti“, setkání nabírají nečekaný spád a rozjíždí se svižná mozaika neuvěřitelných příběhů. Komedie o lásce a jejích podobách a o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (116)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak předně, převádět divadelní inscenaci do filmu podobného charakteru je holý nerozum. Pánové z terapie se po pár hodinách spolu baví, jak kdyby se znali dvacet let, až na čestné výjimky je každý z nich za čím dál tím většího kokota a za některými scénami vidím pokusy udělat jej i z diváka (především ty v call centru a na jeho toaletách). Balcar, který kdyby to šlo, napíše Volavka a mrchožrouti i Šteindlerovi na štangli, natočil skrz jakože vědomá klišé komedii, kterých máme za rok dvanáct do tuctu a tahle se lišila jedině tím, že v ní nehrál král českých filmových šovinistických obšoustů Jirka Langmajer. Závěrem mi dovolte předložit ucelený seznam všech vtipných momentů, které se ve filmu objevily: ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra (viděla jsem ji v televizi, ne naživo) se mi dost líbila. Svižná, vtipná. Film takhle označit nemůžu. Pár skvělých herců v nekompaktním příběhu o problémech se sexualitou. Zbytečně moc vedlejších zápletek. Někdy nudné, někdy přehnaně dramatické. Námětu slušel formát divadelní hry, tam to přehánění sedí. Film chutná jako vtipná kaše nastavovaná hlavně nudou tak moc, že ten vtip už nevnímáme. ()

Reklama

Nerdik 

všechny recenze uživatele

Dávám pět, nikoliv, že by to na pět bylo, ale jako reakci na míru humusu, co film dostal.  Pánský klub nevzbuzuje velká očekávání a o to víc umí překvapit. Je to film vtipný, milý, dobře vyvážený a především divácký, který nikdy nesklouzne za hranici vkusu. Prostě fajn oddychovka se skvělými hereckými výkony, hláškami a fajn muzikou. Je to film pro všechny generace. Nebál bych se říct, že překonal i svou divadelní předlohu. Za sebe bych dal čtyři a poslal ho do party k Vlastníkům, někdy možná Svěrákům a pak super francouzské sérii Co jsme komu udělali. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

V tomto případě nebudu odpadovat, protože jsem nebyl zahlcen přívalem product placementu, a pokud tam ve větším množství byl, pak jsem si ho nevšiml, což považuji za velký klad. Dokážu si představit, že by mohla tato záležitost velice dobře fungovat jako divadelní hra, z níž vychází, ale s tímto filmovým zpracováním jsem příliš spokojen nebyl. Což o to, našel jsem si nějaká ta vtipná místa, ale taky jsem narazil na mnohé klišoidy, snahu o velký patosoid, který vyzněl poněkud nevěrohodně, a Kristýna Hrušínská mě svým hereckým projevem dvakrát nepřesvědčila. Musím ale taky spravedlivě dodat, že jsem se po dlouhé době necítil trapně za to, co předváděl Milan Šteindler a že Zdeněk Žák vypadal dokonale. / Poučení: Pokud bych měl na disku v kompu dvě tera porna, byl bych teď tera a půl v mínusu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

První polovinu mě opravdu hodně štvaly dialogy a bylo mi tak nějak jedno, že je to převedené z komorní divadelní hry. Vadí mi, že když se lidi mezi sebou baví tímto způsobem, který zkrátka není realistický a šustí papírem. V druhé polovině se víc zatlačilo na osobní rovinu a ta na mě zafungovala mnohem lépe a vytahla film na čistý průměr. Díky 90min stopáži nakonec mohu doporučit. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pánský klub se stal celovečerním filmovým debutem nejen pro režiséra, scenáristu a koproducenta filmu Matěje Balcara, ale zároveň i pro celý jeho hlavní tvůrčí tým. Šlo o kameramana Aleše Svobodu, střihače Jana Vondráška, vedoucího produkce Ondřeje Prášila, scénografa Jana Balcara ml. a skladatele Jana Kučeru. Zároveň celá realizace připomínala takový rodinný podnik, protože Matěj Balcar údajně do filmu zapojil přesně 16 svých příbuzných, pokud počítáme Balcary i Hrušínské. Na place prý dokonce vznikla panákovací hra, že za každého Balcara na plátně si musíte dát drink. Dokoukat závěrečné titulky je tak pro hráče prý poměrně náročné. (Nerdik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno