foto

Zdeněk Žák

  • nar. 9.6.1952 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Praze 9.6.1952. Vyučil se nástrojářem. K divadlu a herectví se dostal úplnou náhodou, když se přihlásil k ochotníkům, kteří hledali nové tváře. Byl přijat a později vystudoval herectví na DAMU.

V 70. a 80. letech se objevoval v menších rolích např. SYNOVÉ A DCERY JAKUBA SKLÁŘE, ÚZEMÍ BÍLÝCH KRÁLŮ aj. Působil v divadle v Ostravě, v Realistickém divadle v Praze, v Divadle pod Palmovkou, byl v angažmá v Divadle ABC.

Zahrál si menší roli v nominovaném Menzelově filmu OBLUHOVAL JSEM ANGLICKÉHO KRÁLE. V současné době je na volné noze, hraje v Divadle Baz zábradlí. Nejznámější jsou hry Každý rok ve stejnou dobu a Milostné dopisy.

Zdeněk Žák má šest dětí z různých partnerských vztahů. Bydlí na vesnici nedaleko Českého Brodu.

Miluše "Milena79" Kačerková

Herecká filmografie

Filmy

2017 Miluji tě modře
2015 Gangster Ka
Stopy života - Tatínek (TV film)
2014 Jakub a jeho pán (divadelní záznam)
2012 Záblesky chladné neděle
2010 Doktor pro zvláštní případy (TV film)
2008 Na vlky železa (TV film)
2006 Obsluhoval jsem anglického krále
2005 Voděnka (TV film)
2002 Únos domů
Vetřelci v Coloradu (TV film)
2001 Chytit vítr (TV film)
Karlínská balada (TV film)
Naše děti (TV film)
Nikdo neměl diabetes (TV film)
2000 Stopař (studentský film)
Válka ve třetím poschodí (TV film)
1999 Ctirad a Šárka v Šárce (TV film)
Oběti: Přepadení (TV film)
Sjezd abiturientů (TV film)
1998 Královny kouzelného lesa (TV film)
Křehké touhy (studentský film)
Ohrada snů (TV film)
Tanec kolem zlatého vejce (TV film)
1997 Králův šašek (TV film)
Rodinné šperky (TV film)
Úraz (TV film)
1996 Dědo, čaruj (TV film)
Chladné srdce (TV film)
O králi, hvězdáři, kejklíři a třech muzikantech (TV film)
Poe a vražda krásné dívky (TV film)
Slavík (TV film)
1995 Maminka (studentský film)
O kumburské Meluzíně (TV film)
1994 V erbu lvice
1992 Jak vyloupit banku (TV film)
Jánošova kouzelná flétnička (TV film)
Pan Dodd má schůzku (TV film)
1991 Klauni a vlastenci (TV film)
Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
Sokratův podzim (TV film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
Tma (TV film)
1990 Houpačka
O zapomnětlivém černokněžníkovi
Poslední zastávka smrt (TV film)
Zabijáci (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Hra na Barbaru (TV film)
I smrt chce svou šanci (TV film)
Rubín má barvu krve (TV film)
Útěk s Cézarem
1988 Hodinář (TV film)
Merlin aneb Pustá zem (divadelní záznam)
O čem sní mladé dívky (TV film)
Piloti
Podivuhodný večer se slečnami (TV film)
Svědek času (TV film)
Vlastně se nic nestalo
Všichni za jednoho (TV film)
1987 Správná trefa
Srdíčko (TV film)
1986 Čtvrtá strana trojúhelníku (TV film)
Kus života (TV film)
Preceptor (TV film)
Těžká hodina (TV film)
1985 O chamtivém strašidle (TV film)
Rudin (TV film)
1984 Tlustý pradědeček (TV film)
1983 Nevěsta z obrázku (TV film)
1982 Sny o Zambezi
1980 Hadač od Saidovy zahrady (TV film)
Lavice, moje žena a já (TV film)
Paní Marjánka, matka pluku aneb Ženské srdce (TV film)
1979 Inzerát (TV film)
Ohrožené město (TV film)
Případ IV. A (TV film)
1977 Měsíční údolí (TV film)
1976 Až bude padat hvězda (TV film)
Paleta lásky
1975 Čertova nevěsta (TV film)
1972 Svatá noc (TV film)

TV seriály

2017 Specialisté (TV seriál)
Temné touhy (S01E03)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Kmotr popleta (S12E37)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Je čas skončit (S02E10)
Pravdy, polopravdy a lži (S01E19)
Matka (S01E18)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Už jsme velký holky (S12E31)
Hledám muže při těle (S12E28)
Vzdálená příbuzná (S12E27)
další epizody (14)
2015 Vraždy v kruhu (TV seriál)
Kamarád v nouzi (E02)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Překvapení, překvapení! (S04E03)
Návraty (S04E02)
Zápasy osobní, bitvy obecní (S04E01)
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
Toužím (S01E10)
Mořský vánek (S01E08)
Svatební košile (S01E06)
Doktoři z Počátků (TV seriál)
Loupežné spiknutí (S03E31)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
Smilnění vs. smilování (S03E29)
další epizody (43)
Škoda lásky (TV seriál)
Idyla na konci léta (S02E01)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Panenka vs. sedmá velmoc (S01E31)
Lidi umí překvapit (S01E30)
další epizody (10)
PanMáma (TV seriál)
Prsa na zkoušku (E14)
Psí kusy (E11)
Máma na výletě (E10)
další epizody (4)
2012 Život je ples (TV seriál)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Balkánská stopa (S02E11)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Kriminálka Staré Město (TV seriál)
2009 Expozitura (TV seriál)
Poste restante (TV seriál)
První krok (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Ode mě to nemáte! (S01E09)
Mikuláš chodí v létě (S01E05)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Chceš udělit lekci? (S03E52)
Silnější než magnet (S03E50)
Generální úklid (S03E49)
další epizody (10)
2007 Příkopy (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hvězdičko! (S03E35)
Přijeď, čekám, miluji tě (S03E34)
Druhý pokus (S03E33)
další epizody (24)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Místo nahoře (TV seriál)
Náměstíčko (TV seriál)
Veselé Velikonoce (E01)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
2000 Přízraky mezi námi (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Když se slunci nedaří (TV seriál)
Nováci (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
Nanebevstoupení Lojzka Lapáčka (TV seriál)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
1993 Pomalé šípy (TV seriál)
Správná šestka (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Proč tolik nebožtíků (E05)
Náhrdelník (TV seriál)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Území bílých králů (TV seriál)
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1988 Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1987 Nepolepšitelný starý muž (TV seriál)
1986 Hvězdy nad Syslím údolím (TV seriál)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
1984 Bambinot (TV seriál)
Jahody na stéble trávy (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
Sanitka (TV seriál)
1983 Stavy rachotí (TV seriál)
1981 Okres na severu (TV seriál)
Rozhovor (E09)
1980 Bez ženské a bez tabáku (TV seriál)
Postel s nebesy (TV seriál)
Přátelé Zeleného údolí (TV seriál)
1976 Muž na radnici (TV seriál)

Dokumentární

1998 Nevyjasněná úmrtí: Smrt dobrodruha (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2002 Hezky od podlahy (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
Gulášek (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1980 Dáme se do gala (TV pořad)
1971 Hezky od podlahy (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace