Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Toraga si uvědomí, že musí své spojence převést z Ósaky, jinak riskuje jistou porážku. (Disney+)

Recenze (32)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Obavam sa, ze tu sedite iba styria." (smiech za maskou v tvari). Fajnovy utek a par zachran od "barbara". Romantika ako svina, ale divak drzi palce a bavi sa. Jeden epicky moment heroizmu a cti jednotlivca. Fajnova vyprava a trapna snaha niekolkych clnov zadrzat korab v zatoke. :) Btw., ani jeden horiaci sip??? :) Kaslat na naivitu, Toraga (Sanada) je strateg a potvrdil to i pragmatizmom, ze sa totiz lodne denniky budu zrejme "nejaky cas" prekladat. Pobavilo. Nadnesenych pat. 85% ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to adaptace romantizované a dramatický těkající série knih, někde mezi historickým eposem a červenou knihovnou. Takže milovnící Mindhuntera, nebo jiné detailní procedurálky budou pěnit sliny u tlam. Já jsem nad míru nadšen, že i tak pokleslý žánr jako je hystroický román, má svého impozantního zástupce. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá výprava, zvuk a kostýmy, charismatičtí herci a permanentní mlžný závoj japonských břehů. Anglického lodivoda Blackthornea, tedy barbara Johna čeká přesun z Ósaky do rybářské vesnice, kde bude podle mistra Toranagy v bezpečí. Sám nadále čelí nepřátelství členů Rady regentů. Blackthorne postupně opouští pošetilost západního „civilizovaného světa“, který si nárokuje daleké území a nutí mu křesťanskou víru, vlastní řád a kulturu. Postupně si tak získá důvěru Toranagy a vstoupí do jeho služeb. A navíc má nově vycvičit zámořský oddíl za použití zbraní ze své lodě. Akce je podstatně víc, bitevní pasáže zvládnou ohromit. Pořád jde nicméně o sérii, která svou rozmáchlostí představuje poměrně těžké sousto. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tomu srovnání s GoT se už nedivím. Ale je potřeba dodat, že k takové kvalitě se její tvůrci dopracovávali několik řad, kdežto Goss, Marks s Kondo pálí do diváků ostrými už od začátku. Ovšem řeč je zatím "pouze" o "dramatičnosti a epičnosti" scén. Složitostí a mírou zvratů, Shogun Martinovu eposu konkurovat nemůže. Ovšem sleduje se to krásně; dramaturgicky to funguje bezchybně. Nejde jen o to, že bojové scény a námořní manévry vypadaly velmi věrohodně. Ale také o napětí a atmosféru, která je provázela; která jim předcházela. A tím vším se proplétají intriky silných postav a exotika starého Japonska. V této epizodě byl Jarvis velmi výrazný a je zřejmé, že s ultracharismatickým Sanadou dokáže držet herecký krok. Postavu obhroublého, ale bystrého a cílevědomého námořníka totiž hraje skvěle. Nebojím se predikovat, že nějaké ocenění dostane i on. Parádní epka. ()

M.E.K.Y 

všechny recenze uživatele

Obecně epizoda na čtyři, ale za ten jeden epický moment hrdinství, oddanosti a čestnosti samuraje Buntaró v přístavu, dávám plný počet. Tento úsek jsem si přehrál snad 20x a je tak špičkově nasnímaný a i když tato postava se v seriálu mihla asi tak 3x a nemáte k ní ještě žádný vztah, tak to má neuvěřitelné emoce a gule! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Styl kraul, kterým John Blackthorne (Cosmo Jarvis) plave v moři, Evropa 17. století neznala. Evropané plavali stylem prsa a s kraulem se oficiálně poprvé potkali až v roce 1844, když ho v Londýně předvedli dva severoameričtí Indiáni. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama