Reklama

Reklama

Velká sýrová loupež

  • Západní Německo Die große Käseverschwörung (více)

Obsahy(1)

Napínavé a humorné vyprávění o třech myšácích žijících v biografu. Jednoho dne se rozhodnou vydat do opravdového světa a podniknout riskantní, ale lákavou akci. Terčem jejich zájmu je obchod se sýrem, který se chystají vyloupit... Filmové plátno bylo svědkem nespočetného množství zločinů. Někdy se dokonce stalo, že samo k zločinu inspirovalo. Pravidelný pobyt v kinosále také zapůsobil na hlavu Velkého Tvrdého Marvina, v níž se zrodil kolosální, nepřekonatelný, vychytaný, jedinečný, výdělečný a v neposlední řadě nebezpečný plán na loupež století. Co na tom, že Marvin je myš a velká loupež je sýrová. Tenhle „džob“ bude rozhodně stát za to. (Kahalan)

(více)

Recenze (92)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediný kaz a tím je příšerný hudební doprovod. Jinak jde o skvěle vydařenou pozoruhodnou kombinaci české večerníčkovské komiky (převedené na celevočerní formát) s tehdejším západoevropským stylem korektně laskavých, "realistických" (a nenápaditých) animovaných seriálů - kombinace po stránce obsahové i formální. Trio Dvořák, Sobota, Nárožný je dokonalé (přestože tady jejich hlasy téměř nepoznávám). ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velké myší dobrodružství, kde se tři malí chlupatí hrdinové z kinosálu nespokojí se zbytky po divácích a naplánují onu slavnou 'Velkou Sýrovou loupež'. Velmi jednoduchý příběh ohromí nejen drobotinu, ale i dospělého diváka. Charismatický Marvin se postará o zábavu, která na dlouhou dobu vykouzlí úsměv na nejedné tváři. 90% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání byla příliš velká, když jsem tady viděl těch 92%, takže pak jsem byl malinko zklamán, ale rozhodně se jedná o vtipný film s inteligentním příběhem, který ani na chvíli nenudí a končí ne křečovitým ponaučením. A taky musím zmínit kapelu výbornou českou V.T.Marvin, která po hlavním hrdinovi převzala jméno!! ()

Helgard 

všechny recenze uživatele

Je několik filmů a filmových počinů které se dokázaly zabalit do dětství a vzpomínek na něho tak, že ani čas, komerce a pobrané IQ s vyspělostí tu deku tehdejší atmosféry netozbalí.....NIkdy nepřestanu obdivovat Stínadla a seriál Ježek v kleci....NIkdy nepřestanu mít rád Lolka a Bolka a jejich velké putování a nikdy nepřestanu mít rád filmy Karla zemana inspirované Verneovkami....A pak nikdy nepřestanu mít rád exkluzivitu a neuvěřitelnou atmosféru dvou animovaných králů----Čarodějův učeň a Velká sýrová loupež....Tady končí veškerá legrace. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Ako človeka nezaťaženého nostalgiou ma toto dielo nezaujalo a domnievam sa, že by som z neho nebol nadšený, ani keby som ho videl v dobe vzniku. Mám pocit, že je to silne uviaznuté v danom čase, napr. už len tou 80-kovou elektronickou hudbou (tá navyše akosi neladí s obrazom a dianím, dáva tomu akési podivné vyznenie). Animácia nie je žiadna sláva, ešte tie ukážky z filmov sú celkom štýlové, ale postavičky sú až príliš jednoduché a nezaujímavé (Raymond s tými jeho nemožnými okuliarmi a ešte viac s jeho premúdrenými rečami mi po celý čas pil krv). A to ozvučenie je akési divné, znie to ako zo sudu. S prižmúrením oboch očí (snažím sa predstaviť si, ako by sa na to asi dívalo dieťa) zaokrúhľujem na 3 hviezdičky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Jako autor předlohy je v titulcích uveden Jean Van Leeuwen Gavril. Nikdo takový neexistuje. Jean Van Leeuwen je autorkou knižní předlohy a David Gavril je jejím ilustrátorem. (KT_2011)
  • Ve scéně, kdy se krabička "Lili" s myšáky uvnitř posunuje uličkou mezi sedadly, sedí na sedadlech nehybní lidé. Je to statický obrázek a krabička byla na průhledné fólii posunována po tomto obrázku. Animátoři ji však špatně očistili, proto se v této scéně, kde krabička je napravo, pohybují i smítka na fólii vlevo. (m.xFuck)
  • Jméno jedné z hlavních postaviček Velký Tvrdý Marvin si roku 1990 vzala za své pražská punková kapela vystupující pod zkráceným V. T. Marvin. (Olík)

Reklama

Reklama