Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film "Zítra se bude tančit všude", chce lidovou písní a tancem bojovat za radostný život, za nového člověka, za družbu a přátelství všech národů, za mír. Provádí nás naši krásnou vlastí; s písněmi a tanci naší mládeže se dostaneme až do Berlína, který se stal v roce 1951 na čtrnáct dnů městem světového mládí a ukázal celému světu, že i píseň, tanec a radost bojuje za lepší svět, za mír. Film byl s velkým úspěchem promítán na VII. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech i na Festivalech pracujících a po zásluze získal cenu přátelství mezi národy za optimistické a radostné vyjádření myšlenky mezinárodní solidarity mládeže a vyzdvižení významné úlohy lidové tvořivosti v této mírové družbě. (Filmový přehled)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Soudruzi mladežníci, kdybych mohl tomu sto rudých soudružských hvězd mládí, tak tomu dám sto hvězd mládí!!!! Nádherný budovatelský film. Zničehonic jsem se několikrát spontánně roztleskal a začal jsem tančit. Jak řikám - nádherný film. Chci jet do Sovětského svazu, mladý je každý pokrokový člověk .

EP2012

EP2012 (hodnocení, recenze)

Ale za to nadšení budovatelů a naivní imbecilitu jim musím dát plný počet, jako protest proti těm, co to asi ani neviděli.

mnet

mnet (hodnocení, recenze)

Tak toto je najlepšia politicko-komunistická "komédia" akú som kedy videl, len tá sranda je v úplne v iných veciach než tvorcovia mysleli, smial som sa v jedmom kuse.  Tých mladých nadšených súdruhov tam predvádzajú ako by všetci boli mentálne retardovaní, tie piesne, tie hlášky, tie gestá...,  skoro som padal od smiechu. Absolútna špička. Úplná nádhera.

 I ten jeden na prvý pohľad jasný kapitalistický podvraťák bol špičkový, od prvého záberu ako ho ukázali, už len podľa toho jeho oblečenia človek hneď vedel, že to bude určite tá kapitalistická svniňa, tá čierna ovca, čo tam ide niečo kaziť. O jeho zlovestných  gestách na tvári, tej jeho hudbe a zariadenom byte ani nehovoriac, z každého detailu až kričalo s kým máme tú česť :-)  Famózna sranda.  

 

A za tú všetkú srandu tomuto maximálnemu odpadu dávam 5 hviezdičiek.  Škoda že všetky komunistické agitky neboli iba takéto, dalo by sa na nich aspoň smiať. 

JSYSMHJF

JSYSMHJF (hodnocení, recenze)

Jako "dobový dokument" k nezaplacení...jen se bojím, kdo se bude za 50 let smát nám za dnešní současno. V té době se určitě většina nesmála a nadšeně budovala spolu, dneska se smějeme, protože myslíme, že už jsme chytřejší, ale bůhví...

mimau

mimau (hodnocení, recenze)

Film stojí za to vidět. Jednak je to nádherná ukázka herecké trapnosti (v tom exceluje Miloš Nesvatba), poměrně nákladné výpravy (podium položené na hladině pravděpodobně Máchova Jezera) a námětového a scénaristického úpadku na Barandově.

NinadeL

NinadeL (hodnocení, recenze)

Nikoli pravděpodobně, ale určitě jsou 2 verze. Osobně se těším na DVD, jak se s tím Filmy patřící lidu vypořádají.

minus

minus (hodnocení, recenze)

S největší pravděpodobností existují dvě verze filmu. Viděl jsem film dvakrát (a šel bych na něj klidně i potřetí!) - jednou v televizi a jednou klasicky na plátně. V distribuční kopii pro kina však scházel celý (nezapomenutelný!!!!) závěrečný úsek, kdy se Pavel na festivalu uměleckých souborů ve východním Berlíně setkává s emigrantem Rudou, který ho láká přejít s ním do západní části. Pavel po mírném zaváhání samozřejmě pochopí, kde je jeho místo a vrací se k Aleně a souboru. Cítil jsem se o tuto sekvenci velmi ošizen a z projekce jsem odcházel zcela neuspokojen:-) Tímto jsem chtěl jen potenciální diváky upozornit, aby se popř. dožadovali "necenzurované" verze tohoto pozoruhodného díla!

Reklama

Reklama