Reklama

Reklama

Komik Jim Carrey spolu s Laurou Linney a Edem Harrisem (oba mnohonásobně nominovaní na Oscara) hrají v Truman Show, temné komedii o světoznámé hvězdě televizní reality show, která si myslí, že je jen pojišťovacím agentem. Když tento údajně obyčejný muž zjistí, že celý svůj život strávil před kamerou obklopen placenými herci a komparzem, místo rodiny a přátel, rozhodne se najít svou původní podstatu... a na své cestě zažívá bouřlivá dobrodružství. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 194)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělé !!! Naprosto!!! Kde začín a kde konči hranice mezi skutečným světem a světem v televizi. Světem ovlivněného médii. Médii, které ovlivňují svět. Ovlivňují lidi a lidé se chtějí bavit. Je jim jedno kdo to odnáší, kdo trpí... Jediné co rozhoduje je sledovanost.... Je jedno co dávají... Je jedno, jak je to zajímavé, ale hlavně, že to má sledovanost.Proč lidem nedat co chtějí? Ikdyby to byl celý život.... Připomínámi to poslední dobou neuvěřitelně (v USA) úspěšné Reality show... Jen, kdyby o tom Truman věděl... Dělal by to stejně?Pochybuji.... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Humorný začátek filmu, myšlenkově silná prostřední část a neuvěřitelně emotivní závěr s vynikajícím Jim Carreym. Prostě film show na špičkové úrovni ve všech oblastech. Zkuste si právě teď představit, že celý Váš život sleduje tisíce kamer a vysílá se celej váš život v televizi, kde to sleduje miliony lidí. Mrazí vás, co ? Cítíte to ponížení z toho, že žijete svůj život podle vůle někoho jiného? Jestli jo, tak jste si tem film prožili stejně jako já, tedy velmi silně a emotivně. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Velice originalni a uzasny film. Tenhle film je trosku podobnej EdTv, jenze EdTv je jen takovej odvar oproti tomuhle. Carrey je v roli naprosto dokonaly a presto, ze se vlastne ve filmu nic akcniho nebo tak nejak nedeje tak neodtrhnete oci od obrazovky. Proste skvele natoceno, skvele vymysleno, skvele zahrano a s vybornou hudbou. Jediny co bych filmu vytknul, je, ze by mohl byt trosku delsi, at uz co se tyka Carreyho postupneho uvedomovani, ze neco neni v poradku, tak i toho co se stalo pote co se Truman dostal do opravdoveho sveta. ()

tron 

všechny recenze uživatele

NIE JE to vízia reality šou pre nikoho, kto čítal Richarda Bachmana ("Bežiaci muž", "Dlhý pochod") ešte v 80. rokoch 20. storočia. Ale ďalší Weirov výborný film? Určite. Vynikajúci Jim Carrey. Kto by to bol doňho povedal. Veľmi mu pomáhajú i "otec" Ed Harris a "manželka" Laura Linneyová v podporných úlohách. Kino Považan 1998 ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle je ORIGINÁLNÍ, NADČASOVÝ a svým způsobem GENIÁLNÍ film. Jim Carrey mě zase dostal (no, kdo viděl taktéž velmi originální Eternal Sunshine of the Spotless Mind, musí uznat, že hrát umí ;-)). Ale velmi dobře zahráli i Laura Linney či Ed Harris. Film nemá přestřelenou stopáž, nenudí ani chviličku, je výborně ohudebněný, dojímá, ale citově nevydírá a ještě je dobře ukončen (teda podle mě :-)). Samozřejmě, že se sem tam nějaké scénáristické chybky (nebo spíš nedomyšlené scény) najdou, ale pokuď film berete s nadsázkou, tak si těchto detailů nemusíte vůbec všímat. Ale ať už to budete brát jako velice dobrou satiru, nebo prostě jako silné drama o muži, který odhalil, že žije v bludu, odnesete si neobyčejný filmový zážitek. ()

Galerie (160)

Zajímavosti (47)

  • Na dvojitém oblouku na Seahavenském náměstí lze vidět nápis "Unus pro omnibus, omnes pro uno" (Jeden za všechny, všichni za jednoho), což je jakési moto Truman Show. (Morien)
  • Jim Carrey (Truman) privítal tento film ako možnosť vyhrabať sa zo škatuľky prázdneho komika, aj preto súhlasil s honorárom takmer o polovicu menším, ako dostával zvyčajne. (Raccoon.city)
  • Truman  Burbank (Jim Carrey) vysvětluje, že Fidži leží přesně na opačné straně světa, myšleno od Seaheavenu. Ovšem na druhé straně světa je Timbuktu (Mali). Fidži je od USA vzdáleno přibližně stejně jako Česká republika. (tom.nosek)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Orlando Bloom v drsné scifárně

Orlando Bloom v drsné scifárně

07.02.2009

Tak, jméno v titulku přilákalo k této zprávě náhodné kolemjdoucí fanynky. A teď něco pro opravdové filmové fanoušky: Andrew Niccol. Znáte jej. Prosadil se zajímavou sci-fi Gattaca, napsal scénář k… (více)

Reklama

Reklama