Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

castor 

všechny recenze uživatele

Za kameru se během své kariéry postaví snad každý druhý americký herec. Robin Wright dávno není jen tou křehkou dlouhovlasou blondýnkou, která zamotala hlavu Forrestu Gumpovi. Herecky dozrála už dávno, nyní coby režisérka předkládá intimní příběh o jednom radikálním rozhodnutí, za kterým ovšem stojí hluboká ztráta. Jistá Edee se ocitá uprostřed divočiny, zbaví se mobilu i auta a úplně (záměrně) bez lidí osahává neznámé. Zakoušení vlastní odolnosti ovšem záhy narazí, protože dáma z města neumí lovit, zahrádkaření jí sotva něco říká, se zásobami na zimu to zoufale podcenila. Zatímco počin jejího bývalého manžela, Seana Penna, Útěk do divočiny byl víceméně konfrontací různých pohledů na život a z toho plynoucích životních stylů, Edee mnohé (až do určitého momentu) prožívá sama. A my postupně zjišťujeme, co za bránění se civilizaci je. Na debut velmi slušné, uvidíme, zda nepůjde jen o osamělý výstřel. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Malý, přesto neuvěřitelně silný film. O bolesti a ztrátě, se kterou smířit nejde se, ale také o naději a síle života, to vše zasazené do nadpozemsky krásných přírodních kulis. Přes pomalé tempo strhující osobní drama, plné emocí a smutku, kterým je film pohlcen stejně jako Edeeina duše. Nestydím se za slzy, protože jen málokterý film mě letos dostal tak moc. ()

Reklama

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Každý sa nejako vyrovnáva so životnou traumou. Niekto sa snaží byť medzi ľuďmi a niekto naopak mimo. Edee sa rozhodla žiť sama ďaleko od ľudí , zjavne však neodhadla svoje schopnosti, sily ani zásoby jedla. Napriek krásnym záberom prírody, toto ma donútilo znížiť hodnotenie. Zaujímavé to bolo hlavne v druhej polovici, keď sa v príbehu objavil Miguel. Inak som sa občas nielen rozčuľovala, ale aj nudila. Celkovo však jedno pozretie nikomu neuškodí, aj keď je to vcelku smutný film. 3,5 * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co cítíte?“ - „Cítím, že je pro mě těžké být mezi lidmi, protože chtějí, aby mi bylo líp.“ - „Takže nejste schopná sdílet své pocity s ostatními lidmi?“ - „Zkoušela jsem to, ale pak jsem si říkala, proč bych to měla dělat, proč bych to měla chtít s kýmkoliv sdílet? Stejně mi nepomůžou.“ Zdrcená žena z města, která se nedokáže vyrovnat s obrovskou životní tragédií, se uchýlí do přírody, daleko od lidí, aby znovu nalezla rovnováhu a snad i nový smysl života. Jenže vyrovnávání se se ztrátou a samotou je jedna věc, přežívání v opuštěném srubu uprostřed krásné, ale drsné přírody druhá…Fungovalo to na mě. Bavilo mě sledovat Edee procházející si nesnázemi, které nekorespondují s pohodlným životem ve města, a přitom řešící si vlastní démony. Ani na chvíli mě to nenudilo, a to i navzdory pomalému tempu a jisté míře předvídatelnosti (ta tu ovšem nijak nepřekáží). Závěr už pak byl trochu na hraně, ale vzhledem k předešlému jsem z něho zklamán nebyl, chápal jsem ho stejně jako Edee. Tento celovečerní režijní debut bude ode mě za solidní 4*. ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Doráňané srdce túži nájsť pokoj uprostred divočiny ďaleko od civilizácie... Prvý režisérsky pokus Robin Wright skvelým spôsobom využíva námet, ponúka množstvo prekrásnych záberov na neskrotnú prírodu a prekvapuje veľmi silným záverom, ktorý z neho robí film nie len na jedno pozretie. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)
  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)

Reklama

Reklama