Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi moc nesedlo, nemyslím homosexualitu, ale beznadějný život losera na ulici v Americe, zemi neomezených možností s tolika markantními rozdíly. Když si představím, že mají 7x větší Ecostopu než my, je to těžko uchopitelný rozpor. River u mě vyvolával pocity lítosti, jako každé dítě opuštěné matkou. Naopak exotický Keanu dostal roli jak od nejlepšího krejčího. Ať už představoval sílu a moc budoucího Nea nebo zosobňoval svůdnost a slabost Ďáblova advokáta. Režijně jsem tápala mezi psychedelickou imaginací nebo alternativním divadlem. Každopádně byl film něčím zvláštní jako jedinečná silnice - skřivená tvář. "Have a nice day." ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $6,401,336Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Film trpí na samoľúbosť Gus Van Santa, jeho umelecká avangarda ide akurát tak do prázdna, je to bez účelu, herci(Phoenix, Reeves) sú výborný o tom niet pochýb ale v tak rozpačitej réžii nemajú šancu viac s toho vybúchať. /40%/ ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

My Own Private Idaho vládne hodně zváštní atmosférou, alespoň do doby než se začne odklánět k road-movie. Reevesův příběh zlobivýho hošana, který si nachází svého guru v popelnici je inspirován hrou Henry IV, někdo o hodně chytřejší než já to možná pozná z dialogů mezi Scottem a Bobem, naopak příběh jeho kamaráda, citově zmateného prostituta Mikea, vystupuje do popředí až v druhé půli filmu. Za zmínku stojí také James Caviezel ve své pětivteřinové premiéře coby recepční a kytarista red hotů v roli šáhlýho prostituta. ()

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

keď čítam komentáre o psychologickom filme a skvelých hereckých výkonoch,tak mám pocit, že som sledovala celkom iný film...herecké výkony pripomínali skôr školské predstavenie (napriek mojej obľube keanu reevesa musím povedať,že ten človek absolútne nevie hrať), psychológia sa tam mihla len tak veľmi náhodne a čo sa týka scenára,vyzeralo to, ako keby sa v hollywoode rozhodli dať šancu aj slovenským scenáristom (áno,až také zlé to bolo...) a inak nuda, jedna hviezdička za krajinky ()

jaklee 

všechny recenze uživatele

Psychadelické vs realistické, tvrdé aj vtipne bizardné. V tvorbe Gus Van Santa obrovská výnimka. Toto je ta cesta po ktorej sa mal Gus Van Sant uberať, neskôr však začal trochu vykrádať európsku kinematografiu a aj si párkrát úplne odskočil do mainstreamu. Dokonalý výkon Rivera. Artový film ako víno. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • River Phoenix (Mike Waters) se nedostavil na premiéru filmu, jež se konala v New Yorku. Neměl rád létaní a cestoval jedině autem nebo vlakem. Pokusil se tedy řídit ze svého rodného města na Floridě do NY, avšak nestihl to včas, a tak se premiéra uskutečnila bez něj. (Kacitr)
  • Postavy se jmenují Mike a Scott podle opravdových prostitutů, kteří byli Van Santovi inspirací pro vůdčí charaktery filmu. Objeví se v roličce ve scéně v kavárně. (aluna)
  • River Phoenix (Mike Waters) byl velkým fanouškem seriálu Simpsonovi (od r. 1989) a tak navrhl jejich vložení do filmu. Tvůrce Simpsonů, Matt Groening, nechal štáb použít záběry ze Simpsonovic Halloweenského speciálu "Treehouse of Horror" (1990) zcela zdarma. (Kacitr)

Reklama

Reklama