Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blackthorne a Mariko se snaží neprozradit tajemství, které by je oba mohlo stát život. (Disney+)

Recenze (23)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když tato epizoda nebyla tak silná a kompaktní jako ty předchozí, pořád to na plné hodnocení stačí. Protože kdyby to šlo, tak těm ultrapovedeným dám klidně šest hvězd. Navíc je slabší opravdu jen tím, že se sice děje mnoho věcí, ale všechny působí tak nějak separátně, neprovázaně... . Já osobně nejsem příznivec střídání režisérů a scénáristů. Tady se vysloveně nabízí, že Lambertův scénář prostě není tak dobrý, jako jeho předchůdců. Protože ono se nic jiného nezměnilo. Obsahově je tato epa v pořádku...jen servírovaná je méně... . Díky tomu je více viditelná ta rudá telenovelovitá nitka...která je jinak relativně nenápadně skryta za atraktivní prostředí a děj. Ale nevadí. Jsme v polovině seriálu a rozhodně mě nadšení neopouští. Už se těším na další porci. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PP, v tomto pripade neni piza a pivo ale poutave a pusobive, ale k cemu to vsechno, kdyz je to cele zazdene uplnyma kravinama. Pokud v dalsim dile prileti na letajicim taliri mimozemstan, tezko to nekoho prekvapi pote co v tomto dile se navrati zcela jiste mrtva postava. Prevzeti veleni na konci pak pusobilo take dosti zvlastne, ackoliv u Japonska svazaneho prapodivnymi konvencemi je asi mozne mnoho. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak paradne podany historicky stret kultur, ako pri veceri s navrativsim sa manzelom Mariko a nasledne pri smrti v dosledku bazanta, sa len maloktoremu filmovemu tvorcovi podaril. Rovnako zosuv pody po zemetraseni bol nalezite "kolosalny". Zda sa, ze vdova po Taiko ma v politike v Osake predsa len ine postavenie, ako sa regenti domnievali. Za tymi uskrnmi to vyzera na "zeleznu lady". Opat velmi vydareny diel. ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri posledných dvoch epizódach som trochu menej v oblakoch ako pri prvých troch častiach. Rovnako ako pri E4 aj tu je tempo tiahlejšie, nálada je (možno až príliš?) sentimentálna, ale je samozrejme o to viac detailnejšia a hĺbkovo ladená. Túto epizódu považujem za veľmi podarený pokus ako za 60 minút zachytiť rozdiely v kultúre a mentalite dvoch národov. A Toranaga si ide svoje, je nekompromisne stále nad vecou, nedorozumenie s bažantom ho ale že vôbec nezaujímalo - to pobavilo. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Toranaga sa vracia aj s obrovskou armádou a na čele je manžel Mariko, ktorému, nie je veľmi po vôli aby býval s Anginom. Vyhrotené situácie a nedbalosť k ľudskému životu vo vtedajšom feudálnom Japonsku prinútia cudzinca k rozhovoru z veliteľom. Prevedenie: Som si uvedomil, že tento seriál slúži skôr ako dokumentárne okienko k zvykom vo vtedajšej dobe a príbeh sa posúva iba veľmi pozvolna. Rovnaký pocit som mal napríklad pri Vikingoch. 90% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama