Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (71)

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Petr Pan rozhodně zaujme ty, co nikdy žádnou verzi téhle pohádky neviděli, ale ti ostatní si nejspíš řeknou, že to nebylo úplně špatný, ale dobrý to taky nějak extra není. Co bych pochválil, tak rozhodně Jude Law je v roli Hooka hodně dobrý, Yara Shahidi v roli Zvonilky a mladou Ever Andreson, která roli Wendy taky zahrála dobře. Pak bych zmínil digitální efekty,  ty vypadají hodně dobře a hudba je taky dobrá, ale tím chvála končí. Co se mi nelíbilo byla Země Nezemně, ta vypadala jako nějaká louka, kterou mám za barákem, když jsi vzpomenu jak vypadala v Petru Panovi z roku 2003 nebo ve Spielbergově 30 let starým Hookovi tak to je nesrovnatelný, pak tu jsou souboje, který jsou strašný, a jako poslední řeknu zbytek hercu krou těch dvou které jsem už zmínil. No na závěr jsem to po těch ukázkách čekal horší, ale žádná sláva to taky není a opravdu radši zůstanu u původního Petra Pana jak toho kresleného tak i toho z roku 2003 a Hooka od Spielberga to byly aspoň dobrý filmy pro celou rodinu, tohle je za 40%. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Disney opět jede tvrdohlavě ty svoje woke bomby, které už jsou regulerně na bázi "Kupředu, zpátky ni krok". Když to vezmu z pohledu sluníčka, které tam woke prvky nevidí, pořád mi zůstane nudný kýč, který je obsahově úplně prázdný (děcka se prostě dostanou do Země Nezemě a pak zase zpátky domů a -- co jako?) s divným, zelenohnědým filtrem a hnusnou kačeří držkou (Wendy) v hlavní roli (k tomu až později). Neduhů to má vícero, režisér neumí správně načasovat scény - třeba ta, ve které Hook nechá kačeří držku skočit z prkna do moře. Asi půlhodiny se pak řeší, jestli někdo slyšel šplouchnutí, takže veškerá údernost toho, že kačeří držka létá, naprosto vyprchá a vy jen zdlouhavě čekáte na něco, co už dávno víte. Triky jsou, jak už je dnes zvykem, škaredé. Často je pozadí špatně natrackované (nejvíc to jde vidět u létání), takže neladí s pohybem kamery. Když pak vypneme mód "sluníčko", tak i hlupák musí vidět, jak zprzněné to zase celé je. Hej more, dyk Peter Pan, k tomu dylyna dykeles víla Aranka, parta Ztracených chlapců, je vlastě parta i s holkama (jaký to má pak celé smysl, do háje?) a sice nejsem nějak znalý tohoto lore, ale neměl by být vůdce party more Peter? Tady je vede nějaká Pocahontas. Do toho se samozřejmě kačeří držka šermuje s piráty, dává uvědoměle facku more Peter Panovi, aby jako dokázala, že chlapi jsou póvl, což samozřejmě i korunuje kecama typu:" To není žádné klučičí kouzlo". Prostě na přesdržku. Ale. To není na celém filmu to nejhorší. Alespoň ne pro mne. Nejhorší na tom všem je totiž - ano, správně, kačeří držka. Když jsem viděl protekční dcerunku Jovovich jen letmo, v trailerech, myslel jsem si, že je docela hezká, že se pomamila. Oh, jak šeredně jsem se mýlil. Při sledování filmu jsem si s každou další minutou uvědomoval, jak má až nechutně napuchlé rty, jak má spodní ret napuchlejší než ten horní, takže má neustále výraz jako když mimino trucuje, což podtrhuje i to, že má snad spodní čelist posunutou víc dopředu, než je zdrávo (v jednom záběru z profilu to jde hezky vidět) a do toho přidejte, že tu hubu téměř po celou dobu filmu špulí a má ji furt otevřenou dokořán jak Kristen Stewart, nebo Megan Fox. Jako normálně po půlhodině mi ten její debilní výraz se stále smutnýma očičkama a VĚČNĚ NAŠPULENOU KAČEŘÍ DRŽKOU už totálně lezl krkem. Takže když to budu chtít popsat hodně diplomaticky, tak řeknu, že je Ever Anderson fakt nehorázná tlama. Snad ji moc často obsazovat nebudou. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč Disney má stále snahu oživovat staré legendární pohádky. Už v roce 03 jsem remake nepochopil, přesto se povedl a rád na něj vzpomínám. A v porovnání s tímto novým počinem se jedná skoro o oscarové dílo. Problémem jsou nesympatiční herci, nelogické detaily (ztracení chlapci už nejsou jen chlapci, protože tam jsou i holky, ale stále se jim říká ztracení chlapci!?) a hlavně to je jednotvárné, nezajímavé, nudné, šedé, plné CGI. Pro malé děti asi dobré, ale jinak nerozumím, jak toto mohlo vyjít ven. Jinak Jude Law stojí za tu hvězdu navíc. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Fajn nová adaptace známého příběhu, která neurazí, ale taky nijak extra nenadchne. Film natočil velmi šikovný a osobitý režisér David Lowery, který umí dělat opravdu zajímavé podívané. Bohužel pro nás to tady není tolik vidět. Lowery se snaží příběh alespoň trochu obohatit a rozšířit ho o určité motivace, případně dát větší roli některým postavám. A díky jeho režii jsou některé momenty parádní a dobře natočené, nicméně jsem se nemohl zbavit pocitu, že to Lowery dělá na zakázku, aby si pak mohl natočit něco svého. Faktem je, že je to místy nuda, a pokud jste viděli Petr Pan (2003) , tak vám tahle nová adaptace moc nového nedá. Naštěstí se z mého pohledu povedlo obsazení, tedy až na hlavního hrdinu. Jude Law se mi v této roli líbil, protože hraje přepáleně, ale zároveň se pokouší i něco jiného, a to něco jiného funguje. Ever Anderson tahle role sedla a je v ní dobrá, určitě prospělo, že má Wendy o trochu více prostoru a taky výrazněji zapojuje do akce. Alexander Molony mi vůbec do role Petera Pana nesedl. Vůbec jsem mu to nevěřil. Osobně jsem byl dost zklamaný z triků a ze spousty scén, které byli natočené před zeleným pozadím. Peter Pan a Wendy není špatný film, ale pokud ho neuvidíte, tak se nic nestane. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Peter Pan & Wendy je poměrně solidní moderní pojetí klasické pohádky, které ji aktualizuje pro naši dobu bez toho, aby ji příliš měnilo. Některé změny ale bohužel nefungují a ve výsledku příběhu spíše ubližují. Film je dostatečně ovšem i tak dostatečně zábavný na to, aby si udržel divákovu pozornost po celou dobu své celkem přívětivé stopáže. Nejsilnější stránkou filmu jsou jeho vizuály (hlavně výborná kamera a vizuální efekty), ovšem i ty jsou shazovány nevýraznými a pochmurnými barvami. Jude Law jakožto Kapitán Hook je velice zábavný, a spolu s Ever Anderson v roli Wendy herecky táhnou celý film. 60%. Více zde. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Očakávalo sa, že produkcia filmu začne v apríli 2020 a skončí v auguste toho istého roku, ale kvôli pandémii COVID-19 sa oneskorila. Natáčanie sa nakoniec začalo v marci 2021 vo Vancouveri v Britskej Kolumbii. V auguste 2021 sa natáčalo aj na polostrove Bonavista v Newfoundlande a Labradore. (Arsenal83)

Reklama

Reklama