Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři roky po vampýrském incidentu se upíři vracejí do amerického maloměsta. Vede je uhrančivá Regina a její zájem je především soustředěn na mladíka Charlieho, zodpovědného za smrt Reginina bratra. Podaří se jí ho kousnout a unese ho do tajuplné vily. Charlie je však připraven bojovat… (oficiální text distributora)

Recenze (79)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1985 natočil americký režisér a scénarista Tom Holland snímok "Fright Night" (Hrôzostrašná noc). Bol to atmosferický a zároveň i hodne zábavný vamp-horror. O tri roky neskôr, v roku 1988, prebral štafetu Tommy Lee Wallace a zrežíroval vcelku podarené pokračovanie "Fright Night 2" (Hrôzostrašná noc 2), ktoré plynule nadväzuje na prvú časť. Mladík Charley Brewster musí čeliť hnevu mocnej upírky Reginy. Prišla pomstiť smrť svojho brata Jerryho. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Měls ji kousnout do krku, troubo!" Velmi nevyvážené pokračování dnes už upírské klasiky. Na jedné straně skvělé masky a mechanické efekty (hlavně proměny v bestie a rozpadávání se a roztékání), na straně druhé pak příliš hluchých scén a zpomalující tempo. Osmdesátá léta byla fajn, ale tenhle snímek poněkud zastaral. Vizuálně hezký byl lehce dekadentní večírek (jako klip z tehdejší MTV) i konec Bozwortha (B.Thompson) milujícího hmyz (odkaz na původního Draculu). Stejně jsem si opět (a možná ještě více) vzpomněl na Polanskiho Ples upírů (1967). Oddechovka, ale dříve bavila více. ()

Reklama

Jino 

všechny recenze uživatele

Opět dobré, možná že ne až tak vynikající jako první díl, ale rozhodně lze Fright Nights považovat za vydařené a ve své době oblíbené filmy. Efekty jsou podle mě teda hodně dobré, ale nejlepší na tom je opět jako u prvního dílu zábavnost a nadhled režiséra Tommyho Lee Wallace, jenž je znám také díky kousku To na motivy knihy Stephena Kinga. Hodnotím opět hodně nadprůměrnými čtyřmi hvězdičkami - možná, že se Vám to bude znát přehnaně moc, ale já jsem na tomhle filmu vyrůstal. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvojka má, hlavně, hned od začátku pěkně našlápnuto to jedničce nandat v mnoha ohledech. Humor tu sice zůstal, ale je do pozadí zatlačován mnohdy neskutečně hustou atmosférou (nalítávání kamery na objekty, všudypřítomná mlha). Velmi příjemná je mi kombinace upírů a vlkodlaků, kteří proti sobě nebojují, ale spolupracují. Opravdu nechápu kdy a proč někoho napadlo postavit tahle dvě stvoření proti době. Vlkodlak je parádní, více tedy v lidské podobě, ale i ta maska docela ujde. Kladem určitě je Julie Carmen v roli hlavní upírky. Hlavníhrdina je pořád trouba, starý lovec upírů pořád debil, v tomhle se nic nezměnilo. Je škoda, že nakonec dvojka jedničku předčila jen o kousek. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Více atmosferické, méně vtipně ale pořád skvěle zábavné. Musím říct že i přes horší hodnocení mě to bavilo dost podobně jako jednička. Největším rozdílem tu asi jen vidím úbytek humoru, což také může za 4/5 oproti plnému hodnocení u jedničky. Zase ale na druhou stranu se to kompenzuje hutnější atmosférou a v místech hravou režií a atmosferickými sety. Fakt jsem to žral. Samozřejmostí je ale i návrat hlavní dvojky z prvního dílu, kde mě dost bavila obrácená dynamika. Brewster teď nevěřil a Price zase jo. Takže oni dva když byli spolu na scéně tak to mělo tu komickou energii z jedničky. Co mě ale značně překvapilo bylo podle mě trošku výživnější gore, ty praktický efekty byli skvělý. Jo, bavil jsem se, sice ne tak jako minule ale pořád je to v rámci pokračováních z té doby silný nadprůměr a jistý zvrat v příběhu ohledně Brewstera byl fajn zpestření. ()

Galerie (41)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama