Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl ve věku, kdy jsem měl o ženách výhradně romantické představy a svůdná Regina mě tak nechávala vcelku chladným. To se pochopitelně časem měnilo a po několika dalších zhlédnutích pokládám Julii Carmen za jednoho z nejlepších filmových vampů vůbec. Svůdná a manipulativní mrcha, navíc s tisíciletými zkušenostmi. Kdo by se nechtěl nechat... ehm, vysát? I po letech jsem se báječně bavil, dokonce víc než u prvního dílu a i ten Roddy  McDovall mi tu už seděl. Výborných nekřečovitých hororových komedií není mnoho, a tak je dobře, že je kam po nich sáhnout. Zpočátku jen jemně, pátravě a až po chvíli... ach, ta  pětihvězdičková Regina. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Typické pokračovanie. Viac monštier (pribudne i vlkodlak), viac krvi, väčší bodycount, stieranie pravidiel prvého dielu ... proste ako nám to rozpovedal Randy v druhom Vreskote. To by bolo všetko fajn nebyť doslova deravého scenára. Absencia deju je nahradená tupými s ničím nesúvisiacimi scénami (napr. Regina vo Fright Night) a až príliš okatým vykrádaním jednotky v rozhodujúcich zvratoch (zrkadlo, svetlo). A viem si predstaviť aj lepšiu hlavnú upírku ako Julie Carmen. Napriek tomu fajn upírsky horor á la 80s. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla pro mě kupodivu po těch letech ještě lepší než jednička. Už ne tolik komediální, ale od začátku docela temná, akční, více napínavá, dravá ... Pořád úžasná vizuální stránka filmu, excelentní čerpání z upírského tématu, které je zde skvěle vyjádřeno. Upírů je víc, víc je taky jejich mordů, speciálních efektů, prostě víc všeho ... Kvantita, ale ne na úkor kvality. Navíc 80. léta jak když vyšije, ale v tom nejlepším provedení a "obraze". Prostě tady ta dvoudílná série se povedla, zraje jako víno ... ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování se bohužel drží zcela stejného scénáře jako v jedničce. Triky opět výborné = hlavně tající sulc jednoho záporaka. Přesto už nenadchlo tolik jako první díl. Julie Carmen v hlavní roli upírky je vášnivá, nenormální a ví co chce. A pokud vy hledáte kvalitní upíří naivní temnou středně dlouhou sexy teenage horor komedii, tak je film určen pro vás ! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil americký režisér a scénarista Tom Holland snímok "Fright Night" (Hrôzostrašná noc). Bol to atmosferický a zároveň i hodne zábavný vamp-horror. O tri roky neskôr, v roku 1988, prebral štafetu Tommy Lee Wallace a zrežíroval vcelku podarené pokračovanie "Fright Night 2" (Hrôzostrašná noc 2), ktoré plynule nadväzuje na prvú časť. Mladík Charley Brewster musí čeliť hnevu mocnej upírky Reginy. Prišla pomstiť smrť svojho brata Jerryho. *** ()

Galerie (41)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama