Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologické drama, líčící osudy dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga. Ten pochází z nuzných poměrů a svůj život strávil převážně v sirotčincích. Mladíkovy neuvěřitelné početní vlohy vyjdou najevo, když jako uklízeč na bostonské univerzizě náhodně vyřeší složitý matematický příklad, který zůstal na tabuli. Citově vyprahlý a zablokovaný Will ovšem odmítá využít svého obrovského talentu a změnit svůj život. Nakonec se však podvolí tlaku okolí. Příběh je koncipován jako střet několika silných osobností a charakterů. Přesvědčivě je ztvárněno jak prostředí a atmosféra jižního Bostonu, tak "akademická půda". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (997)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kedže Robin Williams bohužiaľ zomrel (nech mu je zem ľahká) rozhodol som sa, že oživím jeho pamiatku nejakým filmom čo som nevidel a zakotvil som svoju loď pri tomto. V prvom rade ma prekvapilo meno scenáristov. Skutočne brilantná práca Damona a Afflecka. Skvelé postavy, ešte lepšie zahrané, dobrý príbeh a predovšetkým dialogy. Chvála samozrejme patrí aj Williamsovy, ktorý podopiera tento film rovnako ako skvelá Elfmanová hudba. 85% - 4* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hollywůůdská báchorka, která se snaží vypadat jako nějakej nezávislej film. Samotnej příběh by možná byl zajímavej, kdyby se tak strašně netlačilo na pilu. Ještě bych bral, kdyby Will Hunting byl génius přes matematiku. Ale trochu mi vrtá hlavou, jak někdo, komu je 20 let a většinu volnýho času jen tak zevluje, dokáže za svůj krátkej život nastudovat všechno možný i nemožný ohledně umění, ekonomie, historie, práva a já nevim, čeho všeho. Tohle jaksi nemá s genialitou nic společnýho. To se člověk musí prostě nabiflovat. Tohle by byl možná dobrej námět na komedii o nepochopenym géniovi Járovi Cimrmanovi, ale jako vážně míněnej film se to brát nedá ani po lobotomii. Nechápu, že se tohle dostalo do TOP 200. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Než se zrodil Sheldon Cooper, měl svět i jiné supermozky: třeba Willa Huntinga, emočně zabržděného uklízeče na Harvardu. Tahá se s bandou neperspektivních průměrů, mlátí za dávná příkoří někdejší spolužáky z mateřské školky, kope do fízlů, terorizuje psychiatry, prchá před láskou a jen tak mimochodem řeší matematické příklady, na kterých si různé kapacity lámaly závity celé roky. A neváhá poslat do prdele celou NSA! Jeden z mála filmů, který obstál ve zkoušce časem - po dokoukání jsem si nekladla otázku, co se mi na tom před 14-ti lety líbilo. Nastávající agent Bourne si s rolí citově deprivovaného génia poradil skvěle, Williams se Skarsgardem mu (nepřekvapivě) perfektně asistovali a co je zázrak nad zázraky, dokonce ani ten Affleck divákovi nevháněl žluč na patro! V některých pasážích můj zájem lehce opadal a jindy se až příliš tlačilo na emoce, takže pátou hvězdičku nedám, ale i tak jde o vynikající kousek. 85% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Američani milují příběhy o talentovaných outsiderech, kteří se dokázali vyšvihnout, a celý svět miluje dojímavé příběhy, které umně manipulují našimi city. Dobrý Will Hunting naplňuje obojí a ukazuje, proč se Hollywoodu přezdívá továrna na sny. S reálným životem to nemá nic společného, ale hezky se na to kouká a je to pěkně obsazený film se slušnou režií a hlavně se scénářem, který plně naplňuje předpoklady pro kasovní trhák. Pátou hvězdičku nedám, na to je to příliš umělé, ale pod 4* jít nemůžu. Celkový dojem: 75 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím, že Robin Williams za tu roli psychiatra dostal Oskara. Z jeho pusy to bylo co slovo, to moudro a nešlo ho neposlouchat a zároveň si jeho výkon neužívat. Také ale překvapili Matt Damon a Ben Affleck. A to v době, kdy by to do nich nikdo neřekl. Na hlavě hára jak holandští přistěhovalci, v hlavách mládí a přesto dokázali napsat tak parádní a těžkej scénář plnej pravd. Ta, kdy se Will Hunting začne na pohovoru rozčilovat na ropné společnosti, to mě opravdu dostalo. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (41)

  • Ve scénáři na straně 60 je scéna, kdy spolu mají oba hlavní heterosexuální protagonisté sex. Když se producent zeptal Matta Damona a Bena Afflecka, co to má ksakru znamenat, odpověděli mu, že scénu tam zařadili proto, aby se ujistili, zda si to nějaký producent vůbec přečetl, a jelikož on ano, tak to mu to dávají k natočení. (Hawaj)
  • Na třetím sezení Willa Huntinga (Matt Damon) u Seana Maguirea (Robin Williams) je při pohledu shora vidět, že Will má nohu opřenou o stůl. O záběr později má nohu položenou přes křeslo, které při pohledu shora bylo viditelně nedosažitelně daleko pro opření se o něj. (baribal)
  • Will Hunting (Matt Damon) nosí ve filmu bundu s logem automobilky Cobra. O více než 20 let později, v roce 2019, ve filmu Le Mans '66 ztvární Matt Damon roli jejího zakladatele Carrolla Shelbyho. (klukluka)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

Ben Affleck a Matt Damon zpátky před kamerou

23.07.2019

Lidé občas zapomínají, že herci Matt Damon (Marťan) a Ben Affleck (Město) jsou nejen velcí kamarádi, ale také oscaroví scenáristé filmu Dobrý Will Hunting. A přestože spolu během let produkovali plno… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama