Reklama

Reklama

Říjen 1957. „To" se probouzí a městečko Derry ve státě Maine už nikdy nebude jako dřív. Stephen King vdechl život ztělesnění veškerých dětských fóbií a obav a vystavil sedm dětí zlovolné síle, která na sebe bere nejrůznější podoby včetně klaunské tváře. Děsivý klaun (Tim Curry) žije v městské kanalizaci, odkud se vydává lovit a zabíjet. O mnoho let později se ti, kdo přežili, jako dospělí vrací skoncovat s další vlnou jeho bezuzdného vraždění – už jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (529)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hrůzným adaptacím většiny Kingových knih, vzpomeňme jen na katastrofálního Trávníkáře, Schwarzeneggerovského Running Mana či v poslední době komerční zrůdnost Pavučinu snů, je toto televizní dílko poměrně zdařilým pokusem o přenesení jednoho z nejlepších Kingových románu do filmové (televizní) podoby. Skvělý Curry jako Pennywisse je opravdu děsbudící a film je až do opravdu velmi televizního finále - ta maketa je opravdu příšerná poměrně zdařilý ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak jsem TO viděl a musím říct že TO byla kravina kolosálních rozměrů. Co ovšem taky čekat od režiséra "skvělého" třetího dílu Halloween. Knižní předlohu jsem nečetl. Pokud bych měl srovnat TO s podobně otravnou Kingovou adaptací, tak snad s Red Rose. Red Rose mi ale přišlo o něco zajímavější. Klauni mě prostě neberou. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Ve městečku Derry zmizí každých třicet let několik dětí. Jednou z obětí se stává Georgie Denbrough. Jeho starší bratr Bill se společně se sedmičlennou partou kamarádů bude muset postavit svým největším nočním můrám, které představuje klaun Pennywise. Smolaři jsou přesvědčeni, že Pennywise zničili, ale TO se po pravidelné pauze vrací zpátky... Největším trumfem tohoto televizního zpracování je Tim Curry jako tančící klaun Pennywise, protože jeho hlas (They float. They all float. And when you're down here with me, fat boy, you'll float, too.) divák z hlavy jen tak nedostane. První půlka s dětskými herci je snesitelná. K mínusům patří dospělí herci z druhé poloviny, protože přehrávají a Pennywise bohužel nedostane v celé minisérii tolik prostoru. HODNOCENÍ 50% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pro tři hvězdy vysypu z rukávu hned několik důvodů: za prvé - jsem předlohou nedotčená, což bude, soudě podle komentářů zde, filmovému zpracování výhodou, za druhé - má se jednat o film televizní, takže vyžaduje trochu odlišné nahlížení, tím si rovněž polepšil, za třetí - uběhlo asi patnáct let od dob, kdy u nás frčel na videu, a krom nepříjemných pocitů přinesl také pobavení, neboť výkřiky "nechcete balónek?" a "všichni se vznášíme" se mezi členy rodiny pro jejich častou reprodukci staly až, nebojím se toho slova, kultovními:-). Za čtvrté - nyní, po dlouhém časovém odstupu, jsem opět cítila mrazení v zádech, ani ne tak z klauna, i když příjemný, TO tedy vážně nebyl, ale z celého podtextu dětských vzpomínek a návaznou snahou dospělých řešení, k tomu jsem však musela dozrát, tehdy jsem TO tak neviděla... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

It je opravdu nářez, myslím však časový nářez. :) Tři hodiny je opravdu moc. První polovina je celkem ucházející, dětští herci jsou celkem přirození a i to spojení děti-vraždící klaun je tak trochu znepokojivé. V polovině ovšem přichází zlom, na scénu se dostávají především dospělí a jejich naprosto toporné výkony. Chovají se jako pubertální blbečci. Dokonce můžu říct, že mě opravdu štvali. Závěr je neskutečně natahovaný a trapný, doplněný o příšerně nezvládnuté speciální efekty. Přesto mě film neodradil od knihy, kterou mám určitě v plánu si přečíst. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Když Beverly (Annette O'Toole) slyší hlasy ve výlevce umývadla, jeden z nich je hlas Matthewa O'Connora (producenta filmu) a další patří Victorii Burrows, která zajišťovala casting pro film. (Rico96)
  • Na knižnej predlohe Stephen King pracoval štyri roky. (ČSFD)
  • Timu Reidovi (Mike Hanlon) museli pomocí kartáčku a dětského pudru nabílit vlasy, aby vypadal starší. (Listeroman)

Související novinky

Kingův horor To konečně míří do kin

Kingův horor To konečně míří do kin

04.07.2016

Hororový román To už se dočkal tříhodinové televizní adaptace, studio Warner Bros. se jej ale od roku 2009 snaží poslat přímo do kin. O režii se chvíli zajímal Guillermo del Toro (Hellboy) a v červnu… (více)

Reklama

Reklama