Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film "Zítra se bude tančit všude", chce lidovou písní a tancem bojovat za radostný život, za nového člověka, za družbu a přátelství všech národů, za mír. Provádí nás naši krásnou vlastí; s písněmi a tanci naší mládeže se dostaneme až do Berlína, který se stal v roce 1951 na čtrnáct dnů městem světového mládí a ukázal celému světu, že i píseň, tanec a radost bojuje za lepší svět, za mír. Film byl s velkým úspěchem promítán na VII. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech i na Festivalech pracujících a po zásluze získal cenu přátelství mezi národy za optimistické a radostné vyjádření myšlenky mezinárodní solidarity mládeže a vyzdvižení významné úlohy lidové tvořivosti v této mírové družbě. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (152)

Davson 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem zajímavý až bizarně svůdný film, který si i přes nesporné filmařské chyby, nezaslouží až tak negativní hodnocení. Nemyslím si, že by se jednalo o nebezpečný a morálně odsouzení hodný film, je jen hodně naivní. Můžu jen souhlasit s Marigoldem, jedná se o hodně odvážný pokus skloubit folklór a muzikálový žánr ve stylu socialistického realismu - je to šílené, ale zároveň přitažlivé. Řekl bych, že stále lepší než nudné normalizační fláky :) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Zítra se bude tančiť všude. Keby len zítra. Tančilo sa pod hlavičkou internacionály ešte skoro 40 rokov. Páni komunisti v tomto filme pekne ukázali, že triedny nepriateľ môže byť dokonca aj v tanečnom krúžku. Veľmi chytrí páni. Mimochodom podobným spôsobom dneska postupujú eurohujeri a neomarxisti. Všetci máme podobne tančiť podľa jednej noty a kto netančí, to je záškodník. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V roce vzniku tohohle filmu jsem maturovala a představte si, že tento film bylo nutno povinně navštívit, takže celá třída nebo dvě maturitní třídy zaplnily téměř prázdný kinosál. Hrůza !!! To se nešlo ani nudit. Chroustali jsme bonbony (křupky tenkrát nebyly) nebo jablka, ale kdybyste mě zabili, tak nevím oč tam šlo. Hrálo se a zpívalo. Ale děj ? No kvůli vzpomínce dávám 1*. Za víc to fakt nestálo. ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Filmovym jazykem aplikovana komunisticka agitacni prirucka slozena z chatrneho pribehu plneho typizovanych postav (zly mefistovsky student historie a antikomunista co timpadem musi byt fasistou a tak dojde spravedliveho potrestani, od socialisticke reality odriznuty umelec-intelektual co prozre a pochopi ze umeni musi byt lidove, zapalena usmevava soudruzka, mirne dusevne zaostala milenecka dvojce - prototyp budouciho sovetskeho cloveka, se kterym se muze ztotoznit i nejjednodussi vesnicky divak ...) a hudebnich a tanecnich cisel. Ceskych lidovych a samozrejme sovetskych. Je extremne zabavne film sledovat a snazit se dekodovat vsechna poselstvi, ktera soudruzi do snimku nekde vic a nekde min okate nasazeli. At zije Mir! ()

anli odpad!

všechny recenze uživatele

Komunisticka hudebni komedie,kde se komunisti snazili propagovat nasi krasnou socialistickou vlast.No a i kdyz se tancilo opravdu douho,nastesti uz se netanci a chce se mi rict,takovehle filmy netoci.Mladeznicky film,promitany s uspechem v celem vychodnim bloku,jak rika oficialni text distributora.Uz ovsem nerika,o cem film vlastne je-pardon o tanci vsude.No,nutno rict,ze jsem s hodnoceni opravdu velmi vahal,nebo,co mohli i velmi dobri tvurci v te dobe tvorit?Vetsinou totiz jen tohle ci neco podobneho,ale protoze se nasli i vyjimky a nebylo jich zas tak malo,je to u me jasne protancenych 0%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Na název tohoto filmu odkazuje název představení divadla ABC – „Zítra swing bude zníti všude“. (Kaleidoskop)
  • O filmu se traduje že se dlouho licitovalo, zda se natočí barevně či černobíle. Nakonec byla zvolena barva, a tak na Pyšnou princeznu (1952) zůstal jen černobílý materiál. (sator)

Reklama

Reklama