Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Matty 

všechny recenze uživatele

Umělé vzpomínky, sofistikovaný příběh, brutální násilí, sci-fi prostředí, výlet na Mars, hnusní mutanti, Sharon Stoneová, naštvaný Arnold, obstojné triky, drsná muzika, odporní padouši, nepovedený a nejednoznačný konec: Tak tohle všechno ve filmu je, avšak týden po zhlédnutí už si dokážu vybavit pouze to brutální násilí. No, alespoň něco. 80% Zajímavé komentáře: hirnlego, Dan9K , k212, gr8 escape, Honza dAve, D.I.G ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Počet mrtvých jako ve filmu Total Recall. Už tahle reklama dokáže s přehledem představit celý tento krvavý hit, známého sadisty Paula Verhoevena. Samozřejmě že Total Recall kromě akce nabízí mnohem více. Jednoznačné plus vidím, že se jedná o adaptaci sci-fi povídky. Arnold sem tam hodí svou kultovní hlášku a Sharon Stone o dva roky později ukáže chlapům jak se na ně musí. 75% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Neviem posúdiť aký bol Arnold Schwarzenegger politik. To ma moc nezaujímalo. Avšak jeho hereckú karieru sledujem prakticky od začiatku. No a musím skonštatovať, že Arnieho herecké kvality priamo závisia na kreatívnych a profesionálnych skúsenostiach režiséra, s ktorým spolupracuje. Napríklad, to čo z neho dostal James Cameron v "Terminátorovi" je úžastné. Tak isto mu zapasovala aj úloha drsného veliteľa špeciálnej, vojenskej jednotky v snímku "Predator". No mnoho krát sa objavil aj v projektoch, ktoré mu vyložene nesedeli. A čo "Total Recall"? Ten jednoznačne radím ku filmom, v ktorých je Schwarzenegger perfektný. Je to svižné, ale popri tom aj dostatočne temné, akčné sci-fi, ktoré som už videl nespočet krát a ešte stále si ho viem vychutnať. Ukončím tento komentár krátkym citátom amerického spisovateľa Raya Bradburyho: "Mars je nebo". **** ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tohle ber jako rozvod! ...řekne Arnie, když střelí Sharon do hlavy. Působivý akční sci-fi film o děsivých vzpomínkách na Mars (kam je zasazena podstatná část děje), s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Vynikající je už samotný nápad a na rok vzniku perfektní zpracování, které vytváří z této sci-fi skvělý a zábavný snímek, jenž od doby svého natočení prakticky nezestárnul. Dnes se tento film řadí k naprosté klasice žánru a má status kultovního díla. Za zmínku stojí například některé masky, herecké výkony, podoba rudé planety a hlavně - PŘÍBĚH. Já jsem se výborně bavil (a ještě mnohokrát budu), protože Verhoeven stoprocentně zabodoval. Takhle má vypadat akční sci-fi. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě zhomtněním dobré zábavy. Je to akčňárna, která má však docela zajímavý příběh, který tmelí jednotivé akční a trikové sekvence k sobě. Akční scény jsou psány Arnoldovi na tělo a nejsou nijak předimenzované. Triky a masky jsou i po letech dechberoucí. Jeden z nejlepších Arnieho filmu, ani zde nevadí, že neumí hrát. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Některé z velkých reklam, které jsou vidět poté, co Quaid (Arnold Schwarzenegger) vystoupí z metra, jsou skutečné nápisy nad stanicí metra Insurgentes v Mexico City, především nápisy Fuji Film a Coca-Cola. Nápis Coca-Cola tam byl i 20 let po premiéře filmu. (Beer Ceps)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama