Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velké myší dobrodružství, kde se tři malí chlupatí hrdinové z kinosálu nespokojí se zbytky po divácích a naplánují onu slavnou 'Velkou Sýrovou loupež'. Velmi jednoduchý příběh ohromí nejen drobotinu, ale i dospělého diváka. Charismatický Marvin se postará o zábavu, která na dlouhou dobu vykouzlí úsměv na nejedné tváři. 90% ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Největší české animované dobrodružství; humor, napětí, hlášky, nic nechybí, nic nepřebývá. A ten myší dabing! Finále je dojemné i po třiceti letech, takhle skvělé zakončení jen tak někde neuvidíte. Kór ve filmech pro děti, do kterých je obvykle nějak imbecilně napěchováno poselství o lásce, toleranci a rodinných hovnotách. Tady je něco opravdu důležitého – velkej tvrdej chlap se nikdy nenechá zlákat pozlátkem pohodlného života a zůstává svůj. K vidění na youtube. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání byla příliš velká, když jsem tady viděl těch 92%, takže pak jsem byl malinko zklamán, ale rozhodně se jedná o vtipný film s inteligentním příběhem, který ani na chvíli nenudí a končí ne křečovitým ponaučením. A taky musím zmínit kapelu výbornou českou V.T.Marvin, která po hlavním hrdinovi převzala jméno!! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Inspiraci známým filmovým hitem lze ve Velká sýrové loupeži jednoduše rozpoznat. Václav Bedřich rozhodně nebyl špatným výtvarníkem a potvrdil to i v pokročilém věku. Důvtip a zakořeněná klukovská nezbednost určují směr výpravy. Velký tvrdý Marvin (s hlasem Josefa Dvořáka), vynalézavý Raymond (s hlasem Petra Nárožného) a bezstarostný nenasyta Tlouštík (s hlasem Luďka Soboty) po prvních nesmělých krůčcích za hranice důvěrně známého světa okusují podmanivou chuť skutečného života. A Vlastimil Hašek vše řídí s porozuměním a s nadhledem. Dobrodružství lze hltat z listů knih, stříbrných pláten i televizní obrazovky. Ale hmatatelný závan vzrušení v té nejčistší podobě umí přinést skutečnost, odvaha a představivost. Blahobyt nemusí uspokojit každého jedince, důležitější jsou cesty a způsoby, na které nám zůstane nesmazatelná památka jemného chvění, které pohání vpřed a výše. I slepý kocour znamená nebezpečí, pokud ho taháme za ocas. Film je laskavým pohlazením, ze kterého se nechceme nikdy probudit. Fantazie je kořením života, je ochranným krytem i moudrým slovem šlechetného proroka. Nehynoucí touha po klukovinách v opojně nakažlivé chuti se vyprošťuje ze zajetí a dokazuje svou nesmrtelnou tézi o významu způsobu. Cesta se může klikatit, bez odhodlání a s ustrašenou bojácností se po ní nelze vydat. Na ní je jiskra a rozmanitější skutečnost. I animovaná a předsudky nespoutaná hravost je jejím důsledkem. A výkřikem tvůrčího vzepjetí s jasnou vizí. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skvělá animovaná poradie na lupičské filmy. Tři myšáci v čele s Marvinem, chtějí vykrást obchod se sýry. Úplně je chápu. Nesmím projít okolo sýrů, to je totiž můj mor. Snímek jsem viděla v říčanském kině co by dítko školou povinné. Můj brácha měl dokonce tričko s myšáky a dělal ve školce děsného frajera. No, a já jsem měla tričko pouze s nějakým kačerem Donaldem. Teď vám už musí být jasné, kdo byl velké eso mezi dětmi z návsi. Americké postavičky prostě tehdy neměly šanci. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)
  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)

Reklama

Reklama