Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Upírská sága zatím kráčí úspěšně mimo mě. Jediným magnetem byl jako obvykle hlavní tahač Colin, který má tak silné charisma, že mu i toho upíra milostivě odpouštím. Ale když jsem se začala bát vlastní ledničky, nastal nejvyšší čas udělat cvak. Coline Coline, kdo po tobě ide sice dál nevím, ale jsi formát jak Brno, a proto ti uděluji 2 zářivé šťavnaté hvězdičky, užij si to.☺ ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Od průměrného originálu k průměrnému remaku. Co ale v osmdesátých letech bavilo svou přepáleností a komickostí (opravdu špatné vizuální efekty, herecké výkony) je dnes jen obyčejné hororové béčko se všemi klišé a scénami, které jsme tisíckrát viděli jinde a lépe. Hnusné CGI finále, které svou úrovní triků připomíná spíše televizní seriály z devadesátých let než současnou hollywoodskou produkci, je pak velmi nevkusným hřebíkem do už tak hodně zchátralé rakve. Colin Farrell z ní radši neměl vylézat. 5/10 ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Při váhání mezi 3 a 4 hvězdami mně ovlivnilo hned několik věcí. Když jsem do toho šel, tak jsem si myslel, že je to čistě horor, ale když jsem se v průběhu docela slušně bavil - a nebylo to proto, že by to bylo trapný, jak se u špatnejch hororů často stává - ale proto, že je to fakt prdel. A tak mi docvaklo, že to je horová komedie, a to víceméně silně nadprůměrná. Snímek se s ničim nesere, je celej tak nějak "cool", Colin Farrel je fakt výborně šílenej záporák a Anton Yelchin už dávno neni takovej usmrkánek. Nevím jestli to byl účel, ale přišlo mi, že film paroduje pár profláklejch věcí, třeba Crisse Angela. Kdyby šlo jen o horor tak je to podstatně slabší, ale takhle.. já se bavil. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Jedna*... za Tennanta, hlavně za to, že jim nezdrhl uprostřed natáčení.. asi ho přivázali řetězem či kdovíco.. Nebo měl chvilku sebetrýzně a tohle byla nejekonomičtější varianta, a sice že za to dostane ještě peníze. Celý příběh se veze tak, že si říkáte- ale jo, to už dokoukám, nicméně ten konec, ten konec.. chtělo se mi volat- vraťte mi vstupné, ale.. nebudu hulákat na prázdný obývák, že jo.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo se z toho vymačkat daleko víc. Mix hororu,napětí a cool teen zábavy nevyšel a nefunguje to celý moc dohromady. Ze začátku to sice ještě odsejpá docela svižně, ale po nějaký půl hodině se to celý totálně zastaví a postavy většinu času jen vykecávají nebo marně zdrhaj před výborným Collinem Farrelem. Scénář je slabej a naprosto neoriginální a režie to zachraňuje jen v těch akčnějších pasážích, hlavně ke konci. Herecky je to ale hodně fajn. Yelchin je sympaťák a kromě již zmíněnýho Farrela si to nehorázně užívá i David Tennant. Celkově je to vlastně docela fajn jednohubka, ze který ale mohla s kusem štěstí a lepším scénářem vylézt nová Disturbie, kterou si i po letech pustím vždycky rád znovu. K tomuhle už se ale nejspíš znova nevrátím. 50% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama