Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

kajas 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání patří prequel mého oblíbeného hororu bohužel do škatulky naprosto zbytečných filmů parazitujících na úspěchu původního snímku. Isabelle Fuhrman se sice vrátila do titulní role, která ji proslavila, ale logicky už jí v 25 letech malé dítě věří málokdo (a nepomůže ani makeup a počítačové omlazování). Ostatní herci, snad až na Juliu Styles, nepředvádějí nic světoborného, a ačkoli scénář opět nabídne jeden zajímavý zvrat, nic to nemění na faktu, že ději chybí jakékoli napětí a divák nemá jediný důvod fandit "kladným" postavám. Těžká bída. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prvá Sirota bola veľká udalosť a pre mňa až šokujúci horor, ktorý mal čo ponúknuť aj po stránke príbehu. Tu už moc čo ponúknuť nemá, keďže karty sú už dávno vyložene na stole a vieme do čoho ideme. Takže čo ostáva ? Asi len vraždy, ktoré sú celkom zaujímavé a tak nie je na škodu, venovať čas aj tomuto prequelu. 65% - 3* ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jak už to tak bývá, pokračovací díly nikdy nejsou tak dobré, jako ty první. Které mimochodem nikdy neměly pokračovat. Nicméně mám k  Esther pořád určité sympatie, i po letech. Isabelle je téměř identická a hraje to naprosto skvěle. Nemám, co bych vytkla. Snad jen tu přílišnost američnost, kvůli které vypadá horor jako fraška. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednička byla ve své době docela zjevením a to jednak co do atmosféry, ale hlavně díky skvělému hereckému výkonu tehdy dvanáctileté Isabelle Fuhrman. Ale už jen ten nápad, natočit pokračování po 13 (!) letech, které je navíc k původnímu filmu prequelem, je poněkud debi... umm, řekněme ambiciózní. No, samozřejmě to nemohlo skončit jinak, než naprostým bizárem. Různými filmovými triky zmenšená Isabelle v retro šatičkách a s culíčkama, jakkoli herecky stále s přehledem zvládá štěněčí kukuč a roztomilé "daddy," má kostnatý obličej a pevnou mimiku dospělé ženy, které pomalu táhne na 30, a cokoli, co předstíraným šišlavým hláskem pronese, působí... minimálně hrozně nevěrohodně. Přijde mi ale, že si toho tvůrci byli vědomi a nesnažili se o žádný velký psychothriller. Oproti jedničce na to nejdou příliš vážně a přizpůsobili tomu i zápletku, která mě... no, vlastně ve finále svým průběhem dost překvapila a díky tomu i bavila. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

První Orphan z roku 2009 byl fajn horor, kterej měl originální zvrat, ale natočit po 13ti letech pokračování, který má fungovat jako prequel se stejnou herečkou (kterou samozřejmě neomladí digitální jedničky a nuly nebo tuna make-upu na úroveň prvního filmu) mi nepřišel jako nejlepší nápad. Na film jsem se teda podíval s minimálním očekáváním a řeknu to takhle… nebylo to tak špatný jak jsem se obával. Ano, vizuálně už ester nepůsobí jako ta malá podivínská holčička z prvního filmu, ale upřímně… po nějakejch 10ti minutách si na to rychle zvyknete a přistoupíte na hru tvůrců. Jakej je ale film obecně? No, pár šťavnatých smrtí tam je, ale nečekejte nějaký jatka ve stylu Pátku 13týho. Spíš je to malá psychologická hra na kočku a na myš, kdy na rozdíl do prvního filmu není Ester ten Alfa samec, kterej má všechny esa v rukávu… a to je strašně osvěžující. Jedinej zápor filmu vidím v jeho zakončení, který bylo předvídatelný, ale na druhou stranu to je logický, protože musel příběh musel bejt ukončenej takovym způsobem, aby mohl chronologicky navázat na originální jedničku. First Kill je zábavnej, ale zbytečnej film, kterej si už asi nikdy znovu nepustím. 5,5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama