Reklama

Reklama

Mé soukromé Idaho

  • USA My Own Private Idaho (více)
Trailer 1

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

eye candy 

všechny recenze uživatele

My Own Private Idaho vládne hodně zváštní atmosférou, alespoň do doby než se začne odklánět k road-movie. Reevesův příběh zlobivýho hošana, který si nachází svého guru v popelnici je inspirován hrou Henry IV, někdo o hodně chytřejší než já to možná pozná z dialogů mezi Scottem a Bobem, naopak příběh jeho kamaráda, citově zmateného prostituta Mikea, vystupuje do popředí až v druhé půli filmu. Za zmínku stojí také James Caviezel ve své pětivteřinové premiéře coby recepční a kytarista red hotů v roli šáhlýho prostituta. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu ne.. Myslela jsem, že to bude skvělé, ale ani zdaleka to nesplnilo má očekávání. Prostě dva prostituti, kteří hledají matku jednoho z nich.. Nic víc, nic míň. A kdyby hlavní hrdina neměl narkolepsii, nebylo by to o ničem a v půlce bych to vypla.. Až na pár detailů se mi to prostě nelíbilo. A to znázornění sexu mělo být co? To byla hrůza, snad nejhorší sex, co jsem kdy viděla :D Líbily se mi snad jen prostřihy do minulosti před Mikeovými záchvaty a hudba.. No a samozřejmě musím vyzvidhnout herecký výkon Rivera Phoenixe, protože on byl skvělý!!! Hodně slabé 3* a to jsem ještě mírná ;) ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Hořkobolný příběh mladíků, jež si vydělávají prostitucí. Gus Van Sant si vybral skvělou kombinaci : + Rivera Phoenixe a Keanu Reevese. Potřebovali to hrát spolu, tím to dostalo správnou citovou hloubku. Mike a Scott v pomalém tempu, ale výtečné. Snad si River Phoenix našel své soukromé krásné místo.......aspoň na chvílí, než nás navždy opustil se svým hereckým talentem. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na My Own Private Idaho jsem se těšila hned z několika důvodů. Tím hlavním je ústřední herecká dvojice River Phoenix a Keanu Reeves. Poté námět a taktéž režie osobitého a zajímavého Gus Van Santa, jemuž už pomalu začínám odpouštět omyl v podobě Psycha. Ani vlastně nevím, nakolik mě zklamal samotný film, ale vím, že mě velmi mrzí a nehorázně štve jeho absolutně nevyužitý potenciál. Obsahuje stopáž sto minut, ale já měla dojem, jako by děj uběhl strašně rychle, během deseti minut. Během něj mi přišlo, že se odehrávalo jen minimum z onoho potenciálu, kterým příběh doslova přetékal. Tak moc by si zasloužil svého úplného naplnění, už jen kvůli skvělému Riverovi a Keanovi. ()

jaklee 

všechny recenze uživatele

Psychadelické vs realistické, tvrdé aj vtipne bizardné. V tvorbe Gus Van Santa obrovská výnimka. Toto je ta cesta po ktorej sa mal Gus Van Sant uberať, neskôr však začal trochu vykrádať európsku kinematografiu a aj si párkrát úplne odskočil do mainstreamu. Dokonalý výkon Rivera. Artový film ako víno. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Název filmu je odkazem na jednu z písní B-52. (ČSFD)
  • Mé soukromé Idaho je výsledkem spojení tří projektů. První byl moderní verzí Jindřicha IV. s názvem "Howling At The Moon" o mladých na ulici v Portlandu a byl psán shakespearovským veršem. Druhý se jmenoval "In A Blue Funk" a byl o dvou španělských bratrancích žijících na ulici v Las Vegas, kteří se rozhodnou jet do Španělska a dozvědět se něco o sobě a své rodině. Třetí měl titul My Own Private Idaho (Mé soukromé Idaho) a byl o Mikeovi, který se živí jako prostitut. Toho vyzvedne Němec prodávající díly do aut a doveze ho domů. Gus Van Sant měl problém s dokončením scénářů, a tak je spojil do dohromady. (barazara)
  • River Phoenix (Mike Waters) se rozhodl přepsat scénu u táboráku. Nový scénář sepisoval na malé útržky papíru. Gus Van Sant byl překvapen, když mu River sdělil, že ještě skládá písně. Překvapenější však, když ho požádal o předělání scény. Režisér ale neměl nic proti, měl k Riverovi naprostou důvěru. Prozradil mu, že jeho scénář ke scéně je lepší než původní. (Kacitr)

Reklama

Reklama