Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Verhoeven hraje stále stejnou písničku a ani poněkolikáté nezní falešně, nicméně základní melodie začíná být trochu oposlouchaná až nudná. Recall je fajn odvazáná jízda se spoustou krve, geniálně toporným hlavním hrdinou (v některých kamerových makrodetailech mimiky je přímo k zulíbání) a dvouciferným číslem co se počtu mrtvol týče. Nicméně stejně stylizovaná hudba a výrazný vizuální (což ne vždy znamená kvalitní) rukopis se mi nijak zvlášť do srdce nezarily. Výprava Marsu je až příliš okatě "exhibicionistická", stejně jako vůdce rebelů, žena se třemi prsy, mutanti, výbuchy obličejů a podobné věci. Režisér zkrátka volí na můj vkus někdy až příliš extrémní měřítko a ne vždy je to to pravé ořechové. Potěší však akční scény, které jsou zvládnuty bravurně. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se výborně, jen ten závěr mi přišel jako z nějakého jiného, trošku výš mířícího filmu.. A vymlouvat se tím, že to mělo být vyvrcholením toho maximálně průměrně podaného zamyšlení nad svobodou a tyranií, je hloupost.. Arnold podává další ze svých klasických výkonů, hláškování mu stále jde velmi dobře, ale je jasně vidět, proč mu nejvíce sedí role terminátora :) Sharon Stone je úžasná a má i pro sebe perfektně vybranou roli, záporáci jsou zase pořádní béčkoví hnusní zloduši a černoch je Benny :D. Co mně ale hodně dostalo, je zpracování Marsu po vizuální stránce, zatraceně povedený a v klidu se vyrovná i Cameronovým světům. Dickovu předlohu jsem možná četl, možná ne, no vím, že se mi ten autor vždycky zamlouval a tenhle film rozhodně ostudu svému otci nedělá - tedy aspon po vskutku slušném příběhu (v rámci žánru nadprůměr a někdy i opravdu mindfuck, chvíli trvalo než jsem se zorientoval), škoda, že jen chybí nějaká výraznější pointa v závěru, ale asi si tvůrci řekli, že to zamotávali už dost. Takže další Verhoevenův film a tentokrát ještě větší spokojenost než minule, nebýt pár malých mušek a závěru, za 5.. Ale stále tu je velmi dobrý brutální béčkově líbivou akcí prosycený a chytrým matrix dějem naplněný film. Téměř 5 :) Do you think I am the real Quaid?.... Yes, I am :D ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se bál, že po nějakých sedmi letech od posledního zhlédnutí se budu cítit trapně, jak jsem mohl něčemu takovému dát pět hvězd a bál jsem se, že budu své hodnocení povážlivě měnit. Obava se vyplnila tak napůl. Je to skvělý film, ukrutně vražedná podívaná s mnoha varováními do budoucna. Rovnež slušná a po více posleších naprosto nepřekonatelná a dalo by se říci nejtypičtější Goldsmithova hudba (nevím, jak to ten člověk dělal, ale často z něj mám pocit, že dokáže áčkový film přeměnit svou hudbou na béčko - i přesto je to jednoznačně nejlepší skladatel filmové hudby a kdo nesouhlasí, ať mi napíše výhružný mail) a také nesmím zapomenout na nezapomenutelný velkolepý závěr. Ovšem z Totál Regál je prostě holt cítit zub času a není to tak působivé, jako dřív. Nebo se snad podepsal zub času na mně? ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

65% - Film, který se skutečně pohybuje na hranici virtuální reality. Výborný námět (určitě velký zdroj ispirace pozdějších trháků) , moc působivé zpracování, ale měl jsem problém se scénářem, jež si v akci liboval až příliš. K tomu si člověk nemůže nevšimnout filmových a logických chyb, které jasně signalizují, že se Total Recall nedá vnímat jinak, než jako nadsazené akční béčko. Ten dojem potvrzuje i Jerry Goldsmith, jehož hudba je sice jako obvykle výborná, ale člověk v ní jasně slyší narážky na vlastního Ramba a na Poledourisova Barbara Conana. Úžasná ironie...ale třeba si to jen namlouvám a o "insight joke" se nejedná ;o) Verhoeven rozhodně udělal bezva akční film, jehož akčnost se mu díky nastupujícímu vývoji triků stala osudnou. Proto nižší hodnocení pro jinak zábavný film, se svělým hereckým potenciálem. Trio Verhoeven-Goldsmith-Stoneová se za dva roky vytáhlo s větší peckou ;o) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dělá to 19 kreditů. -Žaluj mě, vole. Viděla sem to až letos (2006) a když vezmu v potaz, kdy to vzniklo, musela to tehdy být bomba. Proč se neříká třeba granát? Teď jsem v tom zpětně viděla Matrix, Minority Report a další. Ale Recall tu byl dřív. Hezky syrové střílečky bez příkras (když vás někdo střelí ingramem, tak krev opravdu teče, potažmo stříká). Arnold se snažil, přece jenom by měl asi u málomluvných rolí zůstat. Děj nebyl teda moc oddychový, jak čtu z komentářů, leckdo nepochopil (to se asi nedivím). Má to výbornou pointu, ale za to patří vděk panu Dickovi. Jerry Goldsmith zkomponoval chytlavou hudbu. Nevzalo mě to sice totálně, ale bylo to hodně dobrý. Takovej výlet jako tajná agentka, výběr muže a destinace dle mého gusta.. hmmm.. Asi callnu do Recallu. Jinak nemám, co bych dodala, já jsem se bavila skvěle. A sousloví "Lezení očí z důlku" zde dospělo do podoby tak realistické, že určitě nejeden divák měl oči aspoň mírně vylezlé:)). Ale jak prohlásil můj mladší bratr po skončení filmu: "Jak si tam ty bulvy vrátily? To je tam jako zamáčkly zpátky?" ukazuje, že ne všechno tam přesně dávalo smyslu a drželo se reality. Je to přece science fiction, tak co. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Film se během prvního víkendu dostal na první místo návštěvnosti a za první tři dny vydělal 28 milionů amerických dolarů. Do konce roku v USA pak 120 milionů dolarů. (asdfasdf)
  • Myšlenka generátoru atmosféry na Marsu je nesplnitelná. Mars nemá dostatečnou hmotnost, aby si udržel svou stávající atmosféru, ani atmosféru dost hustou na to, aby na něm bylo možné přežít. (vojtaruzek)
  • Quaidův (Arnold Schwarzenegger) kovový kufřík obsahuje průkaz "Stevena Leonettiho", řidičský průkaz na jméno "James D. Brubaker", několik dalších průkazů, velkou sumu růžových bankovek Marsu, neobvyklé lékařské zařízení, holografický generátor, laptop jako komunikační zařízení, různé oblečení a kus papíru se jménem "Hoffman". (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama