foto

Demian Bichir

  • nar. 1.8.1963 (52 let)
    Mexico City, Mexiko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Demián Bichir, jeden z najznámejších mexických hercov súčasnosti, sa narodil 1. augusta 1963 v mexickom hlavnom meste. Pochádza z hereckej rodiny, keďže obaja jeho rodičia a takisto aj obaja bratia (Bruno a Odiseo) sú hercami.

Svoju kariéru začínal v domovine, ale už v 22 rokoch sa vydal do Los Angeles. Nie však za účelom zviditeľniť a predať sa, ale predovšetkým preto, že sa chcel zdokonaliť v angličtine. Po štyroch rokoch v USA sa vrátil späť do Mexika a svoj návrat mohol označiť ako veľmi vydarený. Za stvárnenie hlavnej postavy – Mauricia, v dráme HASTA MORIR (1994) získal cenu „Ariel“ (mexický ekvivalent Oscara).

Okrem účinkovania vo viacerých mexickým filmoch, seriáloch či telenovelách si už zahral aj v známych snímkach, po boku známych hereckých tvári. Za zmienku stojí dráma V ČASE MOTÝĽOV (2001), kde si zahrala aj Salma Hayek či dvojdielny životopisno-historický film CHE GUEVARA (2008) od režiséra Stevena Soderbergha. Demián Bichir stvárnil kubánskeho vodcu Fidela Castra a slávneho revolucionára Che Guevaru si zahral Benicio Del Toro. Ďalšieho známeho revolucionára – Emiliana Zapatu si však zahral aj samotný Bichir, a to v americko-mexickom životopisnom seriáli ZAPATA: AMOR EN REBELDÍA (2004).

V roku 2011 si zahral hlavnú úlohu v dráme ZA LEPŠÍ ŽIVOT – ako mexický záhradník Carlos Galindo, ktorý sa v USA snaží zarobiť si na živobytie a zároveň ochrániť svojho syna pred zločinom a gangmi. Vďaka tomu, bol jedným z kandidátov na 84. ročníku udeľovania prestížnych Oscarov.

Demián Bichir Nájera, ako znie jeho celé meno, je iba druhým Mexičanom, ktorý bol nominovaný na Oscara (prvým bol Anthony Quinn). So svojou manželkou, speváčkou Lisset Gutierrez je ženatý od roku 2001. Spoločne vychovávajú svoju zatiaľ jedinú dcéru, ktorá sa im narodila v Španielsku.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

2017 Vetřelec: Covenant
2016 Good Kids
Low Riders
Refugio
2015 Osm hrozných
Thousand Guns, A
2014 Muerte en Buenos Aires
2013 Dom Hemingway
Drsňačky
Machete zabíjí
The Bridge (TV seriál)
2012 Divoši
El Santos VS la Tetona Mendoza
2011 Foreverland
Ivanův sen
Za lepší život
2010 Hidalgo - La historia jamás contada.
Ranvej
2008 Enemigos íntimos
Che Guevara
Che Guevara: Partyzánská válka
2007 Mosquita muerta
2006 Otra mitad del sol, La (TV seriál)
Tam, kde končí nebe
2005 Marlboro y el cucú, El
Tráva (TV seriál)
2004 Peklo začíná na zemi
Zapata: Amor en rebeldía (TV seriál)
2002 Ciudades oscuras
Heartbreak Hospital
2001 V čase motýlů (TV film)
Žádné boží zprávy
2000 Cerebro
Silencio del tiempo, El
Toma de la embajada, La
1999 Ave María
Santitos
Sexo, pudor y lágrimas
Todo el poder
1998 Cruz
Demasiado corazón (TV seriál)
Luces de la noche
1997 Pravdivá romance II
1996 Lazos de amor (TV seriál)
Nada personal (TV seriál)
Salón México
Solo
1995 Cilantro y perejil
Smrtící informace
1994 Hasta morir
Pruebas de amor
Ya la hicimos
1993 Miroslava
Vida conyugal, La
1992 Marea suave
1990 Rojo amanecer
1988 Carmen Vampira
Penitent, The
Rincón de los prodigios, El (TV seriál)
1987 Hotel Colonial
1986 Astucia
1984 Años felices, Los (TV seriál)
Guadalupe (TV seriál)
1983 Cuando los hijos se van (TV seriál)
1982 Vivir enamorada (TV seriál)
1972 Rina (TV seriál)

Dokumentární

2015 43
2013 Letters to Jackie: Remembering President Kennedy
2007 Cuadro a cuadro (TV seriál)

TV pořady

2012 2012 Film Independent Spirit Awards, The (TV pořad)
84. Annual Academy Awards (TV pořad)

Režijní filmografie

2016 Refugio

Scenáristická filmografie

2016 Refugio
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace